20 Nøyaktig Rarlig Men Sanne Fobier Om Kjærlighet

Har partneren din fortalt deg at han er redd for kjærlighet, engasjement eller sex? Selv om disse høres ut som billige unnskyldninger, har disse fobiene vitenskapelig støtte!

FYI: I psykologi er en fobi en angstlidelse der pasienten har en vedvarende frykt for et objekt eller en situasjon. Den lidende ville gå i store lengder bare for å unngå gjenstanden for deres fobi, selv om innsatsen for å unngå det er uforholdsmessig til den faktiske fare som fobias gjenstand kan utgjøre.

Har en fyr fortalt deg at han er redd for engasjement? Jeg vet hva du tenker, "det er bare kalt en spiller." Mens i de fleste tilfeller er vurderingen din sannsynligvis riktig, faktum er at det er noen ganske rare, men ekte fobier som sirkler rundt relasjoner, kjærlighet, sex, bryster, forpliktelse, å ha babyer, og til og med frykt for å være alene.

Kjærlighet og sex kan være ganske skummelt, men det er også ganske utrolig, så hvorfor får folk fobier om den romantiske verden? Det er vanskelig å tro at noen av disse forstyrrelsene egentlig eksisterer, og likevel med alle komplikasjoner som relasjoner og sexkunnskap bringer inn i våre liv, er det et rart at flere mennesker ikke blir plaget av disse fobier.

Merkelige forholdsfobier som faktisk eksisterer

Så hva er oppstyret om? Faktum er at noen seksuelle fobier stammer fra psykiske lidelser, forbi seksuelt misbruk eller trakassering, eller en traumatisk hendelse. På den annen side, noen av disse forholdene stammer fra tilsynelatende ingensteds i det hele tatt, det er bare hvordan en persons sinn fungerer. Lurer på om du har en merkelig fobi om forhold? Her er vår liste over fobier som bor i landet av kjærlighet.

#1 Filofobi, frykt for kjærlighet. Merkelig, er det ikke det? De fleste mennesker torturerer seg over å ikke ha en partner i sine liv, men de som lider av filofobi, føler seg akkurat det motsatte. Lider sies å frykte å bli forelsket og vedhengende, og oppleve kvalme, uro, svette og kortpustethet når de presenteres med ideen.

#2 Parthenofobi, frykten for jomfruer. Vi vet at det kan være litt skremmende å gi en jente sin første glede økt, men må det virkelig resultere i en legitim fobi?

# 3 Tocophobia, frykten for fødsel. De kan ikke gå galt om denne. De som har gått gjennom den opprivende opplevelsen, kan fortelle noen forferdelige horrorhistorier, idet de nylig gravid kvinner lurer på hva de tenkte da de sa: "Skip kondom, søt!"

#4 Menophobia, frykten for menstruasjon. Det er sant. Menn har kommet for å frykte både menstruasjon, og tidevannsbølgen av hormoner det vinker. Som kvinner? Vi har kommet for å frykte den rotete uken med pads og kramper. Au.

#5 Eurotophobia, frykten for kvinnelige kjønnsorganer. Hei, vaginas er fine! Jenter, ikke ta denne en personlig. De som har hatt den vanskelige opplevelsen av å gå ned på en jente for første gang, kan få tilbake denne frykten.

#6 Medorthophobia, frykten for en oppreist penis eller penis generelt. For de som ennå ikke har sett og erobret, forsikrer vi deg: det er ingenting å være redd for.

#7 Haphephobia, frykten for å bli rørt. Mens det kan tilskrives romantiske forhold, påvirker hapefobi også platoniske forhold, som for eksempel med familie eller nære venner. Det stammer vanligvis fra frykten for forurensning fra andre mennesker, yikes!

