Energistyrere

Innholdsfortegnelse:

Energistyrere - øVELSER 2023
Energistyrere - øVELSER 2023
Anonim

1 Ha en pre-trening espresso

Å drikke kaffe i timen før du trener, reduserer trening etter trening med 60 prosent, sier amerikanske forskere. Koffein frigjør kroppsfett i blodet i løpet av aktiviteten, og etter hvert som de blir brukt før karbohydrater, blir karboene reservert for senere, slik at du har mer energi over lengre tid.

2 Hold deg løs

Stramme hamstrings, glutes og feller (ben, bum og skuldre) vil gjøre de enkleste oppgavene, for eksempel å gå eller løfte, mer energibesparende i henhold til chartret fysioterapeut Tim Allardyce fra ALO Clinic i London (www.aloclinic.com). På kontoret, sørg for at du stiger opp og strekker i minst et minutt hver time, mens du sitter i samme posisjon hele dagen, dekker muskler og saps energi.

3 Få litt blomsterkraft

Forskning ved Washington State University viste at arbeidstakere med planter på deres skrivebord følte 10 prosent mer oppmerksomme på bare en dag.

4 Bytt vodka til Shochu

Det er den alkoholholdige drikken til valg for den helsebevisste japanske. Det er lite kalorier, og forskere tror det produserer enzymer som bryter ned blodproppene, reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slag. Det er infundert med helsefremmende frukter, urter og krydder og gir tilsynelatende ikke deg energisparende oppheng. Den er tilgjengelig fra Shochu Lounge i London og alle gode asiatiske supermarkeder.

5 La musikken ta kontroll

Lytte til favorittlåtene dine mens du jobber, kan gi deg en energiforhøyelse, og høy musikk er et av de mest effektive verktøyene for å lindre stress og bekjempe tretthet, ifølge Athletic Insight, den elektroniske journalen for sportspsykologi. Noen forskere foreslår at sang kan få deg til å føle deg mer gnisten som det gjør at du puster mer dypt. Best lagre det for dusjen, men på den måten vil du begge frigjøre ekstra endorfiner og unngå å lufte din døvhet i offentligheten.

6 Prøv Yerba Mate

Sør-Amerikas favoritt urtedrikk er kjent for å bidra til å opprettholde energinivå og redusere tretthet. Den er laget av et naturlig blad som inneholder karoten, vitamin A, C, E og B kompleks, magnesium, kalsium og jern og er tilgjengelig fra amservicesinternational.co.uk.

7 Ta litt tid på meg

Tilkall deg flere timer med "hellig tid", spredt over uken, for avslappende aktiviteter som hagearbeid, fiske eller meditasjon, slik at hjernen din kan lade seg selv. Psykolog Felix Economakis fra Heath klinikken i London (www.heath-psych.co.uk) sier dette vil gjøre din grå materie mer effektiv når du utfører vanlige oppgaver.

8 Spis egg til frokost

Ifølge American Heart Association er egg den beste kilden til energiforsterkende protein. De har lite sukker, i motsetning til mange frokostblandinger og høyt protein, slik at de tilfredsstiller din appetitt og frigjør energi gradvis gjennom dagen.

9 Spis oljeaktig fisk

Det er stabler av bevis på at å spise sild, makrell og laks forbedrer hjernekraften din, bekjemper stress og generelt får deg til å føle deg bra. Hvis du fortsatt ikke er overbevist, husk at Florence Reeves - som var Englands eldste kvinne til hennes død i august 2005 i en alder av 111 - spiste mye syltet sild og var aktiv i hennes siste år.

10 sortere din søvn

Briter gjennomsnitt bare seks timer 53 minutters søvn om natten, ifølge en Mintel undersøkelse, og dette beløpet vil etterlate deg utmattet. Det er anslått at tre millioner voksne aldri får en god natts søvn, men sover gjør at kroppen din kan reparere, gjenopprette og forynge, så sørg for at du kommer mellom syv og en halv og åtte timer.

11 Start et angrep på dine sanser

Aromaer er energigivende, så snus noen sterke dufter som enebær olje, sitronmelisse eller peppermynte. Liven opp smaksløkene dine med krydret mat som inneholder chili for å starte stoffskiftet og stimulere bruken av lagret fett som energi.

12 Hold deg hydrert

Å ha utilstrekkelig vann i kroppen fører til en reduksjon av blodvolumet, noe som betyr at mindre oksygen kommer til dine arbeids muskler, og du blir trøtt raskere. Du bør drikke rundt to liter om dagen.

13 Frivillig

Ved å låne noen en hånd, vil du ikke bare gjøre dem lykkelige, men du får et rush av endorfiner som kan vare i flere timer.

14 Fjern bihulene dine

Menn med kronisk tretthet er opptil ni ganger mer sannsynlig å lide av bihuleproblemer enn de som ikke har noe å puste. Gå til legen din for råd, da enkel allergisk medisin kan løse problemet.

15 Smar opp ditt rom

Jo bedre organisert miljøet ditt er, desto mer mental og fysisk energi kan du bruke til andre ting. Pass på at du jobber med riktig temperatur fordi hvis rommet ditt er for varmt eller for kaldt, kan du ende opp med å føle deg sliten og trøtt.

16 Få litt lys

Hvis du er i et dårlig opplyst kontor, gi deg selv en pause - vi blir mer våken når hjernen vår utløses av kortbølgelengs blått lys i sollys.

17 Sett deg rett opp

Husk alltid at en god holdning er en som gjør at kroppen din kan støtte seg med et minimum av innsats. Slumping over skrivebordet i ni timer, vil raskt trette musklene dine ut og la deg føle å kjøre ned.

18 Bulk opp dietten din

Forskning fra Cardiff University fant at menn med lavfett dietter er mer utsatt for tretthet enn menn med høyere fiber dietter. Fullkornsmat som brunt ris, rullet havre og fullkornsbrød er også flott for å avværge energispikes og slumpene som følger dem.

19 Del opp store oppgaver

Ingenting gir deg energi raskere enn å bli skremt av størrelsen på et stort prosjekt. For å overvinne dette, del opp oppgaven opp i håndterbare stykker og takle ett stykke av gangen, med pauser i mellom.

20 Har mye sex

I en tiårsstudie på 900 menn i Storbritannia hadde de som hadde sex oftest også den beste fysiske helse og generelle energireserver.

Populært emne