Fem En Dag Bra, Ti En Dag Enda Bedre

Når det kommer til frukt og grønnsaker, virker det som fordelene fortsetter å øke jo mer du spiser. En ny studie tyder på at det å spise ti porsjoner om dagen reduserer risikoen for tidlig død og flere sykdommer.

Forskningen fra Imperial College London samler data fra 95 studier som involverer to millioner mennesker og konkluderte med at å spise rundt 800g frukt og grønt om dagen ville hindre 7,8 millioner premature dødsfall over hele verden hvert år.

Sammenlignet med å spise ingen frukt og grønnsaker, var å spise 800 g om dagen knyttet til 28% reduksjon i risikoen for hjerte-og karsykdommer, 13% reduksjon i risikoen for kreft og 31% reduksjon i den totale risikoen for tidlig død.

Forskjellige elementer var mer effektive for ulike sykdommer. Lavere risiko for kreft var knyttet til grønn og gul veg, som spinat og paprika, og cruciferous grønnsaker som brokkoli, mens lavere risiko for hjertesykdom var knyttet til epler, pærer, sitrusfrukter, salater, grønne bladgrønnsaker og cruciferous veg.

Alt dette høres veldig ønskelig, men er det oppnåelig? Dr Dagfinn Aune, en av forskerne bak studien, sa at det ikke innebar at meldingen om fem dager skulle endres. "Det er mange forskjellige hensyn hvis du endrer politikk," påpekte Aune. "Det er ikke bare helseeffekter - er det mulig?"

"Våre funn er ganske tydelige fordi de støtter fem-dagers, men det er enda flere fordeler for høyere inntak."

Public Health England reagerte også på studien ved å støtte fem-dagers anbefaling, og foreslår at skyting for ti kan komme tilbake i å skape urealistiske forventninger og press på mennesker.

ANBEFALT: Hvordan komme i gang med en plantebasert diett

Når James Young prøvde en ni porsjoner om dagen i 4 uker for oss, var det vanskelig å få det, og resultatene var ikke gode (selv om det ikke hjalp at han drakk som en fisk i hele).

Det er også viktig å merke seg at studien også viste betydelige fordeler med å spise bare 200g frukt og grønnsaker om dagen, eller rundt 2,5 porsjoner.

Sammenlignet med å spise ingen frukt og veg, reduserte 200g om dagen risikoen for kardiovaskulær sykdom med 13%, kreft 4% og tidlig død med 15%.

Meldingen om å ta bort er ikke å fortvile hvis du ikke kan forestille seg å spise 800g frukt og grønnsaker om dagen - det er fortsatt en god ide å prøve å øke mengden du spiser. For å hjelpe deg med det, er det fem tips for å spise mer frukt og grønnsaker.

1. Max ut måltidet avtale

Ditch the crisps and Coke, velg gulrotpinner eller frukt og en smoothie. Det er to porsjoner til lunsj.

2. Embrace "veg carb" mani

Courgetti, blomkål ris, butternut squash mash - de teller alle mot dine fem om dagen, mens pasta, ris og poteter de erstatter ikke.

ANBEFALT: Blomkål Couscous er en av våre 10 raske og sunne oppskrifter

3. Stopp opp risen din

Snakker om ris, kakk i en del av erter hver gang du lagker noen for å ta litt ekstra veg.

4. Bytt ferdige sauser til hakkede tomater

Ikke flere Dolmio dager. Pisk opp en enkel tomatsaus (hvitløk, hermetisert hakkede tomater, urter og - hvis du liker - salt) kan gjøres i løpet av tiden det tar å lage pasta. Det gir deg minst en del og unngår tilsatte sukkerarter i mange ferdige alternativer.

5. Unnlater å forberede, forberede seg til å mislykkes

Tilberede en massiv vegfest på søndag som du kan bruke til et par arbeidslunsjer, er en fin måte å sikre at du får flere midtukeporsjoner.

ANBEFALT: Kornbutikkens Chilli Con Veggie Oppskrift

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar