Fem måter kjører fordeler hjernen din

Innholdsfortegnelse:

Fem måter kjører fordeler hjernen din - øVELSER 2023
Fem måter kjører fordeler hjernen din - øVELSER 2023
Anonim

Enhver vanlig løper vil nesten sikkert ha lagt merke til at fordelene med sporten strekker seg utover fysisk kondisjon. Løperens høye er et veletablert fenomen, og mange løpere har funnet regelmessige økter å forbedre sin mentale tilstand sammen med forbedringene i deres hjerte og lunges helse.

Men for å gå utover det anekdotiske, snakket vi til nevrovitenskapsmannen Ben Martynoga, som har jobbet med kjører merkevaren Saucony, om hvordan kjører fordeler hjernen. Vi bekjemper noen til å lese følgende uten å få trang til å pound noen fortau ASAP.

1. Kjøring kan redusere stress

"Det er ganske bra bevis nå at det kan bidra til å spre stress," sier Martynoga. "Forskningen kommer hovedsakelig ut av Karolinska Instituttet i Sverige, og forskere har fokusert på kjemikalier kalt kynurenine som har vært forbundet med psykisk stress. Stress får det til å bygge seg opp i hjernen der det har en negativ effekt på hjernens funksjon. Det har vært knyttet til depresjon og andre aspekter av dårlig psykisk helse.

"Løp og aerob trening generelt har vist seg å aktivere et enzym i musklene som forårsaker at denne kynureninen bryter ned. Det ødelegger kynurenine, og det fjerner det gradvis fra kroppen din og hjernen din, og dermed klarer den årsaken til fysisk stress fra kroppen din. Det er ganske fin mekanisme som viser de veldig ekte koblingene mellom hjerne og kropp. "

2. Kjøring kan forbedre humøret ditt

"Mange som kjører eller trener, vil intuitivt vite dette," sier Martynoga. "De føler seg bedre under eller etter en løp. Vi vet ganske mye om hvordan smerten i en løp kan bli dulled og hvorfor vi finner det givende. Spesielt beviser poengene til produksjonen i hjernen av to forskjellige typer molekyler: endokannabinoider - cannabis etterligner noen av effektene av endokannabinoider - og endorfiner, som har en struktur og en funksjon som er litt som opiater. Det er veldig klart at begge disse kjemikaliene kan aktivere belønninger i hjernen, få deg til å føle deg godt og drepe smerten av en lang, hard kjøre. Det er ikke å si at det alltid er en vill euforisk medisinlignende høy. Det kan ofte være mye subtilere, men det er fortsatt veldig ekte. "

3. Running rydder hodet

"Dette er ideen om at løping kan være en veldig kraftig måte å hjelpe deg med å fokusere på, slå av forstyrrelser og få kontroll over oppmerksomheten din igjen," sier Martynoga. "Det er det som Saucony låses på med ideen bak sin White Noise-samling av trenere - håndterer bakgrunnsstøyen i hverdagen. Beviset stabler opp for å si at løping er en kraftig måte å gjøre akkurat det på. Det er ikke helt klart nøyaktig hvordan det oppnår denne effekten, men gode eksperimenter har blitt gjort sammenligne grupper av mennesker som kjører og ikke kjører. Disse innebærer å sette opp oppgaver som krever at de styrer deres oppmerksomhet, og i både gamle og unge synes det å ha en veldig klar effekt - nemlig at du kan avstemme hva du må gjøre og blokkere distraksjoner. "

Se relaterte syv fordeler med å kjøre som vil få deg til å starte akkurat nå, hvorfor du bør gi oppmerksomhet, løp et forsøk "jeg bekymrer meg mindre nå, fordi jeg går mer" - hvordan løp kan hjelpe din mental helse

4. Kjøring kan gi lignende fordeler til oppmerksomhet og meditasjon

"Du kan se å løpe som en slags meditasjon på farten," sier Martynoga. "Meditasjon og oppmerksomhet, som jeg forstår det, handler om å bli nedsenket i øyeblikket og være fokusert på kroppens opplevelser. Kjører er en fin måte å komme inn på akkurat den sinnstilstanden. Du vil nesten sikkert tenke på pusten din. Du vil være klar over fornemmelsene i dine lemmer og i hele kroppen din. Og du er mye mer sannsynlig å være i øyeblikket, tenker på ditt neste skritt eller hjørnet du kommer til å slå neste. Det gir mye mening å tenke på det som en bevegelig meditasjon, og det vil antagelig bære noen av de samme fordelene, når det gjelder klarhet og fred i sinnet som hevdes av meditasjon. Ofte finner folk å kjøre mer tilgjengelig, og du får alle de ekstra fysiske fordelene for hjertet, lungene og musklene som følger med. "

5. Kjører øker kreativiteten

"Mange mennesker rapporterer at gode ideer eller løsninger kommer til dem når de minst forventer det, og det kan sikkert være mens de er ute for en løp," sier Martynoga. "Det knytter seg til hvilke hjerneforskere som viser oss om hvordan kreative prosesser fungerer, og spesielt ideen om at mye problemløsing gjøres ved ubevisste hjerneprosesser som går videre i bakgrunnen. Det er denne ideen at den ubevisste hjernen er bedre til å gjøre de uventede foreningene og koblingene som vi tenker på som kreativitet.

"All forskning tyder på at den beste måten å komme inn i den kreative sinnstilstanden er at hjernen din skal være forlovet med noe, men ikke overbelastet. Jeg tror at kjører passer til den beskrivelsen, fordi hjernen din er forlovet med det du gjør og hvor du kommer neste, men du overdriver det ikke. Du er i øyeblikket og tenker ikke på mange forskjellige ting nødvendigvis. Det er ikke å si at du alltid vil ha en god ide når du kjører, men det kan være en måte å forbedre sjansene dine på. "

Ta en titt på Sauconyys White Noise-treningsområde på saucony.com/uk

Populært emne