English Cut's New Made-To-Measure Suit Service

Innholdsfortegnelse:

English Cut's New Made-To-Measure Suit Service - STIL 2023
English Cut's New Made-To-Measure Suit Service - STIL 2023
Anonim

En britisk skredder skifter måten som passer med en ny skreddersydd service. TrenerSøster stablemate Menns Fitness finn ut hvordan de former seg.

Hvis jeg fortalte deg at jeg skulle møte en skredder som hadde jobbet for mesteparten av sin karriere på Londons Savile Row, ville du begynne å male et mentalt bilde. Du kan tenke deg en prikkete, tidligere offentlig skolepike med en motvillig hake og en fast sneer. Hvis jeg da fortalte deg at han pleide å lage dresser til Prince Charles, må du trekke karikaturen din for å overdrive funksjonene.

Så jeg er litt overrasket når den aktuelle mannen, Tom Mahon, er omtrent så nær min stereotype som en off-the-peg-dress er til en av hans utsøkte håndkledde kreasjoner. Han kan være Savile Row royalty, men han er også en varm og innbydende Cumbrian. Og som grunnlegger av English Cut, er han mannen ansvarlig for å omforme den moderne britiske drakten.

Jeg er på Mahons butikk på Chiltern Street, Marylebone, for å finne ut mer om den sartoriale revolusjonen som finner sted i Londons West End, og å oppleve den øverste delen av English Cuts nye, skreddersydde tjeneste.

I motsetning til andre spesialtilpassede tjenester, som ofte bruker generiske mønstre som utgangspunkt for plagg, har Mahon personlig designet mønstrene som passer fra kappene, noe som gir dem en mer elegant form.

Men før jeg kommer til fortellingen av målebåndet, har jeg en bekjennelse å gjøre. Jeg er ikke en smart mann (i motefølelse, selvsagt) og jeg har to unnskyldninger for dette. For det første er jeg journalist og vi er ikke kjent for å være en stilig gjeng. For det andre jobber jeg i fitnessmagasiner, så for meg gjør det et forsøk på å sette på et rent par treningsbukser.

Det er en annen grunn til at jeg trenger opp klærne min. Jeg er i midten av 30-årene, så når jeg kommer opp til et møte med jeans og en T-skjorte, tror folkene på den andre siden av bordet at jeg er lat heller enn edgy. Og forskere ved University of Hertfordshire er enige.

I en nylig studie ble emner vist forskjellige bilder av den samme mannen med ansiktet hans skjult og bedt om å gjøre snapdommer om ham basert på hans klær. Resultatene var overbevisende. Da han hadde på seg en tilpasset drakt, så de på ham som tryggere, vellykket og en høyere tjener enn da han donned en off-the-peg tilsvarende i samme farge. Leksjonen: Det lønner seg å investere i en velfortjent dress.

Skjærebetingelsene forklart

Mønster:En malemodell som brukes til å skjære plagg.

Bespoke:En dress laget til kundens spesifikasjoner med mønsteret som er laget spesielt for klienten.

Lagd for å måle:Et plagg laget til kundens individuelle krav, men ikke fra et mønster laget spesielt for klienten.

cutter:Kutteren er arkitekten av drakten. De måler klienten og tar hensyn til detaljene i deres kroppsbygning. Når de får målingene, oppretter de dress-mønsteret basert på klientens unike form. Så bestilles materialet og kutteren tar mønsterbitene og kutter dem ut av kluten før de overføres til skredderen.

Skredder:Skredderen er byggeren av plagget. Når de mottar kuttet klut, syer de i fargen sammen og foretar nødvendige justeringer.

Kork:Den som har ansvaret for skreddersymbolet.

Form av ting som kommer

Når det gjelder førsteinntrykk, har Mahon spikret både stilen og stoffet. Han har en sjarmerende take-me-as-I-am-holdning, en tilnærming som er vevd inn i stoffet i virksomheten. "Det du får her er en engelsk kutt," sier han. "Det er ikke bare et navn. Vi gjør ikke smale lapels eller korte jakker. Jeg vil ikke være alle ting for alle menn. Hvis du vil ha en italiensk drakt, gå til en italiensk skredder. Jeg respekterer italienske skreddere. Det er ikke min kopp te, men det trenger ikke å være - du trenger ikke å behage alle. "

Jeg oppdager også at English Cut ikke bare handler om å holde seg til en estetisk. Mahon ønsker å presse handelen til nytt territorium. "Jeg har sett på herreklær over 30 år, og jeg har lagt merke til at feilene fortsetter å bli gjentatt og ingenting endres," sier han. "Kanskje det er en ny klut eller laplene kan forandre form, men det skjer store feil. Det er mange detaljer i kuttet og konstruksjon av et plagg og topp britiske merker, selv de med røtter i Savile Row, gjør ting som å sette midjeknappen for høy. Det er nesten på brystbenet, og det er fundamentalt galt. "

Mahon er lidenskapelig om disse feilene og er snart i full flyt. "Lapelhullet, som skal ha en funksjonell størrelse, skal kunne passe inn en blomst i den, men mange dyre merker har små lapelhull som det vi kaller en" sham "- den er bare syet og det er ingen hull. Eller armhullene ville være for store. Jeg vet hvorfor - de vil legge på deg en kappe slik at du står foran speilet, og de sier, "Hvordan føles det, sir?" Og du sier, "Å, det føles bra". Vel, det ville føles bra fordi det ikke berører deg eksternt. Det er rent, men så snart du begynner å leve i den virkelige verden, finner du det, si, du kan ikke kjøre med jakken på og du burde kunne. Så jeg tenkte, en av disse dagene, vil jeg steamroller alt dette. Men det er ikke en lett ting å gjøre - for å omskrive boken. "

Mahons oppmerksomhet på detaljer er imponerende, og han er begeistret for å riste opp ting, men han er overbevist om at han ikke søker fullkommenhet. "Den perfekte dressen eksisterer ikke, så det er ikke mitt fokus," sier han. "Jeg har aldri lovet å gjøre noen den beste fargen de noensinne har hatt. Det er i strid med hva mange andre sier, men for å være ærlig, snakker de om horseshit fordi dette handler om et forhold. Det handler om oss å forstå hverandre og sørge for at vi har et lignende mål. Hvis det var to identiske folk, kunne jeg lage samme sak for begge, og man ville elske det, og man ville hate det. Jeg prøver bare å holde seg til måten jeg ble lært å kutte på. "

Mål for mål

Hvor han mener at English Cut kan gjøre en forskjell, er i måten det samhandler med kunder. Hans filosofi er at et team av eksperter som forstår håndverket og vet hvordan de skal samhandle med klienter, vil produsere bedre drakter og lykkere kunder.

Når jeg er introdusert til Karl Matthews, senior skikkeren belastet med å ta mine målinger, er det klart at Mahons visjon har filtrert gjennom. "Når du velger en skredder, er det viktig å få en følelse av hvem de er og hva de handler om, fordi ikke alle husstiler passer for hver enkelt person," sier Matthews. "Mye av det er personlig preferanse og stole på øyet til skredderen du jobber med. Det er et forhold du bygger. "

Det forholdet begynner med å gå gjennom de viktigste alternativene. De store spørsmålene er enkle nok til å svare. Jeg går for en midgrå i stedet for en bred rosa pinstripe, og den vil bli laget med 12oz kamme merinoull. "Hvis det er den første dressen du har laget, ville jeg alltid gå for noe enkelt, klassisk og elegant," sier Matthews. "Du leter etter tilsvarende den lille svarte kjole. Du kan bære en grå eller en blå dress på enhver anledning. "

Når det kommer til detaljene i min finne, slår han akkurat den rette balansen mellom å stille spørsmål og kaste inn observasjoner og anekdoter for å hjelpe når jeg sliter med å ringe. Han gjør det også klart at dette ikke er en test, og jeg kommer ikke til å falle gjennom en felle dør hvis jeg går for lommelykter over vinklede (som om noen ville gå for å plukke dem på en smart drakt!).

"Mye skreddersy er basert på personlig preferanse," sier Matthews. "Jeg vil ikke fortelle deg hva du skal ha på deg eller hva du skal gjøre. Jeg har ideer, og i vår husstil forstår jeg hva jeg tror vil se bra ut, og så legger jeg disse ideene til deg. Det skal alltid være et samarbeid. "

Vi setter oss på en to-knapps (tradisjonell men renere enn tre knapper) en-brystet jakke med marine fôr - Karl er en fan av en undervurdert farge som vil kompensere de grå- og sideventilene på ryggen fordi de "peker opp og inn mot midjen for å gi inntrykk av mer form ", og skaper en mer stilig form enn den rette opp-og ned-senteret. Når vi har avgjort på en stil, tar Matthews mine målinger, som Mahon vil bruke til å kutte drakten i sitt verksted i Cumbria før han gir den til skredderen som vil sette mesterverket sammen.

Etter å ha snakket med både Mahon og Matthews føler jeg at jeg får en bedre forståelse av hva som går ut på å lage en god dress, men jeg er fortsatt ikke sikker på at jeg helt setter pris på det tillitsspørsmålet som er forbundet med å smarte opp din handling. For å få noen ekspert innsikt, snakker jeg med forestillingskonkurrent, Charlie Unwin (performancelegacy.com).

"Tillit er en av de største prediktorene for ytelse, men det er et mangesidig konsept," sier Unwin. "En drakt kan påvirke selvtilliten din og hvordan du ser deg selv. I psykologi kaller vi det et skjema - en tenkemåte som ligner på å kjøre forskjellig programvare. En fin dress kan hjelpe deg med å kjøre programvaren som gjør at du føler deg viktigere, innflytelsesrik eller attraktiv. "Det ser ut til at emnene i den University of Hertfordshire-studien var på noe.

Passe til en prins

Noen uker etter at mine mål er tatt får jeg muligheten til å sette Unwins teori på prøve ved å returnere til Chiltern Street for min første tilpasning, hvor jeg prøver på drakten, gi tilbakemelding om hvordan det føles og få Mahons innspill på hvordan det kan justeres til det bedre.

Når jakken glir over skuldrene, har den den uventede effekten av å korrigere stillingen min. Jeg står høyere og ser enda høyere ut, takket være buksens form. Og fordi de har gjort jakken bred gjennom kroppen mens du tar den inn i livet, ser jeg også ut som jeg har brukt en beundringsverdig tid på benkenpressen.

Når det er på tide å samle den ferdige artikkelen, inviterer Mahon meg til å bli med ham for en drink med noen av hans gamle Savile Row-venner i en pub like ved den berømte Mayfair-gaten. De er en karismatisk gjeng og kan lett danne casten av en skikkelig gangsterfilm.
Når det er på tide å samle den ferdige artikkelen, inviterer Mahon meg til å bli med ham for en drink med noen av hans gamle Savile Row-venner i en pub like ved den berømte Mayfair-gaten. De er en karismatisk gjeng og kan lett danne casten av en skikkelig gangsterfilm.

Det er Peter, som snakker med like beundring om den rike landseieren og avfallsamleren som han teller blant sine klienter. Det er David, den uttatte utleier (som leier ut plass til skreddersy) for hvem gruppen har størst lojalitet og hengivenhet. Og det er Patrick, med sitt gullblad visittkort og historier om ungdommelig sportslig suksess.

De holder retten i baren, bytter historier om hvordan man skal håndtere utålelige kunder - det vinnende garnet innebærer å kaste en fem-stor-dress fra et New York skyskraper-vindu foran en klient som en måte å ringe tid på en spesielt frustrerende jobb.

Men det er ikke bare minner og drikker som de deler. Det er en old school-etikk som betyr at de skal måle for hverandre som en tjeneste for å unngå at en av gruppene mister en klient, noe den yngre generasjonen er sakte å omfavne. Når du har en drakt kuttet av en av disse gutta, kjøper du ikke bare en faglig produsert plagg eller et tillitshøyde. Du kjøper et stykke Savile Row historie.

English Cut er spesialtilpassede tjenester

M2M1

Tilpasset service på startnivå starter ved å velge en av seks klassiske kamskjellduvene vevd i Yorkshire. Etter at du har valgt stoffet, skaper English Cut din personlige måling og stilprofil, og sender deretter dine spesifikasjoner til verkstedet. Det tar omtrent seks uker fra konsultasjon til ferdigstillelse. Fra £ 595

M2M2

Mellomalternativet inneholder et bredere utvalg av engelske kluter og noen detaljer som finnes på skreddersydde klær. Dyrere stoffer er også tilgjengelige hvis du vil ha et unikt utseende. Fra £ 995

M2M3

Det beste alternativet er det nærmeste du får til en skreddersydd drakt, men for en betydelig lavere avgift. Dette alternativet inkluderer et ekstra passende stadium før kostymen er ferdig med hånden på English Cut-verkstedet. Det tar vanligvis ca 12 uker å fullføre dressen. Fra £ 2.295

For mer informasjon, besøk Englishcut.com

Populært emne