Fem matvarer for fitness

Innholdsfortegnelse:

Fem matvarer for fitness - øVELSER 2023
Fem matvarer for fitness - øVELSER 2023
Anonim

Når jeg blir bedt om å liste de fem beste matene for kondisjon, må jeg innrømme at mitt hjerte synker litt. Det er tre hovedårsaker til dette. En: Det er allerede mange superfood bøker og lister der ute. To: Det er ofte ikke en god mat for en situasjon, men en hel matgruppe. Og tre: det er en dårlig ide å isolere inntaket til fem matvarer, med mindre du virkelig må. Men det ble sagt, dersom push kom til å skyve og jeg måtte gå til en ørkenøy med bare fem matvarer, så er det jeg ville ta:

brisling

Disse små fiskene er gode fordi du spiser dem hele: hjerner, øyne, bein og kjøtt. Dette betyr at du får en fin blanding av mineraler fra bein, protein og essensielle fettstoffer fra kjøttet, og ekstra fett fra hjernen og øynene. Bare ett lite dyr gir flere kilder til essensiell næring, pluss de smaker godt når de er sprø.

Majones (med en forskjell)

Jeg snakker ikke på butikk, men kanskje majones laget med olivenolje, eggeplommer og hvitløk og drysset med paprika. Olivenoljen gir nyttige flavonoider og enumettet fett, noe som kompletterer omega 3-oljene fra sprutene. Eggene gir jern, B12 og fettløselige vitaminer A, D, E og K, for ikke å nevne sunt kolesterol for å gi hormonelle byggesteiner for steroidhormoner og beskyttelse mot antioksidanter. Et sjenerøst strø av paprika gir litt polyfenol beskyttelse for å starte opp.

Sweet potato wedges med krydret krydder

Søte poteter er blant de mest næringsrik tette matvarer i stivelsesverdenen. De inneholder høye nivåer av karotenoider, som ikke bare gir dem sin oransje farge, men beskytter også kroppen mot skade fra frie radikaler, pluss næringsstoffer som magnesium og B6. Ovnen roasting dem (i en liten kokosnøttolje) gjør dem sprø og den perfekte følgesvennen til fisken og hjemmelaget majones.

Brokkoli

Grønnsaker i cruciferous familien - brusselspirer, blomkål og grønnkål, samt brokkoli - er essensielle kreftbeskyttere. De gir også verdifull fiber, folat, protein, vitamin C og vitamin K. Folat er nødvendig for optimal cellereplikasjon, vitamin C for en rekke essensielle kroppsfunksjoner og kollagendannelse, og vitamin K for optimal bein og blodhelse.

Ingefærøl

Blant de mange viktige helsemessige fordelene, gir ginger hjelp fordøyelsen og senker overflødig betennelse. Brewer's gjær inneholder også ganske mye det komplette komplementet av verdifulle B-vitaminer, pluss at du får øyeblikkelig energi fra sukkene som trengs for å lage en sterk brygge.

Populært emne