#8 Medomalacuphobia, frykten for erektil dysfunksjon. Itâ € ™ s faktisk holder sin egen på denne listen. I motsetning til # 6, har de som har hatt denne uheldig opplevelsen av å ikke holde en penis hard, enige om at denne fobien kan være en alvorlig årsak til angst. [Les: 13 måter å overvinne seksuell angst og utføre]

#9 Philemaphobia, frykten for å kysse. Har du noen gang hatt et dårlig kyss? Jeg mener veldig ille. Hvis det er tilfelle, la det ikke være deg i å utvikle en kyssende angst. Ofte relaterer philemaphobia tilbake til ikke bare dårlig kyss, men muntlig selvbevissthet. Vårt forslag? Bruk en mynte før smooching den opp.

#10 Gymnophobia, frykten for å være naken. OK, så de fleste av oss har ikke en flott opplevelse som strekker seg ned i våre videregående oppbevaringsrom. Men noen av oss kan være forbrytende redd for å strippe ned til våre bursdagsdrakt. De som ser Arrested Development kan huske en av de mest populære fiktive forestillingene til en gymnophobe.

#11 Anuptafobi, frykten for å være single. Mange frykter ideen om en dateless fredag ​​kveld, eller på den mer ekstreme enden av spekteret: å dø alene. Men denne fobien kan alvorlig føre til at desperat prowling singleskretsene på jakt etter at noen er i et forhold med. [Les: Er du bosatt fordi du er redd for å være single?]

#12 Erotofobi, frykt for å snakke om sex. Dette kan noen ganger være tilstede hos mennesker som ble tatt opp i en streng husholdning, hvor sex er et tabuemne som aldri bør nevnes. [Les: 14 tips for å få partneren din til å åpne opp om sex]

#13 Oneirogmophobia, frykten for sexy, yummy vått drømmer. Ok, så det er ikke så yummy for den lidende. Tross alt, hvem ville ikke bli freaked ut hvis de våknet etter en hyggelig sexy drøm å våte ark?

#14 Coitophobia, frykten for â € œcoitusâ € eller samleie. Det er mer sannsynlig at de fleste av oss har lidd av frykten for * ikke * å ha coitus, men til hver sin egen med denne underlige, men sanne kjærlighetsfobi.

#15 Heterophobia, frykten for det motsatte kjønn. Du ville tro at etter videregående skole var denne angsten lenge borte. Men dessverre er det fortsatt folk der ute som blir ekstremt engstelige når de konfronteres med det motsatte kjønn. Og vi snakker ikke bare om de sosialt vanskeligste folkene heller. [Les: Den sosialt plagefulle personens veiledning til dating]

# 16 Seksuell klaustrofobi, frykt for å ha sex inni. Det er riktig, de som lider av seksuell klaustrofobi tror at det er en stor stor verden der ute, så hvorfor begrense sexlivet ditt til soverommet?

# 17 Ereuthrophobia, frykten for rødme. Mens noen av oss kan finne rødme litt pinlig, frykter de som lider av ereuthrophobia faktisk tankene og følelsene som er forbundet med rødme. Hvis du kjenner noen med denne fobi, prøv aldri å sette dem på stedet!

#18 Gynophobia. Denne fobi kan høres ut som frykt for å se gynekologen din, men i virkeligheten stammer denne uorden fra den unormale frykten for det kvinnelige kjønn.

#19 Paraphobia, er frykten for perversjon av den seksuelle naturen. De med denne fobien kan bekymre seg for at de er perverterte, eller kan bare bekymre seg for høyden av perversjon hos andre. Vi må kanskje være enige med denne. Ikke vær en perv.

#20 Malaksofobi, frykten for forspill. Igjen, mens de fleste av oss lider av ikke å få nok forspill, vil disse sufferers heller ikke ha noe å gjøre med det!

[Les: Hvorfor det er viktig å bryte ned stigmatisk mental sykdom]

Mens noen av disse kjærlighetsfobiene kan høres latterlig eller morsom, tror de som ikke lider av disse forholdene ikke. Heldigvis er terapi tilgjengelig for fobier som er oppført for å hjelpe sufferers overvinne deres irrasjonelle frykt, og komme tilbake til å ha en sunn og morsom kjærlighet og sexliv.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar