Doula Hire: Kunne en Doula gjøre fødselen din bedre?

Av alle måtene du vurderer å gjøre fødselsarbeidet for deg, kan ha en doula ha den største utbetalingen. Hvis du vurderer en doula, kan vårt råd hjelpe deg med å bestemme, pluss lese råd fra en ekte doula om hvordan du kan dra nytte av et annet erfarent par hender på arbeidet

Å jobbe ut akkurat hva du kan gjøre for å få arbeidet ditt til å fungere for deg, kan virke som et fullskala prosjekt. Og mens fødselsplanen og antatatalklassen hjelper, hva med ekte støtte på dagen?Du kan ha tro på at din fødselspartner (e) er all den støtten du trenger. Men hvis du er engstelig, blir over en vanskelig fødsel eller bare ikke så sikker på hvordan du og din partner vil takle i øyeblikket, kan det være verdt å betale for litt ekstra hjelp.

Hva er en fødsel doula?

Ordet doula er avledet fra gresk for "kvinneomsorgsmann" - så hvis du leter etter ekstra støtte, følelsesmessig eller fysisk, under graviditeten og fødselen, så er en doula din første anløpshavn. 'En doula er der for å støtte moren, møte sine behov og gi konstant beroligende,' sier Himalee Rupesinge, Recognized Birth Doula (Doula UK). "Det er litt som morens morning."

Fordelene med en fødselsdoula

Og en doula kan vel være verdt investeringen - forskning har avslørt støtten som en doula gir, kan forkorte første gangs arbeid med et gjennomsnitt på to timer, redusere behovet for en C-seksjon med 50 prosent og senker sjansen for å trenge sterk smertelindring. Dette står om du allerede er en mamma og vil forbedre på hva som skjedde forrige gang eller du er en første timer på arbeidsplassen."Kanskje den mest avgjørende rollen til doulaen er å gi kontinuerlig emosjonell berolighet og komfort," sier Himalee. "Mens jordmødrene som bryr seg om deg, kan endres under arbeidet ditt, vil din doula forbli ved din side for hele tiden."

Hvor mye koster en doula?

Kostnaden for en doula kan variere fra £ 500 til £ 1000, avhengig av hvor lenge du ansetter henne. Noen kvinner betaler deres doula for støtte før, under og etter fødselen, mens andre kanskje vil ha støtten fokusert på hovedarrangementet.Hvis du liker ideen om å ha en doula, men ikke tror du har råd til det, driver Doula UK et fond for å dekke kostnadene til doulas som jobber for kunder i sitt lokalsamfunn.

Vi snakker med Samsara Tanner, som har vært en birthing doula i 25 år og er et sertifisert medlem av Doula UK. Hun har fire barn og har deltatt i over 200 fødsler.

"Forskning har vist å ha en doula tilstede under fødselen, kan redusere sjansen for en epidural.

"Etter min erfaring vil mange kvinner som er redd, ha en epidural som de tror de trenger smertelindring med en gang og er redd for hvordan de føler seg. En doula kan roe dem, hjelpe dem med å fokusere på pusteteknikker og flytte dem forbi det redde punktet.

'Doula' er et gresk ord for omsorgsgiver

"Doulas er ikke jordmødre. 'Doula' er et gresk ord for omsorgsgiver. Vi har ingen spesifikk medisinsk trening og vil ikke gi medisinsk råd eller veiledning under fødselen. En jordemor jobber med å fokusere på barnets trygge levering, mens en doula jobber med å støtte moren følelsesmessig. Det er to typer doulas - fødsel og postnatal.

"Alle fortjener å ha en doula. Vi hjelper kvinner under fødselen på en rekke måter, som kan inkludere å snakke med dem rolig under arbeidet eller gi en massasje. Jeg kan være der for å minnes partneren om aspekter av en fødselsplan som er viktig for mamma. For eksempel, hvis du ikke liker nåler, kan doulas snakke opp for deg.

"Jordmødre har ofte andre pasienter, papirarbeid å gjøre, eller endringene deres endrer seg. Av mange grunner kommer de og går under arbeidet, mens doulas er der gjennom. Forskning har vist at å ha en doula gjennom hele arbeidet kan redusere risikoen for å få en c-seksjon. Ifølge studier resulterer 12,5% av doula-assisterte fødsler i en c-seksjon, sammenlignet med den nasjonale frekvensen på 25,5% *.

Jeg ringer 24 timer i døgnet, syv dager i uken fra uke 37 og utover

"Når en kvinne kontakter meg, vil jeg møte henne og hennes partner et par ganger for å diskutere hvilken type fødsel hun ønsker. Jeg snakker langsomt til dem både om hva slags erfaring de vil ha og prøver å fjerne enhver frykt partneren kan ha om fødselen. Jeg er da på ring for 24 timer i døgnet, syv dager i uken fra uke 37 og utover, og aldri mer enn en time unna. Jeg sørger for at de holder kontakten godt, slik at de kan ringe meg til det første tegn på noen niggle eller når arbeid er etablert.

"Jeg hjelper til med C-seksjoner og naturlige fødsler. Under en naturlig fødsel kan jeg være så hender som nødvendig - holder Mums hånd eller sjekker at hun har fått nok til å drikke for eksempel. For en c-seksjon, er jeg ofte mer av en støtte til mannen, som kan være veldig skremt.

"Hvert arbeid er annerledes. Mitt råd er ikke å overuddanne deg selv. Du kan ikke vite hva slags arbeid du skal ha.

"Det er godt å ha en bestemt fødsel, som en vannfødsel, eller du vil prøve hypnobirthing, men vær ikke for tungt ned av detaljene.

"En postnatal doula kommer inn etter fødselen og vil hjelpe mamma med eventuelle problemer, for eksempel amming eller å gå inn i en rutine. Hver postnatal doula er forskjellig. Det er viktig å velge den rette for deg. Noen vil gjerne lage mat, mens andre foretrekker å konsentrere seg om å hjelpe mamma til å bli rutinemessig. De fleste postnatale doulas besøker i opptil seks uker etter fødselen.

"Etter fødselen er det viktig å ha et avskjæringspunkt. Jeg blir hos moren i to til tre timer etter fødselen, eller når de føler seg avgjort. Så møter jeg en uke senere for en ferdigstillelse av min tid med moren. "

Tenker på å ha en doula?

Besøk doula.org.uk, som vil sette deg i kontakt med doulas i nærheten av deg. Ikke nødvendigvis velg den som har mest erfaring eller den som kanskje har gjort mest treningskurs. Følg dine instinkter og magefølelse.

* MIDIRS Midwifery Digest 24: 2 2014

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar