Fire gode Manchester sykkelruter å prøve

Med Peak District, Yorkshire Dales og Lake District National Parks alle innen lett slående avstand, er det rettferdig å si syklister i Manchester er bortskjemt for valg for dagsturer. Du trenger imidlertid ikke å reise i timevis før du starter ritten fordi byen selv er godt betjent av et nettverk av stille veier og stier som er lett tilgjengelige.

Sustrans, Storbritannias vandrings- og sykkelferdighet, har kart og informasjon om alle Storbritannias syklusruter, så vi spurte ekspertene der for råd om fire gode turer i og rundt Manchester. Alle kan fullføres av syklister på alle nivåer og utvides lett hvis du vil ha en lengre tur. Klikk på titlene for mer info på hver tur.

1. Salford til Clifton Country Park eller Prestwich

Avstand: 5 miles (8km) en vei

Denne korte turen bruker en del av den mammutiske Sustrans National Cycle Route 6, som går fra London til Lake District. Fra Salford så langt som Bury kan du ri langs elvebredder med bare noen få tilkoblingsveier. Se opp for kunstverk underveis, ettersom turen tar i noen av de 70 skulpturene i Irwell Valley Sculpture Trail, som strekker seg til 53 km til Rossendale.

2. Manchester Piccadilly Til Levenshulme

Avstand: 9 miles (14.5km)

Du trenger ikke å lede på landsbygda rundt Manchester for å nyte en stille syklus. Denne turen starter i sentrum og bruker de gamle kanalene og jernbanenettene for å komme seg til sørsiden av forstedene. Fra Levenshulme kan du hoppe på tog tilbake til sentrum eller fortsette til Chorlton, hvor du kan få tilgang til trafikkfrie Transpennine-stien mot Stockport.

ANBEFALT: Fire flotte britiske sykkelferier for nybegynnere

3. Marple To Macclesfield

Avstand: 11 miles (17.7km)

Ta et kort tog fra Manchester til Marple for å få tilgang til de løvrike banene i Middlewood Way, som følger ruten til den gamle Macclesfield, Bollington og Marple-banen gjennom Cheshire-landsbygda. Den stille stien er godt betjent av en rekke utmerkede puber og kafeer, noe som gjør for en sprekkende dag med ridning og tanking.

4. Stretford Til Salg Eller Lymm

Avstand: 4 miles (6,4 km) ut og tilbake

En annen fin tur langs en canal towpath, dette tar i en del av Bridgewater Canal som nylig ble oppgradert til å bli et populært sted for syklister og fotgjengere. Hvis du ikke får sykkelfiksering fra ruten langs kanalen, hoppe du på Transpennine Trail på Salg eller Altrincham for å forlenge dagen i salen.

ANBEFALT: Den beste eventyrferien i Storbritannia

Sustrans, som er ansvarlig for National Cycle Network, feirer sin 40-årsjubileum i år. For mer informasjon og ruteinspirasjon besøk sustrans.org.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar