Kjemp eller flykt? Den psykologi av frykt

Kjemp eller flykt? Den psykologi av frykt - øVELSER 2023
Kjemp eller flykt? Den psykologi av frykt - øVELSER 2023
Anonim

Første ting først: Hva er fryktinstinkt? Du hører et høyt smell, du føler deg redd, du hopper og vender mot den. Alt dette skjer uten noen tanke. Dette er vanligvis hva vi mener med dine instinkter - de reaksjonene som skjer automatisk uten at du legger mye eller noen bevisst tanke på det. Instinkter eksisterer fordi de bidro til å holde våre forfedre, menneskelige eller ellers levet lenge nok til å få barn. Du tror kanskje de har liten relevans for den moderne verden, men de slår ikke av. Det ville vært fint å tenke når du legger fingeren i en babyens hånd, og han / hun forstår at dette viser kjærlighet, men det er et instinkt igjen fra da vi var primater og babyer trengte å ta på seg sine mødre eller de D faller ut av treet.

Tror du er et blikk fordi beina går til gelé når du er høy eller du hopper på nærmeste stol ved synet av en mus? Du er ikke. Mennesker frykter instinktivt:

• Høyder • Høye lyder • Store dyr med store tenner • Strangers • Små raskt bevegelige dyr

Disse fryktene er tilstede i deg uten å lære. Du har et subtilt instinktivt fryktsystem som gjør forbindelser med ting som kan være en fare for deg og gjør deg frykt for dem. Dette kan forsterke eller overdrive "instinktuelle" frykt, forårsaker fobier. Det kan også få deg til å misbruke risiko i den moderne verden. Dette skyldes at systemet bygger på bevisene som presenteres for det, selv om det ofte blir feil.

For eksempel hører du alltid på nyheten når et fly krasjer, men aldri et fly fløy uneventfully fra ett sted til et annet. Din fryktesystem drar derfor konklusjonen om at fly er farlige. Du hører sjelden om bilkrasjer i forhold til de timer og timer du bruker kjøring uneventfully slik at du bestemmer deg for kjøring, er trygt. Det faktum at statistisk at du er mer sannsynlig å bli drept kjører til flyplassen, endrer ikke dette. Denne typen logisk tenkning gir ikke inn i vårt instinktive system. Så folk begynner å bli engstelige når de kommer på flyet, ikke når de kommer i bilen.

På mange måter er problemet ikke så mye med systemet, men heller med informasjonen du presenteres med. Din instinktuelle frykt system utviklet seg ikke med 24-timers nyhet og Internett, men reagerer på disse kildene til informasjon. Dessverre reagerer den på en svært usofistikert måte - jo oftere hører det jo mer det bestemmer det er sant. Det er derfor generelt folks evne til å dømme den relative risikoen for forskjellige ting, er håpløs. Din instinkt reagerer på frykten for mord av en seriemorder og gjør at du unngår fremmede. Faktum de fleste ofre for drap vet at angriperen deres har ingen betydning.

Så når stoler du på dine instinkter? Å snakke om å stole på dine instinkter eller ikke, er feil måte å se på. Enten du liker det eller ikke, du er et dyr, og du svarer automatisk på mange forskjellige situasjoner. Fordi det skjer uten å tro at du ikke skjønner hvor mye av oppførelsen din drives av instinkter.

• Går nedover gaten og noen smiler på deg - du smiler tilbake • Sikringer blåser i huset og lysene går av etter at du har spilt et skrekkspill som Den indre ondskapen - du føler deg redd

Du tror ikke at disse tingene gjennom deg bare gjør dem.

Så hvordan kommer du over den frykten? Vel, ducking når du hører et høyt smell og ikke står på klippekanter er instinkter du ikke vil miste. Når du tar deg tid til å tenke på hvordan du kommer til konklusjoner om mer kompliserte frykt, som om du skal nærme deg den jenta i Starbucks, kan du godt vise at instinktene dine ofte er feil og trenger re-education.

Dr Russell Green er en praktiserende psykiater som skjer for å være redd for edderkopper. Russell er registrert hos General Medical Council (4622936) som spesialist i generell psykiatri og er medlem av Royal College of Psychiatrists, UK.

Utviklet av Shinji Mikami, skaperen av den seminske Resident Evil-serien, og Tango Gameworks, The Evil Within, uttrykker betydningen av ren overlevelseskrekk. Sterkt utformede miljøer, skremmende angst, og en komplisert historie er kombinert for å skape en fortryllende verden som vil bringe deg til høyden av spenning. Med begrensede ressurser til din disposisjon, vil du kjempe for overlevelse og oppleve dyp frykt i denne perfekte blandingen av horror og handling.

Det onde innen er ute nå på PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4 og Xbox One.

Populært emne