Fotballlegenden Gary Neville på å bli en mann

Hvem gjorde deg til en idrettsmann?

Da jeg vokste opp med min bror og søster, ble sport innblandet i våre liv. Vi ville gå og se [Manchester] United som barn fra en alder av fire, eller se Bury når min far jobbet der. Om sommeren spilte mamma hockey, rounders og netball og min pappa spilte cricket. Vi ville bli forlatt for oss selv på grensen med en flaggermus og ball, og vi ville spille hele dagen. Da skulle vi gå hjem og se på sport på TV.

Hvem var den beste treneren du hadde som ungdom?

Fra 16 til 18 år ble jeg trent på Old Trafford av Eric Harrison. Hans åpningstale da vi kom med var: "Hvis du hører på det jeg sier, er det en liten sjanse for at du kan være en Manchester United-spiller en dag. Hvis du ikke hører på meg, er det absolutt ingen sjanse. "Han tok meg fra å være en gutt til en mann ved å forklare nøyaktig hva jeg trengte å gjøre for å gjøre det som en forsvarer. Han hadde en utrolig innflytelse på mitt sportslige liv.

Hva er det beste lagspratet du hadde?

Sir Alex var fantastisk. Jeg hadde ham i 20 år, og han kom alltid opp med ny innsikt, noen ganger fra forretninger eller politikk. Men det var alltid samme budskap som løp gjennom hans samtaler, om viktigheten av hardt arbeid og tillit til hverandre.

Han pleide å stå utenfor omkledningsromene på Old Trafford alene for et øyeblikk like før sparken, for å sikre at når motstanderne og dommerne kom ut, var han i ansiktet. Psykologisk brukte han sin aura og tilstedeværelse for å få en ekstra innvirkning av trusler. Det fungerte ikke på alle lag, selvfølgelig, men det skjedde opp noen av dem.

Hvem var den beste spilleren du så, som aldri gjorde det?

Vel, Ben Thornley gjorde det, men han ble svært skadet på 18. En kjerneskade var da alvorlig, en skade på 12-14 måneder, og du kom aldri tilbake til samme nivå. Han hadde vært et veldig stort talent, tippet for å spille i mange år i United.

Hvem var den mest imponerende bak kulissene?

Norman Davies og Albert Morgan, kitmennene på United. De var navet på omkledningsrommet, fantastiske figurer som kom på med alle.

ANBEFALT: Zinedine Zidane Intervju

Hvilken fotballspiller skriver de beste tweets?

Jeg leser ikke tweets fra proffene. De er veldig corporate - de fleste er skrevet av sine agenter. Jeg foretrekker å følge folk som Tim Burgess. Jeg får noen morsomme som sendes til meg, hovedsakelig av folk som ikke vurderer meg. Jeg har en som nettopp sa "knott", noe som fikk meg til å fnise.

Hvem er den beste administratoren i fotball?

David Gill, eks-Manchester United konsernsjef. Han er vanskelig, rettferdig, ærlig, medfølende - alt det du vil ha fra leder, og han er også økonomisk smart. Jeg ville sette ham ansvarlig for engelsk fotball fordi den trenger noen som kan koble det profesjonelle spillet med amatørspillet, beskytte rettighetene til fansen om å få rimelige billetter, og bringe sammen FA og Premier League.

Hvem hjalp deg med å gjøre endringen fra spiller til TV-analytiker?

De største påvirkningene var Scott Melvin og Geoff Shreeves. Geoff var den personen som førte meg til Sky, og han ville alltid gi tilbake ærlig og brutalt. Scott var produsent av Super Sunday og Monday Night Football - han trente meg fra å være en katastrofal kommentator i de tidlige månedene til noen som er akseptabel.

Hvem er din favoritt pundit eller kommentator?

Martin Tyler. Detalj, levering, troverdighet, kunnskap - han har alt. Han er den siste av det jeg ville kalle "sportens stemmer". Barry Davies, John Motson, Brian Moore, Richie Benaud, Murray Walker, Sid Waddell ... Jeg kan ikke se noen av de nye kommentatorene som erstatter disse legender i offentligheten.

Klasse 92: Ut av vår league - Vår reise tilbake til hjertet av spillet av Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville og Paul Scholes er utgitt av BBC Books, £ 20, kjøp på amazon.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar