Fitness Trackers Botch Calorie Counting, men på pengene for hjertefrekvens

Fitness Trackers Botch Calorie Counting, men på pengene for hjertefrekvens - øVELSER 2023
Fitness Trackers Botch Calorie Counting, men på pengene for hjertefrekvens - øVELSER 2023
Anonim

Treningssporere er imponerende nøyaktige når det gjelder hjertefrekvensovervåkning, men de er langt unna merket med kalori telling, ifølge ny forskning som sammenlignet syv populære enheter med laboratoriemålinger.

Forskere fra Stanford University testet nøyaktigheten av hjertefrekvenssporing og kalori telling av Apple Watch, Fitbit Surge, Basis Peak, Microsoft Band, PulseOn og Mio Alpha 2 og Samsung Gear S2 ved hjelp av 60 frivillige. Deltakerne brukte enhetene mens de trente på tredemølle eller stasjonær sykkel, eller bare sittende.

Resultatene ble sammenlignet med "gullstandard" laboratoriebaserte målinger, ved hjelp av en elektrokardiograf (EKG) for å spore hjertefrekvens og indirekte kalorimetri, som sporer oksygen og karbondioksid i pusten, for å måle hvor mange kalorier som ble brent.

De fant at mens seks av de syv enhetene hadde en feilrate på under 5% for hjertefrekvenssporing, hadde alle syv en feilrate på over 20% med energiforbruk under treningen.

Apple Watch toppet rangeringene med hjertefrekvensovervåkning med en medianfeil på 2%, mens Samsung Gear S2 var den eneste enheten med over 5%, med en feilrate på 6,8%.

ANBEFALT: Den beste pulsmåleren

Når det gjaldt kalorier, var resultatene langt større, og langt mer unøyaktige. Det beste var Fitbit Surge med en median feilrate på 27,4%, mens PulseOn var det verste med en feilrate på 92,6%.

"Vi ble hyggelig overrasket over hvor bra hjertefrekvensen gjorde," sa Euan Ashley, professor i kardiovaskulær medisin ved Stanford University.

"Samtidig ble vi overrasket over hvor dårlig kalorieestimatene var for enhetene - de var egentlig over hele kartet."

Alle som noen gang har brukt en treningssporing, vil til enhver tid ha stilt spørsmålstegn ved nøyaktigheten av opptakene. Det er viktig å bruke enhetene som en veiledning og en motivasjon for å fortsette å bevege seg, i stedet for en endelig vurdering av hva du har gjort.

Dette gjelder spesielt når det gjelder å finne ut hvor mye du bør spise basert på kaloriene du har brent under treningen. Ta en ekstra stykke kake fordi din tracker regner med at du skiftet akkurat den riktige mengden kalorier for å rettferdiggjøre den under treningen din, vil sette deg på en gjemning til ingenting.

Populært emne