Fotballlegenden Ruud Gullit på å lære å spille spillet

Hvem lærte deg å spille fotball?

Jeg vokste opp med å spille gatenfotball i Holland. Det var ingen trenere, du gjorde bare det som kom inn i hodet ditt, du viste deg, improviserte deg ... Forskjellen mellom ungdommen nå og oss er at vi måtte lære alt fra gatene. Plukker lagene, for eksempel - som er god praksis for å være kaptein eller leder, når du velger å velge i hodet hvilken formasjon du vil spille, og hvor du skal plassere dine sterke og svake spillere.

Hvilken leder hadde tro på deg?

Jeg fikk min første pause som profesjonell fra en walisisk mann som heter Barry Hughes, som klarte Haarlem. Han var en flott motivator, men ikke ved å rope. I stedet fortalte han meg alltid om de store stadionene jeg ville spille inn hvis jeg jobbet hardt, om hvordan publikum ville rope navnet mitt så høyt at jeg ville føle at beinene mine rystet. Jeg skylder ham mye.

Hvem var din helt?

Johan Cruyff. Da jeg spilte med ham på Feyenoord, røyket han som en skorstein, men var fortsatt oppsiktsvekkende på banen. Det var mange røykere i de lagene, men de kunne fortsatt løpe.

ANBEFALT: Zinedine Zidane Intervju

Har han gitt deg noen veiledning?

Jeg lærte at du må holde fast på deg selv. Folk er for fine i spillet nå. Ronaldo tar 50 frispark for Real Madrid, og kanskje skyter en i mål - det er hans gjennomsnitt. Men ingen sier til ham: «Hei, la noen andre gjøre det.» Tror du på Milan Jeg kunne ha tatt 50 frispark, selv i sesongen da jeg vant Ballon d'Or uten å score? Nei! Etter enda seks, ville de si, "Eh Rudy, knull ut av veien!"

Hvem var den beste forsvarer du møtte?

Jeg husker Daniel Passarella som smadret albuen i ansiktet mitt. Han var en vanlig maskin. Jeg møtte ham senere i Mexico da vi ble satt inn i Hall of Fame, og vi lo om det så mye. Han sa til meg: "Rudy, i første hjørne ble du forsvart av noen andre, og du slo tverrstangen. Den andre gangen du bare savnet innlegget. Så jeg sa, "La meg merke ham denne gangen - og jeg måtte albuen deg i ansiktet." "

I dag er spillerne langt mer beskyttet. Hvis Maradona hadde samme beskyttelse, har Messi nå, hvor mange ville han score? Hvis du ser på fotografier av Maradona, måtte han hoppe over hindringene over flygende studs, hender over ham, bashing ham som gal.

Hva er den beste taktikken du lærte som leder?

Det er så mange små kanter som kan gi deg en fordel. Det er som i poker. Du vet kanskje at ett lag liker å spille mot sine egne fans i andre omgang, så du prøver å vinne kastet og stoppe dem. Eller, hvis de har raske spillere, forteller du bakmannen å la gresset vokse, så det vil sakte ballen ned. Det beste jeg så var på Tranmere Rovers. Reklameslagene var rett ved siden av banen, men da de fikk et kaste i nærheten av boksen, åpnet en av dem en hemmelig liten port i brettene, slik at han kunne ta en lang stund opp. Jeg husker å tenke, "Hva i helvete?", Men jeg lekte så mye.

ANBEFALT: Gary Neville Intervju

Hva tror du at du har feil?

Jeg hadde en konfrontasjon med Hossam Ghaly da jeg ledet på Feyenoord. Han hadde alt en spiller kunne ønske å ha, fantastisk teknikk, en god header, men han tapte ballen mye fordi han prøvde for mange dumme triks. Jeg fulgte ham med et enkelt kamera, og senere den uka så vi på videoen. Han ba meg om å slå den av etter bare fem minutter, han kunne ikke tro hvor dårlig han var. Jeg sa: "Du skal se på det hele, for det er det jeg må se." Se, han gjorde også gode ting, men det ga meg en følelse av svikt at jeg aldri klarte å forbedre sin fotball intelligens. Jeg kunne ikke slå ham til en stjerne.

Hva var det beste målet du gjorde?

Jeg tror det "glemte målet" i UEFA Euro 1988-finalen. Det var en god header, men Van Bastas volley var bedre langt.

Hva er det viktigste for fans når du ser på et spill?

I Holland har vi et uttrykk: "Det er forskjellige måter å gå til Roma." Mange fans ser en spiller som gjør en feil, og de begynner å boo ham, men de kan ikke se feilen ble født et annet sted på banen , tre passerer tidligere.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar