Fungerer Dukan dietten?

Enhver diett som lover raskt vekttap er bundet til å lage bølger, noe som kan forklare hvorfor populariteten til Dukan-dietten har forsvunnet, til tross for kontroversielle metoder.

I tillegg til rask og betydelig vekttap, er en annen tiltalende faktor om dette høyprotein-lavt-karbo dietten at du kan spise så mye du vil ha av bestemte matvarer - og la oss se på det, spise ubegrenset mengder mat og fortsatt slippe fett er det som alle drømmer om i en diett. Best av alt, to av de fire stadiene av denne dietten er vedlikeholdsstadier, noe som betyr at Dukan er utformet for å være en livsstil, snarere enn en kortsiktig løsning.

Det er imidlertid ikke alle regnbue og bacon strips. I 2011, da Dr. Pierre Dukan forsøkte å saksøke en ernæringsfysiolog for skadedyr, mistet han saken spektakulært da det ble avslørt at 80% av folket som fulgte dietten, fikk tilbake all vekten de mistet innen fire år. Det ble også hevdet at dietten kunne forårsake hjertesykdom og brystkreft, noe som minner om de alvorlige helsevarselene som plager Atkins dietten.

Metoden

Diettens fire faser begynner med en "angrep" -fase, som er så dramatisk som det høres ut. Dette raske vekttapstadiet av dietten er når bare matvarer fra listen over 100 protein-tunge "frie" matvarer, som magert kjøtt, fjærfe, fisk, skalldyr, vegetariske proteiner, fettfri meieriprodukter og egg kan spises, samt en liten havregryn. Dette betyr at det er veldig lite karbohydrat i første etappe, forventer det, ahem, noen toalettproblemer takket være mangel på fiber.

Neste trinn er "cruise" -fasen, når du kan legge til 32 ikke-stivelsesholdige grønnsaker til protein- og havrekliddiet på alternative dager. Dette kan ikke gjøre dietten mye mer spennende, men i det minste legger det til noen vitaminer og karbohydrater. Målet med denne fasen er å gradvis ta deg til din naturlige vekt. Dr Dukan anbefaler at du i disse korte faser supplerer med et multivitamin.

Den tredje fasen, "konsolidering", lar deg gradvis legge til matvarer som tidligere har blitt forbudt, og tillater to juksemål i uka og en ren protein dag. Forståelig, etter så mye begrensning, er det lett å gå på en carb binge under dette stadiet og få all vekten tilbake.

Endelig er stabiliseringsstadiet designet for å bli fulgt for resten av livet. Du spiser havreklid hver dag, flytt regelmessig og hold en ren proteindag en gang i uken. Hvis du kan holde fast ved det, er teorien vekten vil holde seg for alltid.

Begrunnelsen

Kroppen fordøyer protein sakte, noe som gjør at du føler deg fullere i lengre tid. Ved å holde på et protein med høyt protein, jobber du med å fordøye mat og gram for gram er protein lavere i kalorier enn fett (det har samme kaloriinnhold per gram som karbohydrat, men er bedre for at du skal føle deg full).

Dukan eller ikke Dukan?

De restriktive to første faser kan være litt ekstrem for folk som har mye vekt å miste og må forbli i dem i uker eller måneder. Å spise ingenting, men kjøtt, fisk, egg og et begrenset antall grønnsaker kan gjøre det vanskelig å være kreativ eller begeistret over måltider. Det handler også om helseperspektiv fordi elimineringsdiet fører til næringsdefekter og potensielt mer alvorlige helseproblemer. Kortsiktig vekttap suksess er nesten uunngåelig, men hvor mye vi liker ideen om ubegrenset bacon, stikker til dietten på lang sikt kan være vanskelig og usunn på grunn av restriksjonene. Pluss, selv om det lover frihet, er det faktisk mange regler å følge, noe som gjør det langt mer sannsynlig at du vil falle av vognen enn hvis du bare vanligvis tar en fornuftig tilnærming til ernæringen din.

Så fungerer Dukan-dietten hvis du trenger å gå ned i vekt? Ja. Men om det fortsetter å være effektivt er - som de fleste strenge, reseptfrie dietter - helt ned til styrken av viljestyrken din.

Sjekk ut dukandiet.co.uk for mer informasjon.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar