England på euro - vil vi noen gang lære?

Innholdsfortegnelse:

England på euro - vil vi noen gang lære? - øVELSER 2023
England på euro - vil vi noen gang lære? - øVELSER 2023
Anonim

"Vi lærer av dette og kommer tilbake sterkere" er en av de mer vanlige uttalene fra Englands ledere på pressekonferansen etter eliminering. Så, England, her er de leksjonene igjen …

1968: Utgått i semifinalen

Sir Alf Ramsey's VM-vinners semifinale utgang (fra de fire lagfinalene) hadde lite å gjøre med Alan Mullery som mottok Englands første noensinne røde kort. Da var de allerede ned 1-0 med tiden nesten opp, etter å ha manglet kanten for å bryte ned blodtørstige motstandere.

Lekse lært: Ikke skyt boltens pre-turnering. Laurels er ikke for å hvile på.

1980: Utgått i gruppetrinnet

Englands tropp skryte bare en mann som tidligere var oppkalt til en stor turnering (Emlyn Hughes på 1970-verdensmesterskapet). Ron Greenwoods beslutning om å bruke totalt 19 spillere over tre kamper antydet at den internasjonale turneringen naivitet strekte seg utover de på banen.

Lekse lært: Det er ingen erstatning for internasjonal turneringserfaring.

1988: Utgått i gruppestadiet

Blant favorittene etter å ha sluppet bare to poeng i kvalifiseringen, var Bobby Robsons menn ute etter to gruppespill og fortsatte å miste alle tre, og innrømmet syv ganger i prosessen. Gary Lineker, som spilte (om enn i dunklet mote), ble senere diagnostisert med hepatitt B.

Lekse lært: Squaddybden blir sjelden undersøkt i kvalifisering.

1992: Utgått i gruppestadiet

Solen "ropte" Graham Taylor for å undergrave en aldrende Gary Lineker, men skader på John Barnes og Paul Gascoigne tilbød avlastning for å ikke etterligne deres Italia '90-heroikere. Etterfølgende gruppestadium nil-nils før et 2-1-tap mot Sverige antydet ved deres fall, en terminal mangel på kreativitet.
Solen "ropte" Graham Taylor for å undergrave en aldrende Gary Lineker, men skader på John Barnes og Paul Gascoigne tilbød avlastning for å ikke etterligne deres Italia '90-heroikere. Etterfølgende gruppestadium nil-nils før et 2-1-tap mot Sverige antydet ved deres fall, en terminal mangel på kreativitet.

Lekse lært: Å være vanskelig å score mot er ikke nok.

1996: Utgått i semifinalen

Terry Venables var kjent for grundig spot-kick forberedelse, men når semifinalen mot Tyskland krevde dem, hadde bare hans første fem sparkere blitt valgt på forhånd. På en eller annen måte var Gareth Southgate, som hadde tatt en straff i hele sin karriere tidligere (og savnet), den som biter på kulen.

Lekse lært: Klargjøre mer enn fem straffespillere.

2000: Utgått i gruppetrinnet

Kevin Keegan hadde gjort sitt navn som leder av den briljant gung-ho, men taktisk remedial Newcastle. Han bygde et tydelig, tungt england i sitt bilde og så på maktesløs, da de defensive mangler ble utrodelig utsatt av Portugal og Romania.

Lært en lekse: Old-school motivators kutte ikke major-turneringen sennep.

2004: Utgått i kvartfinalen

England hadde gått fra 1-0 opp til 2-1 losere i tre skade-minutter minutter mot Frankrike og deres appetitt for selvdestruksjon kom tilbake mot portugisisk da de sovnet med syv minutter å gå, slik at vertene kunne utjevne. Straffene fulgte med åpenbare resultater.

Lekse lært: Enmålsledere er like skrøbelige som konsentrasjonsmaktene dine.

2012: Utgått i kvartfinalen

Roy Hodgson sine menn gjorde det bedre enn forventet å slipe seg til toppen av en gruppe med Sverige, Ukraina og Frankrike. Helt overklassert av de første halvdelige motstanderne (Italia) de møtte, motsto de på en eller annen måte i 120 minutter før det uunngåelige tapet.

Lekse lært: Noen ganger går ut på straffer er mer enn du fortjener.

Populært emne