Spis som en olympisk

Innholdsfortegnelse:

Spis som en olympisk - øVELSER 2023
Spis som en olympisk - øVELSER 2023
Anonim

Den greske bryteren Milo of Croton, som vant seks olympiske titler i det 6. århundre f.Kr., spiste 9 kg kjøtt og brød om dagen, deretter vasket det med 8,5 liter vin. Så selv da spiste idrettsutøvere deres kosthold for å hjelpe deres suksess.

Få sportsnæringseksperter vil foreslå kjøtt, brød og vin som de tre stifterne til olympisk herlighet, men det er fortsatt et vell av næringsrådgivning tilgjengelig for idrettsutøvere fra Det Engelske Institutt for Sport (EIS). I et forsøk på å bringe dette næringsrådgivningen til massene, har EIS samarbeidet med National Lottery for å lansere The Food Champions nettsted, som inneholder tips og oppskrifter for flere forskjellige idretter.

Trener snakket med Wendy Martinson OBE, ledende oppnæringsnæringsekspert på EIS, om kravene til ulike idretter, og hvilke oppskrifter passer dem. Klikk på linkene for å se hele oppskriften på thefoodchampions.org.

syklister

For avstandssykling vil en av de viktigste tingene bli tanking - å få noe karbohydrat og protein så fort de kan når turen er ferdig - for å fylle opp glykogenforretningene de vil ha brukt, spesielt på en veldig lang tur, og også for å reparere muskelen.

Anbefalt oppskrift (bildet): Hannahs Hot Chicken Fajitas

sprintere

Sprinters fysiques har en tendens til å være godt muskuløs, og en av de tingene som bygger muskler er bedtime protein. En yoghurtpotte før sengetid er en felles strategi for idrettsutøvere som trenger å komme seg fra en stor dag, eller hvis de ønsker å bygge litt mager masse.

Anbefalt oppskrift: Perri's Yummy Yoghurt Pot

Middle-Distance Runners

For mellomavstand, ser du på 800m. Det er annerledes enn lang avstand fordi de kan jobbe med sin fart mer enn utholdenhet. Nøkkelen her er å ha litt karbohydrat rundt treningsøktene når du trener med høy intensitet.

Anbefalt oppskrift: Osagies smakfulle Tyrkia Treat

swimmers

Bassenget, selv om det er klorert, viser fortsatt svømmere til feil og virus. Masse makrell og rødbeter anbefales som begge gir omega-3, som bidrar til å støtte immunfunksjonen, samt inneholder antioksidanter og mikronæringsstoffer.

Anbefalt oppskrift: Ellie's Mouther Mackerel and Beetroot Salad

triatlon

Volumet av trenings triatletter er komplett, veldig høyt. De er godt muskuløse, men de må være raske på føttene på grunn av effekten av løpingen. Hvis det ikke er en åpenbar måltidstid etter en økt, er en god matbit bananbrød og kanskje litt melk for å legge til litt ekstra protein.

Anbefalt oppskrift: Banan Loaf av Brownlee brødrene

Populært emne