Fungerer kompressionsutstyr?

Innholdsfortegnelse:

Fungerer kompressionsutstyr? - øVELSER 2023
Fungerer kompressionsutstyr? - øVELSER 2023
Anonim

Hver idrettsutøver, fra olympisk nivå eliter til helgenkrigere, har et par felles mål: å utføre etter deres evne og unngå skade. Så når et produkt kommer sammen med å kreve hjelp med begge, er det et par rimelige svar. "Hvor skal jeg registrere meg?" Eller "Høres godt ut til å være sant".

Kompresjonsklær har til hensikt å forbedre sportytelsen din, og hjelper deg med å gjenopprette raskere etterpå og redusere risikoen for skade. Det er alt du kan ønske deg, men fungerer det egentlig?

For å finne ut, spurte Coach tre eksperter: James Broatch fra Australian Institute for Sport som også er talsmann for 2XU, et merke som selger kompressionsutstyr; Roger Kerry, fysioterapeut og lektor i fysioterapi og rehabiliteringsvitenskap ved University of Nottingham; og Ed Kerry, en løpebusser (therundoctor.co.uk) og utholdenhetsutøver som for tiden forsøker å dekke 1000 kilometer på 22 dager ved å kjøre mellom Storbritannias fire hovedstader.

Og jeg skal gi lekmannens syn på hva det er verdt (som i sammenligning med de tre andre meningene ikke er veldig mye).

Fungerer kompressionsutstyr?

James Broatch fra Australian Institute for Sport, som tester og godkjenner 2XU sportkompresjonsutstyr

Ja, det virker. Komprimering brukes tradisjonelt i medisin for behandling av mange sirkulasjonssykdommer, inkludert lymphedem [hevelse, vanligvis i armer eller ben], lungeemboli [blokkering av en arterie i lungene] og dyp venetrombose. Nylig forskning har også rapportert kompresjon for å være effektiv for å forbedre treningsytelsen og muskelgjenoppretting.

For eksempel har uavhengig forskning utført av Australian Institute of Sport og andre forskningsinstitusjoner vist sports kompresjonsklær for å forbedre sykling og løpevennlighet, laktatklarering og løpende økonomi.

Videre har kompresjon blitt rapportert for å forbedre markørene for utvinning etter trening - inkludert gjenoppretting av muskelkraft og styrke - og redusere markører for muskelskade og betennelse.

Selv om de nøyaktige mekanismene ikke er helt kjent, antas disse fordelene å være forbundet med forbedret sirkulasjon og kroppsbevissthet, og redusert muskelvibrasjon, muskelsvulhet og / eller følelser av tretthet og ømhet.

Komprimering er ikke bare smart markedsføring - det er et vell av bevis for å bevise de virkelige fysiologiske fordelene ved å ha på seg kompresjonsklær.

ANBEFALT: De beste kjørekompressjonssokkene

Roger Kerry, lektor, divisjon for fysioterapi og rehabiliteringsvitenskap ved University of Nottingham

Noen vitenskapelige bevis støtter en oppfattet reduksjon i trening etter trening og en liten reduksjon i gjenopprettingstid med kompresjonssokker bruker under og i 24 timer etter trening. Imidlertid støtter ikke tilgjengelig vitenskapelig bevis krav om forbedret ytelse eller reduksjon i skade. Eventuelle terapeutiske effekter er mest sannsynlig psykologiske, snarere enn fysiologiske.

Den "aktive ingrediensen" som produsentene hevder er at strømpene har en komprimert komprimering - det er strømpene tettest i ankelen, med mindre kompresjon mot knær eller hofter, slik at blodet "presses" opp på beinet. Studier har imidlertid vist at enhver komprimeringskomponent er tapt etter fem minutters trening, og når det sammenlignes med "ikke-kompresjon" strømper, er alle effekter det samme.

Den beste forklaringen på dette er at noen effekter sannsynligvis vil være relatert til en placebo-respons, ikke den påkrevde "aktiv ingrediens". På mange måter er dette OK - så lenge du får nytte, kan ikke mekanismen være noe som helst. Men du kan også bare ha noen gamle fotball sokker!

Som mange andre elementer designet og solgt for å hjelpe med fysisk ytelse, er det ingen direkte skade i å bruke dem, så hvis du har lyst til å prøve dem, ta en tur. Det er imidlertid alltid en økonomisk kostnad, så vær så snill å huske på det vitenskapelige beviset.

Det er også en urovekkende indirekte kostnad ved at jo mer du prøver nye elementer, desto mer mister du følelsen av de virkelig viktige bevisbaserte tingene som hjelper ytelsen og reduserer skade - det vil si riktig opplæring og tilstrekkelig gjenopprettingstid. Ikke i det hele tatt sexy, men veldig effektivt!

Ed Kerry, kjører trener

Som en ultramarathon løper og løpebusser blir jeg ofte spurt om kompresjonsutstyr virkelig fungerer. Jeg nærmer at dette er på to måter: for løping og gjenoppretting.

For løping har det vært studier som har vist små forbedringer i løpere aerob terskel og VO2 max. Etter min mening er det ikke nok forbedring for meg å bruke slike klær. Jeg har prøvd kalvhylser og har aldri sett noen enorm forbedring. Faktisk har jeg slitt dem i veldig varme forhold og kommer unstuck fordi de ble for stramt. Leksjon lært - hvis du bruker dem, sørg for at de passer riktig.

Gjenoppretting er hvor jeg ville være mer tilbøyelig til å ha på seg kompresjonstøper. Jeg har funnet ut at dette hjelper min gjenoppretting for å gi høyere kjørelengde neste dag, antagelig fordi det øker strømmen av nytt blod. Det kan vel bare være en placebo, men hvis jeg føler meg bedre og trener bedre neste dag, er det sikkert ingen skade.

Noen sverger ved kompresjonskonseptet, og hvis det fungerer for deg, flott.Men husk, den virkelige forbedringen kommer fra trening godt og legger i det harde arbeidet - ikke et par kompresjons shorts.

Nick Harris-Fry, Trener forfatter og lekmann

Jeg har prøvd både å kjøre i kompressionsutstyr og bruke det for å øke hastigheten på gjenoppretting. Jeg likte ikke spesielt å ha på seg komprimerte leggings eller sokker i løpet av løpene, og fikk ikke se en forbedring i ytelsen, men jeg bruker dem regelmessig etterpå for å hjelpe til med å gjenopprette.

Jeg har også fortsatt kompresjons shorts i løpet av løp, men hovedsakelig fordi de holder alt på plass, noe som reduserer muligheten for chafing i områder hvor chafing er en stor bekymring.

Også, når jeg har en niggle, vil jeg prøve å hoppe på noen kompressionsutstyr også, i ånden for å prøve alt for å bekjempe skade.

Komprimering ser ut til å virke for meg når det gjelder utvinning, selv om jeg innrømmer at det kan være en placebo-effekt, det er en god pasient som gjør at det føles som om du aktivt "helbreder" bena dine. Jeg vil aldri slå nesen opp på noe som hjelper meg å kjøre mer, så placebo-effekt eller ikke, jeg vil fortsette å bruke kompressionsutstyr etter tøffe treningsøkter.

Populært emne