For World Doula Week: En topp Doula svarer dine fødselsspørsmål

Innhold

Har du savnet vår onsdagskveldsklubb med doula mars herre? Ikke bekymre deg, du kan lese alle de rådene hun delte her

Hver uke på mor og baby tar vi deg til onsdagens lunsjklubb - en sjanse til å få strålende råd for dine fruktbarhets-, svangerskaps- og foreldringsspørsmål fra en toppekspert. Denne uken var topp doula Mars Lord ombord for å svare på dine spørsmål for å øke bevisstheten om #worlddoulaweek. Hvis du savnet chatten, er det som skjedde ...I tillegg til å ha vært en doula i åtte år, er Mars også en doula mentor og nestleder i Doula UK. Hun er lidenskapelig om fødsel og kvinner som har tilgang til informerte valg, og er en mor til fem (inkludert tvillinger). Jeg har bestilt en doula, men ikke sikker på hvor mye jeg kan ringe / plage henne for støtte! Hva er riktig doula-etikett?

Mars: Din doula er alltid på slutten av telefonen og bare en e-post unna. Hun er der for å støtte deg og vil ikke ha noe imot at du er i kontakt. Mellom dere begge vil du finne ut hvor mye du kan kontakte henne. Mye av arbeidet vårt er gjort under antataleperioden når vi virkelig lærer våre damer, og vi kan virkelig utdanne den beste måten å støtte henne (og hennes partner) på.

Din doula er alltid på slutten av telefonen og bare en e-post unna

Jeg vet ikke veldig mye om doulas. Er de der for deg når barnet er født, i de første ukene, eller er det bare under arbeidskraft selv? Og har de medisinsk erfaring?

Mars: Postnatal doulas er der for å støtte mødre i de første ukene (noen ganger måneder) av barnets liv. Noen doulas er både fødsel og postnatal doulas, og kan derfor støtte deg gjennom hele. Nei, vi har ikke en tendens til å ha medisinsk erfaring. Vi handler ikke på en medisinsk eller klinisk måte. Vi er der for å oppmuntre deg til å lytte til deg selv og ta informerte valg.Bruker du en doula så vel som en jordemor? Det er så mange som er involvert i graviditet og fødsel, og jeg finner det ganske forvirrende som en første gang mamma!

Mars: Ja, du kan bruke en doula og jordemor. En av grunnene til at kvinner liker å bruke en doula, er fordi de allerede vil kjenne henne når det gjelder fødselsdagen. En doula gjør ikke noe medisinsk eller klinisk, og erstatter heller ikke jordemorderen. Hun er der for å utfylle den støtten du får fra jordmor. Din doula vil være oppmerksom på både deg og din partner. Det kan være at partneren din trenger baderomspause eller å ta en rask tur (bare eksempler, ikke bekymre deg damer, vi sender dem ikke bort). Din doula vil være der for å støtte din partner og holde dem i gang. Uansett hva skiftemønsteret er, forblir din doula så lenge du vil ha og trenger henne.

Din doula vil være oppmerksom på både deg og din partner

Jeg trodde alltid at jeg ville ha en doula, men jeg har ikke råd til en. Hvordan får jeg samme støttenivå?

Mars: Doula UK har et aksessfond, som bare er for kvinner som deg. Nivået på omsorg som du får, vil ikke forandres. Vi er forpliktet til alle våre damer, uansett deres inntekt.Er vannfødsel farlig? Les overskriftene denne uken og nå panikk om fødselsplanen min.

Mars: Nei, vannfødsler er ikke farlige. Din jordmor bør oppleves i vannfødsel, og vil oppfordre deg til å nedsenke bumpen helt i vannet slik at babyen din blir født i vann før du blir tatt opp til overflaten av deg (med jordemorens veiledning om nødvendig). Det er en fantastisk måte å håndtere smerte på under arbeidet og for å la den arbeidende kvinnen få plass. Visste du at partneren din kan bli med deg i barnebassenget hvis du ønsker det?Jeg har hørt om arbeidskraftmantraer, og fordi jeg elsker yoga, vil jeg virkelig prøve det. Men hvordan går jeg med å finne en god en!

Mars: Som med alle ting, avhenger det av hva som passer for deg. Det er noen herlige yoga grupper og klasser der ute, men når det kommer til mantraer, tror jeg at du bør bruke setningene som resound med deg. Så hvis du føler deg dum med gruppens standardfras, snu den og gjør den din.Jeg er i min andre trimester med min første baby og vurderer å ansette en doula for min fødsel. Hvilke ekstra tjenester tilbyr en doula som jordemor ikke gir? Er det verdt kostnaden (og hvor mye koster det å leie en doula)?

Mars: En doula gir konsekvent følelsesmessig støtte. Du møter din doula under graviditeten, minst to ganger, og du vil kunne snakke gjennom dine håp og frykt for fødsel. Din doula er der for å støtte både deg og din partner.Mens jordemorskift kan endres, vil din doula være med deg for hele varigheten. Er det verdt prisen? Vel kvinner som har brukt doulas har en tendens til å tenke på det. Prisen varierer fra £ 300 til £ 2000. Det avhenger av hvor du er geografisk og opplevelsen av doulaen du bruker. Jeg vil foreslå at du bestiller en doula i henhold til hvordan du føler at de passer med deg.

Du møter din doula i løpet av graviditeten, minst to ganger, og du vil kunne snakke gjennom dine håp og frykt for fødselen

Vi har vårt andre barn hjemme og bare lurt på å involvere to år gamle. Vi er bekymret for hvordan hun kan bli påvirket av hennes mors nød?

Mars: Barn er virkelig ganske fantastiske mennesker. Vi bekymrer oss ofte om at de vil bli plaget fordi vi noen ganger tenker på fødsel som en forstyrrende begivenhet. I dagene gikk barna våre inn og ut mens vi fødte.Det kan hende du oppdager at din førstefødte tar opp en beskyttende holdning og "vakter" fødestedet. Hun vil kanskje finne måter å være involvert på, dvs. å helle vann på hennes mammas ryggen, hilse på babyen etc. Hun kan godt sove gjennom hele opplevelsen.

Hvis du er bekymret for at hun blir bekymret eller at partneren din vil føle seg lettere uten henne der, tenk da på hvem du kanskje vil ha i huset ditt for å se og underholde henne, eller ha noen som kan komme og ta henne bort. Du kan bli overrasket over hvor godt hun tar det i hennes skritt og har ikke noe problem med det i det hele tatt.Hvilke emner vil du ha dekket i vår onsdagsklubber? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar