Ekstremt vekt kutting eksperiment

Klippevekt er en vanlig praksis i kampsport, med idrettsutøvere som bruker raske vekttapteknikker for å miste betydelige mengder kroppsvekt for å lage deres utpekte kategori. Noen ganger er begjærelsene alvorlige, for eksempel at fighteren blir farlig syk og måtte trekke seg ut av en kamp eller legge seg i vekt, men å være så utarmet at de ikke kan utføre i buret eller ringen. Idrettsforsker Ross Edgley satt ut for å utforske hva kroppen går gjennom i løpet av et kutt ved å ta på seg selv.

Jeg mener det helhjertet når jeg sier ikke prøv dette hjemme fordi selv om idrettsutøvere i kampsport har manipulert sin vekt på denne måten i mange år, bør den bare bli gjort under medisinsk tilsyn. Jeg må også understreke at dette ikke er en metode for bærekraftig vekttap eller sunn levebrød, men heller et eksperiment hvor jeg som fitnessskriver tar en grundig titt på vektmanipulering. Forhåpentligvis, etter å ha lest denne artikkelen, forstår du bedre hvor lett kroppsvekten din kan manipuleres med denne typen fysiologiske trickery.

Så her er en sammenbrudd av min kutt - de vanskeligste 24 timene i mitt liv:

Det er 9 pm og jeg er ferdig med mitt siste riktige måltid - BBQ ribber og en liten pizza - før min første vei inn. Jeg striper ned, går videre til skalaene og finner at jeg veier en stor, men likevel sunn 95 kg. I følge UFC-retningslinjene gjør dette meg en tungvekt (94,8 kg og høyere). Kutting ned til midtvekt (84 kg) bør ikke være et problem, men jeg skal presse det så langt jeg kan for å se hvor mye det er mulig å miste om 24 timer. Igjen, prøv ikke dette hjemme.

Søte drømmer

Jeg legger meg til å sove under tre dyner med fem lag med klær i håp om at jeg kan få et forsprang ved å kaste litt vannvekt om natten, og våkne klokken 10.30 for å finne at jeg sov overraskende bra. En vanlig feil blant fighters er å bruke vektskjæring teknikker som lar dem sove fratatt. Dette sender produksjon av stresshormonet kortisol gjennom taket, noe som påvirker nevrotransmittere i hjernen som er forbundet med motivasjon og fokus, og påvirker mengden leptin som kroppen produserer. Leptin er et hormon som er forbundet med å føle seg full, og mangel på søvn gjør at du produserer mindre av det, noe som betyr at de sultesmerter du opplever senere på dagen, blir enda mer intense. Enkelt sagt, hvis du er søvnmangel, er du også hormonelt ufordelaktig i løpet av en vektkutt.

Så mye som 50 til 70% av kroppsvekten består av vann, for å komplementere søtt søvn i søvn, jobber jeg med et annet lurt trick: et ubehagelig varmt Epsom saltbad. Epsom salt er laget av magnesiumsulfat og kan trekke ut fuktighet fra kroppen. Tanken er å lage mat som en hummer i badekar og tilsett litt lett krydder i form av Epsom salt med det formål å miste et par kilo i vannvekt. Det fungerer. Jeg er allerede 2.26kg lettere og godt inn i middelvektskategorien. Jeg har resten av dagen foran meg, og jeg lurer på hvor mye lengre kan jeg ta dette.

Klokka 11.30 spiser jeg frokosten min, men i stedet for min vanlige myseproteinsjakt, grøt havre, yoghurt og bær har jeg en slags hjemmelaget babymat og et kraftig multivitamin. Barnemat er en merkelig blanding av greenerpulver og myseprotein med en liten mengde yoghurt og kokosnøttolje for å blande den sammen. Tanken er at den er høy i protein, vitaminer og mineraler for å få meg til å føle seg full, men lite i vann og karbohydrater, så jeg ikke legger vekt. Jeg føler meg mildt satiated, men enda viktigere, min kropp er forsynt med vitaminer, mineraler og mikronæringsstoffer, det må håndtere det traumer det skal utholde over resten av dagen.

Vannverk

Karbohydrater lagret i musklene våre utgjør en betydelig del av vår samlede kroppsmasse (for hvert kilo muskel, 18g er karbohydrater, og for hvert gram karbohydrater er det 3,5g vann), så jeg trener spesielt for å tømme muskler glykogen. En studie publisert i The Journal Of Physiology viste at lavintensitetskardio som jogging eller jevn sykling er bedre for å tømme glykogen enn høy intensitetstrening, fordi langsomt muskelfibre er de første som blir tømt under treningen. Jeg treffer tredemølle for en langsom 45-minutters jogge og vikle meg i svarte bin-poser for å øke mengden jeg svetter.

Jeg er ferdig med 14:00, og det er en av de vanskeligste treningene jeg noensinne har gjort. For å gjøre ting verre, var det eneste vannet jeg tillot meg en vanndrivende 100 ml flaske vann som inneholder vitamin C og løvetannrot. Hensikten med dette var å sikre at kroppen min ikke lagret selv den lille mengden vann det var tillatt. Stepping off tredemølle jeg klarer å motstå lokke av vannfontenen og gjøre det til vekter i omklædningsrom. Unpeeling meg fra lag med klær og sorte vesker. Jeg går på skalaene og finner at jeg nå veier 89,3 kg. Jeg har mistet 5,7 kg og har fortsatt syv timer med dette galne eksperimentet igjen.

Fra 14:00 til 20:00 tar jeg flere bad, spiser litt mer av hjemmelaget babymat og tar lur under flere dyner for å øke mengden jeg svetter. Ved klokka 18.30 har forholdet mellom fordøyelsessystemet mitt og meg tatt det verre på grunn av mangel på væsker i systemet mitt, og jeg føler meg forferdelig.

Det er klokken 7.30 og med slutten i sikte går jeg inn i treningsstudioet, og ser ut som en overraskende perk etter å ha tatt 150 mg koffein for å få meg over den endelige hindringen.Denne gangen klarer jeg bare 30 minutter på tredemølle, hvoretter jeg kryper tilbake til omklædningsrommet og leder til badstuen for den endelige pushen.

Hjem og tørr

Klokka 8.30 kommer jeg ut av badstuen, svakt svette fordi kroppen min nesten ikke har noen væsker igjen å miste. Halvparten av mannen jeg var før forsøket, satte jeg min beskjære kropp på skalaene for siste vei og klokke på 83 kg - det er 12 kg i løpet av 24 timer. Jeg nakker straks en ferdig forberedt to-liters flaske vann med fortynnede multi-vitaminer og elektrolytter, mye til forbauselse av et fullt forandringsrom av gutta som ikke har noen anelse om hva jeg har utholdt de siste 24 timene.

Jeg mistet en massiv vekt i løpet av dette eksperimentet, men det var ikke hyggelig og du kunne ikke overbevise meg om å gjøre det igjen. Kroppen min gikk gjennom en type selvpåført traumer, og det føltes som det. Til slutt er skjærevekten ekstremt vanskelig og potensielt farlig. Prøv aldri det uten medisinsk tilsyn. Denne artikkelen er ikke ment å vise deg hvor lett det er, men heller hvordan kroppsvekten din kan manipuleres og de fysiologiske og psykologiske effektene dette har.

For mer informasjon om Rosss arbeid, se ham på Facebook eller Twitter. For mer om kosttilskuddene han brukte, for eksempel whey protein og glutamin, besøk PROTEIN WORKS ™ .

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar