Fitbit Flex gjennomgang

Vi vurderer Fitbit Flex for å se om den bestselgende aktivitetssporeren skal være toppen av din fitness tech ønskeliste.

Det er nesten umulig å ikke sammenligne Fitbit Flex med Nike + FuelBand - de er begge aktivitetssporere som du bruker hele dagen på håndleddet ditt. Men de er veldig forskjellige i deres tilnærming, og de har begge sine egne styrker og svakheter.

Fitbit Flexs største styrke er utvilsomt sin enkelhet. Selv om du er en komplett technophobe, har du ingen problemer med å bruke Flex. Alt om det er greit og fungerer bra - du kan sikkert spore alle dine bevegelser innen minutter etter å ha åpnet boksen.

Starter

Det er en overraskende mengde kit som følger med Flex. I tillegg til selve enheten, finner du både små og store armbånd, en enkelt armbåndsslange, en USB docking vugge og en USB trådløs mottaker.

Med små og store armbånd som er buntet i esken, bør alle som helst kunne finne en behagelig passform. Den tofasede låsen er veldig enkel å sikre, og vil holde Flex hvor det skal være uansett hvor aktiv du er.

Selv om Flex ikke er en del av armbåndet som FuelBand, føles det virkelig som en integrert enhet når du bruker den. Flexen føles merkbart lettere på håndleddet enn FuelBand også, ikke at noen sannsynligvis føler seg nektet av sistnevnte.

Du må lade Flex før du begynner å bruke den, noe som betyr at du fjerner den fra armbåndsrammen. Dette er en enkel prosedyre og en som er like enkel i omvendt. Når en gang er fjernet, slår Flexen seg inn i USB-dokkingstasjonen, som deretter kan kobles til datamaskinen din for lading.

Det er synd at Fitbit har valgt å bruke en proprietær ladekontakt, noe som gjør det vanskelig å lade opp når du er ute og om. Derimot kan du lade FuelBand ganske mye hvor som helst takket være den integrerte USB-kontakten, mens Withings Pulse anvender en like praktisk mikro-USB-port for lading.

Når Flex er ladet, kan du smekke det på håndleddet og gå om virksomheten din som vanlig, trygt i viten om at hvert trinn du tar, vil bli sporet og logget.

Fitbit anslår at du får fem dager bruk av Flex på en full kostnad, men i min erfaring var det langt lenger enn det. Jeg fant ut at batteriet er bra for rundt syv dager med sporing, selv om du kanskje ikke vil la batteriet bli for lavt, da du trenger den vuggen for å lade den.

Hvordan virker det?

Like de fleste aktivitetssporere er Fitbit Flex utstyrt med et ganske smart akselerometer som kan spore all slags bevegelse. Flexen vil logge hvert trinn du tar, mens du bruker den bevegelsessporingen til å estimere andre faktorer som avstand og kalorier som er brent.

Flexen kan også fortelle - i en viss grad - hvor intensiv bevegelsen din er, noe som betyr at den kan justere de andre variablene tilsvarende. Så hvis Flex oppdager at du går fort, vil den merke disse trinnene som "veldig aktive". Dessverre er noe over en mild spasertur betraktet som "veldig aktiv", men gitt at det teller trinnene dine per minutt, har Flex en ide om når du kjører i stedet for å gå.

Fitbit Flex har ingen innebygd skjerm, noe som er en betydelig utelatelse for et produkt som skal være konkurrent til FuelBand. De eneste indikatorene på Flex seg selv er fem små lysdioder. Hver enkelt av disse lysdiodene representerer 20% av ditt daglige mål og tapping av Flex to ganger vil avsløre hvor mange av disse lysdiodene som lyser.

Hvis du vil ha mer informasjon om din daglige utvikling, må du synkronisere Flex med datamaskinen eller smarttelefonen, og se henholdsvis nettsiden eller appen.

Synkronisere dataene dine

Før du kan få dataene dine fra Flex, må du opprette en Fitbit-konto. Dette er relativt enkelt, og gjort enda mer smertefritt ved å være ledig. Når du har opprettet kontoen din, må du angi alle dine personlige opplysninger - alder, kjønn, høyde, vekt og så videre.

Du kan også angi stridlengden, og i motsetning til de fleste aktivitetssporere kan Fitbit logge forskjellige stridlengder for å gå og løpe, slik at du får større nøyaktighet når du sporer aktiviteten din.

Med Fitbit-kontoen din opprettet og dine personlige opplysninger logget, kan du deretter koble den medfølgende trådløse mottakeren til en ekstra USB-port. Når mottakeren blir kjent, blir du bedt om å laste ned og installere Fitbit Connect-programmet.

Fitbit Connect er tilgjengelig for både Windows (PC) og OS X (Mac), og en gang installert vil den kjøre i bakgrunnen. Når Flex er nær datamaskinen din, blir dataene dine overført og logget på nettet.

Fitbit online portal er vakkert designet og lett å navigere. Du kan tilpasse Dashboard-siden din for å vise informasjonen som er viktigst for deg, og hver data-metrisk vises i en flis som du kan dra rundt for å skreddersy hvordan statistikken din vises.

Flere av flisene viser dine daglige mål - trinnene tatt, kalorier brent, avstand gått og aktive minutter. Når du oppretter din konto, er disse målene satt til standardnivåer, men du kan tilpasse dem slik at de passer til deg, øker dem hvis de er for enkle å slå hver dag, eller redusere dem hvis du finner deg selv demoralisert når du ikke gjør det slå dem.

Fitbit vil tildele deg merker som representerer prestasjoner og milepæler. Denne typen ting kan bidra til å holde deg motivert, spesielt på de dagene når du har lyst til å hoppe i en taxi i stedet for å gå til kontoret fra jernbanestasjonen.

Det er en app for det

Bekymret at du kanskje må være i nærheten av datamaskinen for å synkronisere dataene dine? Ikke bekymre deg - du kan laste ned gratis Fitbit-appen og logge aktiviteten din hele dagen, uansett hvor du er.

Flexen bruker lav-power Bluetooth 4.0-standarden, noe som betyr at når du har installert appen og koblet sammen Flex, trenger du ikke gjøre noe annet. Flexen din blir kontinuerlig koblet til telefonen din, så når du åpner appen, vises all din nyeste statistikk.

Appen viser stort sett alle de samme dataene som webportalen, noe som gjør det enkelt å holde oversikt over din daglige aktivitet når som helst og hvor som helst. Det er en flott app som er utrolig enkel å bruke og navigere, og gir enda mer polsk og glans til Fitbit-økosystemet.

Men appen synkroniseres ikke bare med Flex - du kan også bruke den til å spore andre aspekter av dagen din, for eksempel hva du har spist eller hvor mye vann du har drukket. Matdatabasen innebygd i appen er amerikansk, men den er fortsatt ganske nyttig. Og du har muligheten til å taste inn mat som du ikke finner i databasen manuelt.

Hvis du bruker Fitbit-appen til å spore dietten, vil den også gi deg en dynamisk kaloriavlesning - hvor mange kalorier du har brukt, minus mengden du har brent gjennom aktiviteten din. Dette er en flott funksjon hvis du ønsker å gå ned i vekt, fordi å holde en nøyaktig matdagbok er en av grunnlagene for vekttap.

Kjennelse

Fitbit Flex er ikke perfekt. Dens mangel på innebygd skjerm og proprietær ladingskonnektor skiller seg ut som to spesielt skarpe negativer. Det har heller ikke et høydemåler innebygd i det, slik at du ikke kan spore hvor høyt du har klatret gjennom dagen, som du kan på Fitbit One eller Withings Pulse.

Men vurderer at Flex selger for litt under £ 80, det er lett å overse noen av disse manglene. Det kan ikke være den billigste aktivitetssporeren der ute, men det er en hel £ 50 billigere enn FuelBand. Selvfølgelig har Nike lansert den forbedrede FuelBand SE, som pakker nye funksjoner som går litt for å rettferdiggjøre den prisforskjellen.

Med sin funksjonssett, fleksibilitet, batterilevetid, imponerende elektronisk økosystem og attraktiv pris, gjør Fitbit Flex et veldig sterkt tilfelle for seg selv. Hvis du kan leve uten riktig visning på aktivitetssporing, kan Flex være din perfekte partner.

Resultat: 8/10

RRP: £ 79.99

Produsent: Fitbit

Så det er det vi tenker, men hva med dere mye? Vi spurte om tankene dine via Facebook, og her er det to lesere fra motsatte sider av dammen måtte si om deres erfaringer med Fitbit Flex.

Chris Eccles, Staffordshire, Storbritannia

Jeg har hatt Fitbit Flex i seks måneder nå, og det er en anstendig aktivitetssporing for det meste, selv om det kan være unøyaktig til tider. Noen ganger reagerer jeg på meg å skrive på datamaskinen, men registrerer knapt når du gjør intensive aktiviteter som vekt trening. Det regnet en gang for en stund til å trekke seg til seks skulderpresser. Men et område det virkelig utmerker seg, kjører.

Jeg liker hvordan det enkelt synkroniseres med datamaskinen, men du må være forsiktig med at batteriet ikke går tom før synkronisering, eller du mister dataene dine. Et annet aspekt jeg liker er sleep tracker-funksjonen, som fungerer perfekt. Selve stroppen er behagelig og det er en god jobb, det er vanntett fordi det er lett å hoppe i dusjen og glemme at du har på seg det!

Alt i alt er Flex ganske bra, men litt på den kostbare siden for det som egentlig er en glorifisert stappometer.

Chris Hurst, Missouri, USA

Mitt firma kjøpte faktisk disse for alle sine ansatte for å fremme en sunn livsstil blant arbeidsstyrken. Jeg har brukt min Fitbit Flex for en stund nå, og har kommet for å virkelig sette pris på det. Jeg liker spesielt hvordan det kan bryte ned min daglige aktivitet i 15-minutters intervaller, slik at jeg kan se nøyaktig hvilke punkter på dagen jeg var mest aktiv, og bitene der jeg var nesten statueaktig.

Jeg synes det ser elegant ut, mens det fortsatt er superfunksjonelt. Jeg bruker egentlig ikke søvnsporing, men har synkronisert Fitbit-appen med My Fitness Pal-appen, og de fungerer godt sammen. sømløs oppsett med litt smart integrasjon.

Totalt sett er jeg veldig fornøyd med Flex og vil definitivt anbefale det til andre.

Så der har du det. To litt forskjellige meninger på Fitbit Flex som kommer til å vise deg, kan aldri bli så godt som alle. Har du en? Hva tror du? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar