Første blikk - Hemmeligheten bak attraksjonen

Har du noen gang likt noen ved første øyekast? Til tider kan vi bli forelsket i noen eller bli tiltrukket av noen ved første blikk. Finn ut den virkelige hemmeligheten bak attraksjonen.

Hemmeligheten bak attraksjonen

Alle våre liv, vi har blitt fortalt å ikke dømme en bok ved omslaget. Vi har blitt fortalt at folk ikke skal dømmes før vi kjenner dem godt nok.

Disse ordene kan bli fortalt til deg av de klokeste og greyest, men det kan fortsatt ikke stoppe deg fra å gå videre og dømme folk etter deres ansikter.

Og det er ikke bare deg. Selv de som fortalte deg om ikke å dømme, kan ikke bare dømme folk ved første øyekast.

Så hva kaller vi dem? Hyklere? Eller kanskje, vi burde bare klandre våre gener.

Det første blikket

Hvor mange ganger har du møtt noen og følt en plutselig rush av følelser, bra eller dårlig? Det kan ha vært tider da du følte deg ubehagelig, henger rundt noen nye, og du kunne ikke vente å komme deg ut av rommet.

Det kan være din første date med en veldig søt fyr eller jente, men til tider kan vi bare ikke hjelpe det når våre ufrivillige gener bestemmer seg for å sparke inn og gjøre planene for oss på det aller første utseendet.

Vitenskapen bak det første blikket

Psykologer har funnet ut at folk reagerer intuitivt mot ansikter så raskt at våre tankegangssyn ikke har tid til å påvirke reaksjonen. Det er nesten som en ufrivillig rystelse.

Vi kan bare ikke rationalisere vår beslutning, og så gjør vi ut som å være veldig intellektuelle og klandre det våre skarpe instinkter. Disse instinktene hjelper oss med å velge de vennene vi vil være mest komfortable med, og hjelper oss også med å velge den rette kompis.

Du har åpenbart kjent at det alltid var noe mer enn bare godt utseende som tiltrukket deg til kjæresten din, ikke sant?

Ansiktsegenskaper og første øyekast

Forbindelsen mellom ansiktsegenskaper og karakter kan ikke eksistere i virkeligheten. Seriøst må noen som ser dårlig ut, ikke nødvendigvis være en dårlig person, gjør de? Men dette faktum hindrer ikke våre tanker fra å begrense andre mennesker ved første øyekast. Det kan ikke være alt om skjønnhet og utseende, men vi har en tendens til å avgjøre veldig raskt om en person har mange av kravene vi føler er ganske viktige for den instinktive siden av oss, for eksempel likeability og varme, selv om vi kanskje ikke har byttet ut et enkelt ord med dem.

Det virker som at alle av oss er programmert i hodet for å hoppe til konklusjoner veldig fort, uten å bruke noe tid til å tenke.

La oss bare huske den første dagen på college. Du visste ikke noen, men mesteparten av tiden endte du med masse folk du hang på med hele året, eller du er fortsatt sannsynligvis venner med dem selv nå. Dette kan ikke være tilfelle til enhver tid, men ni av ti ganger, du vet det er sant. Det er bare noe om det første blikket, ikke sant?

Studien av ansikter og det første utseendet

En undersøkelse ble utført av forskere, og observatørene ble bedt om å se på forskjellige ansikter for ulike tidspunkter, en tiendedel av et sekund, et halvt sekund eller et helt sekund.

Etter hvert ansikt blinket på skjermen og forsvant, merket observatørene om de fant ansiktet å være troverdig eller ikke, og også hvor selvsikker de var i deres analyse. Andre eksperimenter utført på lignende måte testet for forskjellige spesifikke trekk, slik som likeability og kompetanse.

Det ble også funnet i testen at når mer tid ble gitt til observatørene, dømte ikke dommen. Observatørene ble bare mer selvsikker på svarene sine da lengden var lengre. Årsaken til disse raske dommene er ikke klart, men forskere sier at det kan være en del av den uoppdagede hjernen som kan være direkte knyttet til troverdighetsdommer.

Våre sinn opplever en rask forståelse når vi tar beslutninger raskt, spesielt når det gjelder førsteinntrykk.

Men forskerne sier også at det første inntrykket kan bidra til å tiltrekke seg noen få mennesker, men det rasjonelle sinnet kommer til slutt inn i bildet og overvinter den intuitive beslutningen. Som tiden går, vil du bli kjent med disse menneskene mye bedre, og du vil utvikle en bedre oppfatning av dem basert på virkelige erfaringer.

Studiene kunne ikke identifisere den faktiske delen av ansiktet som fører til en bestemt egenskapsinteresse, men det mest sannsynlige aspektet kan være symmetrien eller proporsjoner av dens egenskaper.

Så neste gang du støter på noen og liker dem umiddelbart, eller avskyr personen, ikke bekymre deg. Det er bare tankene dine som prøver å overta foreldrenes jobb med å velge de beste vennene eller kompisene for deg.

Så neste gang du faller for noen ved første blikk, eller som noen ved første øyekast, tenk ikke to ganger. Store sjanser er, du kommer til å like denne personen i lang tid!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar