Formula One Fitness

Innholdsfortegnelse:

Formula One Fitness - øVELSER 2023
Formula One Fitness - øVELSER 2023
Anonim

Force Indias Paul di Resta forklarer hvordan treningen til utmattelse har hjulpet ham med å utmerke seg i formel en denne sesongen for å oppnå Jenson Button i førernes verdensmesterskapsstilling.

2013 F1 sesongen spenner 19 intense grands prix over ni travle måneder med testing og racing. Men hva er fysiske krav til F1?

Formel 1 krever mye styrke og kardiovaskulær kondisjon. I motsetning til en syklist som fokuserer alt sitt arbeid på sine ben, må vi jobbe på hele kroppen vår. Vi trenger en sterk nakke og kjerne. Vi trenger også overkroppsstyrke til å holde på rattet når det prøver å komme vekk fra deg og benstyrken for å presse den sterke bremsepedalen. Vi trenger alt som pluss treningen til å klare seg i klissete forhold og racing temperaturer opp til 40˚C og 90% fuktighet.

Hvordan holder du deg kult under disse forholdene?

Det er hva trening utvikler seg. Jeg ser trening som en del av det, der du presser deg selv utover det du tror du kan gjøre. Når musklene blir trette, må du holde fokus. Det er det som gjør forskjellen når du kjører rundt sporet med ekstrem fart. Du kan bruke press på andre førere mot slutten av løpet, og tvinge dem til feil hvis du er bedre betinget.

Hva fokuserer du på i treningsstudioet?

Jeg bruker mye variasjon i trening, så jeg gjør ikke de samme tingene hver dag for å holde meg skarp. Jeg pleier å holde fast på kardio - sykling, løping, roing, svømming og ting som det. Sykling er trolig den største delen av det. I treningsstudioet gjør jeg masse kroppsvektige ting for å styrke kjernen min, men nakke musklene er trolig den viktigste for formel 1. De er vanskelige å trene, og du vil ikke overtrain dem hvis du knuser nakken din - den reparerer ikke raskt. Du må styrke det sakte over tid, men det må være sterkt fordi det kan være et sjokk for systemet når du kjører på et nytt spor, spesielt hvis det er mot klokken eller involverer svinger du ikke er vant til.

Hva er de beste øvelsene du gjør for å utvikle robust kjernestyrke?

Jeg kommer ikke til å gå inn for mye, for det er noe alle lagene liker å holde seg i nærheten av sine kister! Jeg gjør vanligvis sit-ups, men det er så mange forskjellige du kan gjøre. Jeg tror det handler om å holde utholdenhet i kjernen og holde musklene under spenning. Like med nakken din, tror jeg igjen, det er forskjellige måter du kan gjøre det på. Vi bruker vektede hjelmer og kjeder, og noen drivere har skreddersydde maskiner for å styrke nakken, men bare å bruke din egen kroppsvekt kan fungere. Ligg på bakken og løft hodet rett utenfor gulvet. Hold den posisjonen som du ville med planken for å styrke musklene.

Hvilke kroppsvektstrening hjelper din kjøringstrening?

Old-school pull-ups og press-ups mislykkes aldri. Uansett hvor du reiser, kan du alltid finne et sted å gjøre dem. Du kan blande press-ups med tilbakegang og hale variasjoner og endre tempoet for å holde dem utfordrende og legge til vekter til pull-ups, som begge vil utfordre kjernen på samme tid. Du kan ikke overrate disse enkle øvelsene.

Hva er ditt beste tips for å opprettholde vekten din?

Å spise sunt er det viktigste. Min vekt er viktig da jeg er på den høye siden i formel en. Endurance trening holder vekten min, noe som sannsynligvis er grunnen til at jeg gjør litt mer kardio enn noen av de andre driverne. Men trening i forholdene vi befinner oss i på kretsen hjelper også. Formel 1 besøker generelt byer når de nyter varmere klima, slik at du må ha det i tankene når du trener.

Så anbefaler du varmt vær trening for fett tap hvis du er heldig nok til å være et sted varmt?

Ja, hvis du kan, men åpenbart om vinteren kan det være ganske vanskelig. Jeg tror det handler bare om å presse kroppen din slik at du kan håndtere det som kan skje på banen. Når du er lei, kan hjernen fortelle føttene dine å gjøre en ting, men de gjør noe annet. Men trening til tretthet lærer deg å opprettholde konsentrasjonen din selv når du er trøtt, noe som er så viktig for formel 1.

Paul di Resta er en ambassadør for TW Steel, offisiell timing partner for Silverstone-basert Force India.

Bilde brukt med glede av Shutterstock.

Populært emne