Fem Grueling Tour de France Ascents som du kan ri

Innholdsfortegnelse:

Fem Grueling Tour de France Ascents som du kan ri - øVELSER 2023
Fem Grueling Tour de France Ascents som du kan ri - øVELSER 2023
Anonim

1. Alpe d'Huez

[ikke på 2016 rute]
[ikke på 2016 rute]

Den endelige Tour de France klatre. Når det er i turneringen, hopper mer enn en fjerdedel av en million spennende fans på sin smale, svingete vei i tommelen fra konkurrentene. Alpe har vært en vanlig i Tours gått forbi, og hver av sine berømte 21 hårnåler er merket med et tegn som bærer navnene på tidligere vinnere. "Alpe er glamourklatret av Tour de France," sier Suze Clemitson, sykkeljournalist og forfatter av 100 turer 100 Tales, "Med en æresangsring som strekker seg fra scenens første vinner Fausto Coppi i 1952 til fransk håp Thibaut Pinot i 2015."

Slik gjør du det selv: Hvis du er der på en onsdag, kan du delta i den offisielt timede amatørstigningen klokken 10, og mange selskaper driver organiserte turer til denne delen av verden, inkludert mer enn 21 bøyer fra basen i Bourg d'Oisans. Det går en ukes lang tur med flere klassiske klatrer underveis for £ 399 per person.

2. Col d'Aubisque

[ikke på 2016 rute]
[ikke på 2016 rute]

Aubisque har vært vertskap for mange klassiske Tour de France-stadier, og med 45 Tour-utstillinger er det nest mest besøkte fjellet i løpets historie. "Aubisque har sett mer enn sin rettferdige andel av drama gjennom årene," sier Clemitson, "men aldri mer enn i 1951-turneringen da William Van Est -" Iron William "- falt 70 meter inn i en kløft."

Slik gjør du det selv: Marmot Tours kjører en seks-dagers rute. For £ 925 tar det også i den mest berømte Pyrenean klatring: Tourmalet.

3. Col du Tourmalet

[2016 stadium 8]
[2016 stadium 8]

Sittende i hjertet av Pyreneene, har Tourmalet dukket opp i flere turer enn noen annen klatring. "Triumf og tragedie går hånd i hånd på sine ville, steinete bakker," sier Clemitson. "Dette er hvor Eugene Christophe mistet en tur som lagde sine ødelagte gafler i 1913, og Eddy Merckx lanserte en 120 km solo-raid og reiste inn i Tour de France-legen i 1969."

Slik gjør du det selv: Pyreneescycling.com tilbyr en 6-dagers tur i Tourmalet som inkluderer en guide, halvpensjon og transfer til og fra Pau flyplass for £ 490.

4. Mont Ventoux

[2016 stadium 12]
[2016 stadium 12]

Rundt 40 km nordøst for den historiske byen Avignon ligger det monstrøse Mont Ventoux, et fjell som kan legitimere sin påstand som den vanskeligste av alle de klassiske Tour de France klatrer. "Ventoux vil for alltid bli viet i folks fantasi med den tragiske død av Tom Simpson i 1967," sier Clemitson. "Han kollapset på sine uklare, vindkastede bakker bare noen få kilometer fra målstreken ville han aldri krysse. "

Slik gjør du det selv: Bestill en seng på Vélo Ventoux; ligger i den pittoreske landsbyen Faucon ved foten av fjellet. Dens kunnskapsrike medarbeidere er bare altfor glade for å parke ut sykkelråd til sine besøkende.

5. Col du Galibier

[ikke på 2016 rute]
[ikke på 2016 rute]

Den tradisjonelle ruten til toppen er fra Valloire på nordsiden, som inkorporerer en 18km tur med en høydeøkning på 1.245m - med andre ord, det er et dyr. Clemitson sier: "Stiger til over 2.600km, det er ofte det høyeste passet i Tour de France når Prix Henri Desgranges blir tildelt den første rytteren over passet - i 2011, da løpet slutt på Galibier, var det høyeste toppmøtet som løpet hadde sett. "

Slik gjør du det selv: colconquerors.com tilbyr langhelg "høy høyde" turer som inkluderer overnatting, mat, overføringer til og fra Genève flyplass, pluss tre dager med guidet ridning alt for rundt 550 kroner.

Populært emne