Fem grunner til å prøve å løpe

Innholdsfortegnelse:

Fem grunner til å prøve å løpe - øVELSER 2023
Fem grunner til å prøve å løpe - øVELSER 2023
Anonim

Etter å ha tilbrakt fire lange måneder plyndret fortauene for å trene til London Marathon, etter selve arrangementet, følte jeg, som mange andre maratonløpere, at jeg trengte en total pause. Tanken om å gå ut for en annen løp langs de samme ruter jeg hadde dekket nesten daglig, prøvde å logge på samme splittider, bare ikke anke.

Heldigvis hadde jeg en kommende ess i hullet i form av Odlo Glentress 11km-løypen i Scottish Borders i slutten av mai. Dette betydde at ikke bare treningen min hadde noe formål, men jeg kunne forlate veien til fordel for stier i noen uker. Dette var min første virkelige stint av sti, og min første off-road-hendelse, og nå føler jeg meg en lur for at jeg har ventet så lenge.

Hvis appell av kjøring av vei falmer, er det fem grunner til å komme ut på stiene så snart som mulig.

1. Trail Running tar deg til de mest naturskjønne stedene

Running virker en helt annen sport når du handler i en forurenset run-pendle gjennom sentrale London for grøntområder på landsbygdspor. Naturen er en åpenbar tegning, spesielt i Storbritannia hvor du aldri er mer enn et par timers togtur unna en av de 15 nasjonalparkene.

REKOMMENDERT: Den beste sti-løpende spot for londonere

2. Du er mindre sannsynlig å bli skadet

Lang, flat løp på asfalt gjør at du kan presse for raskere tider, men straffer på underkroppen. Sporløp innebærer ikke bare mykere overflater som ikke er så skarpe på leddene, men har også en tendens til å involvere flere stigninger og nedstigninger, noe som betyr at du jobber med forskjellige muskler på forskjellige tidspunkter, slik at det ikke er de samme områdene i kroppen som blir pundet mil etter mil .

Du vil også naturligvis forkorte din skritt og hælstrekk mindre som du unngår røtter, steiner og de dypeste flekkene av gjørme, noe som reduserer påvirkningen på underkroppen enda mer.

Flipsiden til dette er at hvis du tar en svingete nedoverbakke gjennom skogen med for høy hastighet, er det en sjanse for at du skal reise og falle inn i et tre, en skadefarevei løpere er svært sjelden ansikt.

ANBEFALT: Våre menns Trail-Running Shoe Picks for 2017

3. Du kan ditch The Running Watch

Å holde oversikt over deltider er viktig for å slå et overordnet mål i et løp, hvor terrenget er mer eller mindre alltid det samme. På stien har du ingen anelse om hva slags terreng eller skråning vil være rundt neste sving, så forsøk på å takle et løp med en klokke er meningsløst. Du kjører på følelsen alene, som ikke bare frigjør, men vil også hjelpe deg å forstå grensene for kroppen din neste gang du tar på et løpsløp.

4. Det er enklere å kjøre med andre

Du kan selvfølgelig kjøre med venner eller en klubb hvor som helst, men det er langt vanskeligere å forhandle med de mange trafikklysene og travle veiene til et bysentrum med andre enn å løpe på landsbygda.

5. Hill Training er mindre av en chore

Kjører oppoverbakke er aldri lett, men jo bedre utsikten øverst, desto mer motivasjon er det å komme til toppmøtet, og sporet kjører gir den aller beste utsikten. Oppturer og nedturer av løyper gir også en naturlig bakketrening som vil styrke bena og forbedre løpene dine på alle overflater.

ANBEFALT: Ønsker du å komme i gang? Her er hvor du skal begynne

Populært emne