Ekspertråd på fad dietter å unngå i 2018

Innholdsfortegnelse:

Ekspertråd på fad dietter å unngå i 2018 - øVELSER 2023
Ekspertråd på fad dietter å unngå i 2018 - øVELSER 2023
Anonim

Hvis du har store planer om å endre kostholdet ditt til sunnere i 2018, eller faktisk før da - det er ingen tid som nåtiden - det er viktig å se på de riktige stedene for råd. Vanligvis betyr det at du er klar over kjendiser, med mindre de er kjendis dietitere, som dessverre er mangelvare.

Dietitians er de eneste ernæringsfagfolkene som er regulert av loven, og mens det er utvilsomt mange ernæringsfysiologer, ernæringsmessige terapeuter og andre mateksperter der ute som vil gi gode råd i god tro, for pålitelig, vitenskapsbasert veiledning, er dietittene gullstandarden .

Det betyr at når den britiske diettforeningen tar problem med en diett, er det verdt å ta kritikken om bord. I en artikkel på sin nettside foreslår BDA å unngå disse fem kjepphestene i 2018.

1. Pioppi diett

Vi har allerede dekket Pioppi-dietten allerede og snakket med både forfatteren av boken bak dietten - kardiologen Dr Aseem Malhotra - og ber om en dietists mening om den. Det er ikke et fryktelig dårlig kosthold, med råd til å spise mer grønnsaker og trene mer alltid verdt å heed, men dette tar på Middelhavet-dietten øker fortsatt hacklene til BDA fordi det begrenser karbohydrater og oppfordrer 24 timers faste hver uke.

"Boken gir hyllest til å spise rikelig med frukt og grønnsaker, fisk, olivenolje, alkohol i moderasjon og ikke stillesittende (i likhet med dagens retningslinjer fra Storbritannia)", skriver BDA. "Men forfatterne kan vel være de eneste menneskene i historien om planeten som har vært i Italia og kommer tilbake med et kosthold oppkalt etter en italiensk landsby som utelukker pasta, ris og brød, men inneholder kokosnøtter - kanskje fordi de har en lav- carb agenda.

ANBEFALT: Er pasta god for deg?

"Forslaget om at denne italienske landsbyen skal være forbundet med oppskrifter for blomkålbasert pizza og ris-erstatning laget av ristet blomkål eller alt laget av kokosnøttolje er latterlig. Den bruker også potensielt farlige uttrykk som "rent kjøtt" og oppfordrer folk til å sulte seg i 24 timer om gangen hver uke. Etter en mer typisk middelhavs diett vil det også være snillere på lommeboken, ettersom kostholdstilnærmingen i Pioppi er usannsynlig å være billig.

"Det tradisjonelle middelhavsdietet er et sunt valg, men dette har blitt kapret her. Fasting kan hjelpe vekttap, men den eneste grunnen til at deres andre råd er sannsynlig å hjelpe folk å miste vekt er fordi det innebærer å spise mindre mat og færre kalorier. "

2. Raw Vegan Diet

Det er helt mulig å spise sunt på en vegansk diett, så lenge du holder øye med visse vitaminer som B12 og D, som er vanskeligere å få når dyrprodukt er utenfor dagsordenen. Men det er ingen bevis for at å unngå matlaging er bra for helsen din.

"Mens noen matvarer er gode å ha rå, er andre mer næringsrik tilberedt - som gulrøtter - og noen matvarer kan ikke spises rå i det hele tatt - som poteter," sier BDA.

"Menneskekroppen kan fordøye og bli næret av både rå og tilberedt mat, så det er ingen grunn til å tro at rå er iboende bedre. Rå mat kan være tidkrevende å forberede og vanskelig å finne når du spiser ute. Og det er ikke egnet for bestemte grupper som barn eller gravide, så familie måltider kan være en utfordring. "

3. Alkalisk diett

Øk helsen din ved å endre pH i blodet ditt ved å unngå sure matvarer og spise alkaliske! Eller ikke.

"Denne dietten er basert på en grunnleggende misforståelse av menneskelig fysiologi," sier BDA, med beundringsverdig tålmodighet. "Mens du oppfordrer folk til å spise mer friske grønnsaker er det bra, pH-verdien på maten din har ingen innvirkning på blodets pH - og du vil ikke ha det! Kroppen din er perfekt i stand til å holde blodet innenfor et veldig bestemt pH-område (mellom 7,35 og 7,45). Hvis det ikke gjør det, vil du bli veldig syk veldig fort og dø hvis ikke behandlet!

"Kostholdet kan endre pH-verdien av urin, men å teste pH i urinen måler bare pH i urinen. Det er ikke relatert til blodets pH, som ikke kan påvirkes av diett. "

4. Ketogen diett

Begrens karbohydrater i kostholdet ditt, og kroppen din vil begynne å forbrenne fett i stedet, noe som øker mengden av ketoner i kroppen. Det er teorien bak dette dietten.

"Supportere hevder det [ketogen dietten] kan hjelpe deg å gå ned i vekt, kontrollere sult og forbedre helsen din," sier BDA. "Bekymringsfullt sier noen at det kan behandle eller forhindre en rekke forskjellige typer kreft, noe som bare ikke er sant.

"Et forsiktig dietitiansk planlagt ketogen diett kan være en svært effektiv behandling for personer med epilepsi. For vekttap, er det ingen magi - dietten fungerer som alle andre ved å kutte totalt kalorier og fjerne matvarer som folk har en tendens til å overvære. Innledende bivirkninger kan inkludere lavt energinivå, hjernefeil, økt sult, søvnproblemer, kvalme, fordøyelsesproblemer, dårlig ånde og dårlig trening.

"Det kan være en effektiv metode for vekttap på kort sikt med forsiktig planlegging, men det er vanskelig å opprettholde for mange på lang sikt, og det meste av det opprinnelige vekttapet sett er ofte forbundet med vann og væsketap.Det er aldri en god ide å overbegrense noen matvaregruppe (inkludert karbohydrater), fordi dette kan bety at det er vanskeligere å oppnå et balansert kosthold generelt med hensyn til vitaminer, mineraler og fibre spesielt. Og hvis du spiser et høyt fett diett, må du vurdere hvilke typer fett nøye. "

ANBEFALT: Six Mad Fad Dietter Fra Historie Du Definitivt bør ikke prøve

5. Katie Price er kosttilskudd

Forhåpentligvis hadde du ikke planer om å basere kostholdet rundt Katie Prices råd og mat-erstatningsprodukter, men bare hvis du var …

"Rapid vekttap kan være motiverende, men det er uholdbart," sier BDA. "Appetitt suppressors er ikke en sunn, tilrådelig eller bærekraftig måte å miste vekt heller. Interessant innrømmer nettstedet at diettens krav ikke er blitt vurdert av de aktuelle myndighetene. "

Du trenger ikke å vedta en posebasert eksistens for å spise mer sunt, i utgangspunktet, spesielt fordi de sachets er vanligvis svært dyre.

"Hun [Pris] kan ha forretningsmessig talent, men hun har ingen ernæringsmessige kvalifikasjoner," sier BDA. "Meal erstatningsprodukter jobber ved å begrense kalorier, hvem som helst heter på dem, og de trengs ikke som en del av en sunn, balansert vekttap plan."

Populært emne