Følelsesmessig utmattelse: Slik reinigerer du og fyller på din følelsesmessige tank

Emosjonell utmattelse er når du ikke kan ta noe mer av hva livet kaster deg. Hvis du er utmattet, er det på tide å fylle opp tanken din.

Livet er ikke alltid så glatt som du vil at det skal være. Det kommer en tid i de fleste menneskers liv når stresset på dem er for stort. Dette stresset fører til følelsesmessig utmattelse. Mye som å ha en tom tank, når du er følelsesmessig oppbrukt, føles det som om du ikke kan ta en ting til, bokstavelig talt.

Den gode nyheten er at ingenting, og jeg mener ingenting, varer evig. Uansett hva du møter i livet akkurat nå eller en gang i fremtiden, vil det være bak deg, og du vil bli sterkere for det, selv om du ikke kan se det akkurat nå. Det som ikke dreper oss, gjør oss virkelig sterkere. Det handler bare om å lære å ri ut de tøffe tider for å nyte de lykkelige.

6 musts for å fylle opp tanken din når du er følelsesmessig utmattet

Uansett hva du holder ut nå, har jeg vært i skoene dine. Den plassen hvor du føler at du bare vil komme i seng, trekke opp dekslene og aldri komme ut igjen. Dessverre er livet som et maraton, uansett hvor sliten du er, du må finne styrken for å gjøre det til målstreken, hvor forhåpentligvis belønningen blir funnet.

Hvis du føler deg følelsesmessig oppbrukt, så gi deg en mental og fysisk pause. Du er bare menneskelig og kan bare håndtere så mye. Det er greit å si "nok" og ta en pause, om bare en liten stund, slik at du kan fylle din følelsesmessige tank tilbake.

# 1 La deg ha en skamfest. Alle, og jeg mener alle, trenger minst en gang med en skamfest. Det er greit å la deg vekte deg og bare fortelle folk at ting suger akkurat nå. Jeg husker da jeg var i trang til omsorg for mannen min, da folk ville spørre hvordan ting var, ville jeg automatisk si "Fine".

Det var det jeg trodde jeg var forventet å gjøre. Hvis ting ikke er bra akkurat nå, la folk vite at de suger. Folk vil ikke bidra til å fylle opp din emosjonelle tank hvis du fortsetter å oppføre seg som om alt er alltid greit.

Ha en synd for deg selv og la alle inn i ditt mareritt for å få støtte for å komme igjennom det. Slutt å være så modig og sterk og la vakt deg ned for å godta den hjelpen du trenger. [Les: Ikke hold deg fast - 16 strategier for å få din dritt sammen]

# 2 Anerker at du bare er menneskelig. Når det er følelsesmessig utmattet, er det ikke noe du vil innrømme til alle. Når du ikke kan ta det lenger, føles det noen ganger å gi opp eller at du mislyktes.

Det er ikke tilfelle. Bare plukke opp hvor du sluttet. Men noen ganger bør du lære å kontrollere de tingene du kan og akseptere det du ikke kan. Du er bare menneskelig, så slutte å slå deg selv for ikke å kunne gjøre alt.

# 3 Lær å si nei. Emosjonell utmattelse kommer fra å ta på de følelsesmessige sykdommene av alle andre rundt deg. Hvis jeg liker deg, er du for empatisk, absorberer du prøvelsene og trengselene i omtrent alle i livet ditt.

Det gir deg en følelsesmessig svamp. På et tidspunkt vil du ikke være i stand til å ta noe mer og finne deg selv følelsesmessig oppbrukt - med din skit og alle andres. Hvis du lærer å si nei for å ta på alle andres problemer, har du mer energi til å håndtere ditt eget. [Les: Hvordan si nei, og stopp hyggelig folk og føl deg fantastisk i stedet]

# 4 Ta en mental ferie. Det er tider når du fysisk ikke kan ta en ferie eller ferie, men hjernen din har ubegrensede måter å flytte unna. Hvis følelsesmessig utmattet, gi deg selv godtgjørelsen til å ta en pause fra det som utfordrer deg.

Jeg lover at uansett hva det er, vil det være der når du kommer tilbake etter å ha tatt deg tid til å fylle tanken din. Verden er ikke på skuldrene dine og vil ikke falle til å skitte uten deg. Det er ditt ansvar å ta vare på deg selv først.

Tross alt, hvis du faller, hvem skal ta vare på alt folk og ting som avhenger av deg så tungt? [Les: Berolig ditt sinn - Hvordan få innvendige stemmer ut av hodet ditt]

# 5 Tilgi deg selv. Jeg finner mange ganger når jeg føler meg følelsesmessig oppbrukt, det er fordi jeg bærer rundt en ryggsekk av alt jeg har ute av kontroll, alle menneskene jeg har gjort noe til, eller alle anledninger som jeg ikke bare kan gi meg tilgivelse for.

Hvis du stopper og gir deg en pause ved å legge ned ryggsekken hver gang en stund, finner du at livet ikke trenger å være så tung hele tiden. Gi deg så mye tilgivelse i livet som du gir alle rundt deg.

Hvorfor må du alltid være så vanskelig på deg selv og forvente mer fra deg selv enn du ville fra noen andre? [Les: 20 vaner av utrolig glade mennesker]

# 6 Gjør det du elsker å gjøre bare fordi. Hvis du føler deg følelsesmessig oppbrukt, plasserer du sannsynligvis alle andres behov for deg selv. Det er ingen skam å ta deg tid til å slappe av og å jobbe gjennom dine følelsesmessige vanskeligheter.

Finn en hobby, sett bort tid til å gå for en løp, eller finn den en ting som gir deg trøst. Du fortjener å ha din egen tid. Hvis du ikke tar det, kommer du aldri til å helbrede fra din utmattelse og fylle opp igjen. [Les: Føles du følelsesmessig drenert? 15 grunner og botemidler som virkelig fungerer]

Emosjonell utmattelse er en fryktelig ting. Det er ikke som om du bare trenger mer ernæring eller søvn for å fortsette.Det du trenger er en hvile fra alle innvendige stemmer, forpliktelsene og følelsene som overvelder deg, noe som er mye enklere sagt enn gjort.

Hvis du ikke gir deg en pause, vil du aldri komme til å fylle på disse tankene. Og ingen kan løpe tomt for alltid.

[Les: Gi opp livet? Hvordan endre holdningen din]

Enten det er å sette bort tid for deg, oppnå empati og støtte fra de rundt deg, eller bare tilgi deg selv for ikke å være alt du tror du burde være, finne en måte å gi deg en følelsesmessig pause og reparere din følelsesmessige utmattelse.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar