Ed Clancy #CantStop sin jakten på perfeksjon | En besettelse - Oakley

Innholdsfortegnelse:

Ed Clancy #CantStop sin jakten på perfeksjon | En besettelse - Oakley - øVELSER 2023
Ed Clancy #CantStop sin jakten på perfeksjon | En besettelse - Oakley - øVELSER 2023
Anonim

Det tar et unikt talent å vinne en olympisk gullmedalje, men å triumfere på tre påfølgende olympiske leker krever en enda sjeldnere blanding av lidenskap, engasjement, motstand og visjon. Det britiske sporet sykkelikonet Ed Clancy har vist alle disse egenskapene i overflod i sin glitrende karriere.

Barnsley-født rytter har vunnet tre gullmedaljer i lagets forfølgelse i Beijing 2008, London 2012 og Rio 2016, en bronsemedalje i Omnium ved OL i London og fem VM-titler.

Men for å holde seg foran opposisjonen har Clancy også trukket på sin livslange lidenskap for vitenskapen om fart (han elsker også å kjøre motorsykler og go-kart på fritiden) og hans greske Yorkshire-besluttsomhet.

"Før noen olympiske leker endres hele livet," forklarer Clancy, 32, som bor i den naturskjønne byen Holmfirth, West Yorkshire.
"Før noen olympiske leker endres hele livet," forklarer Clancy, 32, som bor i den naturskjønne byen Holmfirth, West Yorkshire.

"Foran Rio Jeg visste at min eneste sjanse til å få en medalje var å gjøre hver eneste ting riktig. Hver dag i ni måneder sørget jeg for at jeg hadde 9 timers søvn.

"Jeg gikk ikke til en sen kveldsgrilling eller bursdagsfest. Jeg var i seng kl 10 på nyttårsaften. En gang hver annen uke kan jeg ha en stygg Mars bar, men ellers var det ren mat hver dag.

'I trening, irrelevant av motivasjonen min, gjorde jeg alt som var foreskrevet. Jeg bruker den marginale gevinststilgangen til alt. '

I lagets etterspørsel renner Clancy og hans tre lagkamerater sammen for 4 km rundt banen ved hastigheter på over 60 km. Å oppnå dette prestasjonsnivået innebærer ubarmhjertig smerte og engasjement mens du trener på veien.

'I en utholdenhetsblokk rider vi rundt toppen av Mount Teide på Tenerife, som bor i et øde hotell uten internett og ingen telefonmottak, og gjør syv timers opplæringsturer.

'Så kommer vi hjem og starter utholdenhetstrening, som er som vanntortur, bare mild smerte i flere timer. Når vi går tilbake til sporet, er det som å bli rammet med en sledehammer, med stående kilo, flygende runder og stygg intervaller. Men jeg elsker det bare. "

Smerten og herligheten

Fra utsiden kan Clancys karriere se ut som en ustoppelig marsj mot de tre påfølgende olympiske gullene, men hver medalje krevde ham å overvinne unike utfordringer.

"Beijing var min første OL, så jeg var bare 23, og selv om meg selv og Geraint Thomas var de bedre lagene som kjørte ryttere ut av akademiet, ga ingen oss mye håp om å nå Beijing.

Men etter å ha vunnet VM i 2007 visste vi at vi var i avstand med 18 måneder for å gå så ingenting skulle stoppe oss. Vi var i 20-årene, vi hadde ingenting å tape, ingen kjærester eller koner, så vi gikk bare flatt ut for å ta en gullmedalje. '

Å beholde gullmedaljen ved OL i London 2012 krevde svært forskjellige kvaliteter, fremfor alt mental fokus og motstandskraft. "Vi mistet ofte mellom Beijing og London," innrømmer Clancy.

Teamet endret seg, og Pete Kennaugh og Geraint kom inn i siste øyeblikk. Det var en steinete sti, og vi hadde noen gode utklipp med Australians i det siste året. Vi måtte være veldig fokusert, så da vi vant i London følte det seg episk. '

"Vi hadde noen gode utklipp med australierne i det siste året. Vi måtte være veldig fokusert, så da vi vant i London følte det seg episk '

Clants seier i Rio var imidlertid den tøffeste av karrieren hans. Det var en triumf med presis planlegging og dristig visjon.

"Rio var på et annet nivå enn alt jeg hadde oppnådd, og jeg ville ha handlet alt for det gullet. Vi vunnet ikke en verdens tittel mellom London og Rio. Vi hadde trenere på å skifte og ledelsen ble omstrukturert.

"Da hadde jeg en fryktelig ryggskade, så smertefullt måtte jeg ligge på baksiden av en bil for å komme til legen. Jeg slo på bunnen i desember da jeg hadde operasjon - men jeg likte kampen.

"Når jeg kunne gå igjen, tenkte jeg: Hvor langt kan jeg gå? Da begynte jeg litt turbo trening, bare 20 minutter ved 200 watt, og jeg gjorde en progression hver dag. Å komme ut på den andre siden og vinne gull, jeg følte meg som Tom Cruise i Mission Impossible. '

Ed Clancy bærer: Oakley Radar EV-briller med Prizm ™ -veileder, Oakley ikon med korte ermer, Oakley ikon Full Zip Fleece Hoodie, alle tilgjengelige på oakley.com

Som barn var Clancy en fan av alle tohjulede eventyr: "Den første riktige sykkelen jeg hadde, var en hvit BMX. Det var på slutten av 80-tallet, så det hadde store hvite plasthjul. Det ville trolig se crap nå, men det føltes som det beste i verden.

Jeg elsket motorsport og hadde en plakat av Dougie Lampkin som vant sitt første verdensmesterskap da jeg var rundt 12. Selv da visste jeg at jeg ønsket å være en profesjonell syklist eller sykle for å leve.

Clancy har alltid likt å studere detaljert byggeklossene av fart, fra innovative treningsprotokoller og sportsvitenskap til aerodynamiske gevinster og dataanalyse.

"Selv når jeg var barn, pleide jeg å se på hjertefrekvensen, lenge før kraftens dager drepte seg. Noen ganger hvis jeg møter folk midt på turen, finner jeg det vanskelig fordi jeg er mer interessert i å slå tallene enn å ha en sosial tur.

'Jeg elsker å se hvordan jeg klare en ny arbeidsbelastning, hvordan min hjertefrekvens er relatert til min effekt, og hva de 10 tallene forteller meg.'

I år har Clancy konkurrert i løp med hans team, JLT-Condor, og vil se på å avslutte en lang sesong på veien, før han knytter seg ned for å følge opp trening for Tokyo 2020.

"Her ute kan jeg komme ut på veiene og gjøre fem eller seks timers rides og ikke slå et enkelt trafikklys. Jeg har alltid elsket Holme Moss klatring. Da jeg var barn, pleide jeg å komme seg tilbake fra skolen og ri opp det for moro skyld. Jeg rider fortsatt 20 år senere. '

Riktig forberedelse

Den tredobbelte olympiske mester følger et fast treningsregime og, som hans kit, må det være helt riktig.

Jeg har en ganske stiv rutine. Jeg går alltid ut på sykkelen min kl 10. Jeg har samme grøt og kaffe hver morgen, teller ut mine energistenger, får kitet klart og komme seg ut. Alt har sitt sted.

"Når det kommer til briller, har jeg slitt Oakley helt siden jeg kan huske. Det er helt klart og tydelig, selv når lyset er dårlig.

"Jeg graver alltid mot kvalitetskit som jeg vet vil gjøre en forskjell i ytelsen min. Jeg har forskjellige skuffer for mine sokker, shorts, jerseys, langermet sett og GB-sett. Det er ikke som om alt er stryket og brettet, men jeg liker å vite hvor det er. '

Selv om 2017 er et nøkkelår i sammenheng med den fireårige olympiske syklusen, fokuserer Clancy fortsatt på forbedring.

'I år har jeg jobbet med terskeltrening, som har vært en svakhet til nå. Jeg har allerede gjort fremskritt, så hvis jeg kan holde noen topphastighet fra sporet på toppen av det, har jeg et flott sett for Tokyo.

'Jeg har hatt gode samtaler med British Cycling om hva vi kan gjøre annerledes. Hva med å endre dette? Hva med å prøve det? Jeg liker å underholde forskjellige ideer og vri ut hver unse talent. '

Clancy har allerede sin visjon for suksess i Tokyo 2020 planlagt: "Mitt mål er å nyte dette året, gjøre revolusjonsserien, gå til VM i mars 2018, gjør en fullveisserie og så innen august 2018 vil jeg bytte tilbake til et spor fokus. Men 100% jeg går til Tokyo. Jeg er klar til å gi alt.

Med tre olympiske gullmedaljer kunne Clancy enkelt gå bort med sitt rykte sikret, men han er sulten etter mer.

"Du kan ikke slå den følelsen av å være på en holdeplass ved Newport velodrome før OL når du knyter verdensrekorder i hver eneste innsats du gjør," sier Clancy. 'Det er den beste følelsen i verden.'

Se relatert Dan Atherton #CantStop trail blazing | En besettelse - OakleyRudy Melo #CantStop på byens grenser | En besettelse - Oakley

Populært emne