Eddie "The Eagle" Edwards: "Jeg var eksemplifiserende som hele OL-Ånden"

Innholdsfortegnelse:

Eddie "The Eagle" Edwards: "Jeg var eksemplifiserende som hele OL-Ånden" - øVELSER 2023
Eddie "The Eagle" Edwards: "Jeg var eksemplifiserende som hele OL-Ånden" - øVELSER 2023
Anonim

Et sentralt tema i filmen er den konstante motløsheten. Hjalp noen faktisk med?

Min aller første trener var en nydelig italiensk New Yorker kalt John Viscome. Han var omtrent 75 selv da, og han så meg på egen hopping i Lake Placid. Han pleide å kjøre opp ved siden av det 40 meter lange hoppet, stikke hodet ut av vinduet på sin pickup truck og rope "Få din fett opp", og jeg ville være "Hva?"

Folk må ha vært opptatt av sikkerheten din …

Trenerne var fine fordi de visste at jeg kunne lande OK, det var folk i autoritet som norske og svenske skidfederingene. De sa, "Huh - vi har 50 000 Eddie The Eagles. Du burde ikke sende ham til OL. "

Du måtte bære seks par sokker fordi støvlene dine var for store og hjelmen din var bundet på med streng …

En gang på 90m hoppet snurket strengen mens jeg flyr gjennom luften, og hjelmen min falt av. Jeg har alltid sagt at jeg var opprørt fordi jeg hoppet 37 meter og hjelmen min gjorde 98!

I mellomtiden ser vi at den britiske olympiske etableringen er spesielt obstruktiv. Har de noen gang gitt noen hjelp?

Ikke egentlig, men de gjorde ikke for mye for å hindre meg heller. Den britiske skiforbundet (BSF) fastsatte kriterier som jeg måtte hoppe omtrent 70 meter i en World Cup-konkurranse, og jeg gjorde 69 og en halv i St Moritz. Jeg sendte resultatene til BSF, og de sa, "Det er bra nok" og legg navnet mitt frem for valg. På den tiden hadde den britiske olympiske foreningen en inkluderende politikk, så hvis det var en fyr som gjorde en spesiell vintersport for Storbritannia, så ønsket de at de skulle gå til de olympiske lekene fordi det var en god kampanje for vintersport generelt. Det var etter Calgary da de sa: "Det er ikke riktig at en fyr som kommer 58. bør få mer oppmerksomhet enn den fyren som vinner arrangementet." De trodde jeg gjorde narr av sporten, slik at de forbød meg fra internasjonal konkurranse, og det var det.

Image
Image

Taron Egerton og Hugh Jackman filmerer filmen Eddie The Eagle

Filmen viser hvordan du overveldet store odds. Hvilken kommentar betydde mest for deg?

Det var 80.000 mennesker ved avslutningsceremonien, og den olympiske presidenten sa: "Folk har satt nyrekord og en har selv fløyet som en ørn," og hele publikum begynte å rope "Eddie! Eddie! "Selv nå tenker på det gjør hårene på nakken min på slutten. Men mange forstod at jeg var eksemplifiserende for hele OL-ånden; at jeg ikke hadde penger, treningsfasiliteter, utstyr, trener, snø eller hopp, og likevel klarte jeg å konkurrere på de olympiske leker for mitt land. Og jeg gjorde det beste jeg kunne med det jeg hadde.

Hvem ser du mest på med mest mulig varme i sin historie?

Min far - han ga meg det beste rådet. Han sa: "Når du er borte, bli venn med kokken, og du vil aldri bli sulten." I Kandersteg [Sveits] fikk jeg venner med to brødre, en var hotelier og en var kokk. De ville gi meg et måltid eller kaste meg bokser ut av vinduet. Det virket ikke som om jeg lyttet til pappa, men jeg tok det alltid inn.

LES NESTE: The Inside Story of Eddie Eagle

Eddie Eagle er i kino landsomfattende fra 1. april

Populært emne