Fungerer Paleo dietten?

Innholdsfortegnelse:

Fungerer Paleo dietten? - øVELSER 2023
Fungerer Paleo dietten? - øVELSER 2023
Anonim

Dietten

Paleo dietten er basert på matene våre Paleolithic, jegere-samlere forfedre ville ha konsumert før oppdrett av oppdrett og bearbeidet mat, noe som betyr at du unngår hele mat grupper - inkludert meieriprodukter og korn.

Vi legger sammen en uke lang Paleo diett måltid plan incase du lyst til å prøve

Kravet

Argumentet er at ved å gå Paleo skal du spise maten som menneskeheten har spist i lengst tid, noe som er maten som kroppen din best tilpasses til. Nylige endringer i kostholdet som følge av matbehandling er kjernen i mange moderne livsstilsinnflytede sykdommer, og Paleo-advokater hevder at kutte disse matene ut kan redusere risikoen for diabetes, hjertesykdom og kreft, og til og med forhindre eller kurere autoimmun sykdommer.

Metoden

Kostholdet er basert på kjøtt, fisk og grønnsaker, med litt frukt, nøtter og frø. Korn, melkeprodukter, belgfrukter og matoljer er alt av menyen, så vel som alt som er behandlet, noe som betyr at du i utgangspunktet må lage mat på alle dine måltider fra bunnen av med ferske ingredienser. Det er en vanlig myte om at et Paleo diett medfører lave karbohydrater og mye kjøtt - en slags hulevinner Atkins - men det spesifiserer ikke egentlig forskjellige makronæringsporsjonsstørrelser eller -forhold. Fokuset er på hva du spiser, ikke hvor mye.

Ta en titt på Drews månedlige forsøk på IIFYM dietten

Virkeligheten

Korn og meieriprodukter er billige og får ting til å smake bedre, derfor bruker de så mange måltider og snacks. Spesielt korn er ofte det tomme lerretet som du arrangerer de fleste andre ingrediensene på eller serverer dem med, slik at du kan komme seg rundt fraværet ditt, du må være mer kreativ med matlagingen din (se egg Paleo oppskrift, høyre).

Å få stivelse, som vi stoler på for mye energi, er et problem. Hvite poteter - en moderne landbruksproduksjon - er forbudt, noe som betyr at etter en måned med Paleo vil jeg aldri spise en annen søtpotet eller gresskar. Går strenge Paleo var tøff, og jeg falt av vognen et par ganger, spesielt da jeg spiste ute.

Resultatene

Med ingen porsjonsstyring foreskrevet, ventet jeg ikke å se signifikante endringer i kroppssammensetningen, men etter en serie tester utført av Speedflex fant jeg at kroppsfettet min fortsatt hadde falt et halvt prosentpoeng uten noe signifikant tap av muskelmasse. Den virkelige øyeåpneren var virkningen Paleo hadde på markører av langsiktig helse. I tillegg til små forbedringer i det "gode" HDL-kolesterolet og visceralt fett (fettet rundt organene) hadde min IGF1-insulinlignende vekstfaktor 1, et protein forbundet med kreft- og "dårlige" LDL-kolesterolnivåer gått ned av Henholdsvis 30% og 25%, som legen min beskrev som en "dramatisk forbedring".

Dommen

Hvis du er ute etter raske og dramatiske tap av fett eller muskelbygging, er Paleo ikke det beste alternativet for deg. Men hvis du vil ha et spiseregime som vil forbedre helsen din og i mindre grad kroppssammensetningen din, og du kan legge opp med ekstra kostnader, fristelser og endeløse søte poteter, er det et utmerket valg.

Caveman spiser

Denne Paleo twist på egg Florentine swaps hollandaise saus for mashed avokado og en muffin for en tomatsnitt

ingredienser

1 avokado / 1 frittgående egg / håndfull spinat / 1 tomat

Å lage

Skjær tomaten og damp dampen lett. Fjern hud og stein fra avokado og bland den i en pasta med en gaffel. Poke egget i en panne med kokende vann. Legg det pocherte egget på en tykk stykke tomat og server med spinat og avokado på toppen.

Prisens dom: 'Dette kan være en populær Paleo-oppskrift, med mye protein og gode fettstoffer, men det lurer ikke på meg. Det er ganske velsmakende - men jeg vil velge muffins hver gang. '

Populært emne