Se ned: Tilbringe en natt på et fjell i en portaledge

Annecy, en times kjøretur sørover fra Genève i de franske alpene, er et sted som Mor Nature har tatt en massiv fancy på. Sizzling om sommeren og snø om vinteren, sitter den ved siden av en fantastisk innsjø omgitt av episke fjell, hvis kalkstein klipper mer enn en kilometer over byens herlige middelalder sentrum.

På et tidspunkt, på jakt etter mer intense opplevelser enn de lumske en-timers innsjøkrydstilbud, bestemte noen uberørte personer seg for de høye klippene som trengte klatring. Enda nylig trodde enda mer dristige folk en bedre ting å gjøre, var å senke seg fra kløften, klemme en "Portaledge" sovplattform til fjellsiden, og etter å ha befolket seg med en panne av fondue, overnatte natten høyt over Byen nyter en utsikt som tidligere kun er tilgjengelig for dyreliv.

Ord med oppmuntring fra Batoux til slutt overbevise Ed om å frigjøre sitt grep fra fjellet

ANBEFALT: Den beste eventyrferien i Storbritannia

Nå som denne bemerkelsesverdige sensasjonen er tilgjengelig for betalende publikum, Trener trodde det var hensiktsmessig å teste integriteten til en slik unik innkvartering, og så på en solrik ettermiddag i august fant jeg meg selv som et blad noen få meter fra klippekanten, og ble forsiktig oppfordret av en sjarmerende fransk fjellklatrer, Philippe Batoux, til å bli med ham i abseiling ned fra leppen.

Å si at jeg var redd ville være en underdrivelse - det var ting av mareritt. Alle roped opp, men likevel ikke i stand til å tvinge meg nær nok til å se over - dråpen kunne ha vært hvor som helst mellom to og 1.100 meter for alt jeg visste - Philippe oppfordret meg til å stå på en basketball-stor stein på kanten, hvor Jeg oppdaget at ved siden av naturkampen eller flyets respons på frykt, har noen av oss et tredje gear - cling. Kjendiser som forlater sitt håndtrykk i våt sement på Hollywood Walk of Fame, kan ha gjort mindre inntrykk enn jeg gjorde på stein der jeg forsøkte å presse kroppen min.

Gang på gang trakk jeg en fot ut til basketballen, bare for å rulle tilbake til sikkerhet. Det syntes jeg ville tilbringe natten på en parkeringsplass. Vår helttefotograf, Alf, frivillig til å gå først, og senket seg over dråpen. "Hva er det som?" Jeg squeaked. "Jeg vil ikke lyve ..." var ikke svaret jeg håpet på. Abseilen viste seg å være av kanskje 15 meter til en liten steinhøyde på klippefronten - ikke den nedre delen av fantasien min.

Da Philippe kom igjen på toppen, overbeviste han meg om å bli med ham, og vi ville abseil som en. Roped sammen på kanten, men han hadde en annen overraskelse for meg. "La slippa tauet," sa han. "Og lene seg tilbake." På en eller annen måte gjorde vi det. På ledgen, min panikk forandret Philippe rolig utpakket sin fondue-panne, gasskomfyr, ost og vin, men før du lagde en av de mest fantastiske måltidene man noensinne har opplevd - lettelse og takknemlighet er ekstraordinære ingredienser - vi testet Portaledge, hvor jeg ville tilbringe natten.

Ed har utsikt over fjorden fra Annecy-sjøen fra det trygge sikre utsiktspunktet til Portaledge

Philippe og hans partner hadde ideen for sin virksomhet etter å ha vist ulike publikum en film av noen av deres mest spektakulære og vanskelige oppstigninger. "Alt de ville vite om, var den blodige Portaledge," mumlet han. Suspended fra et enkelt punkt, litt som en blomsterkurv, er Portaledge en robust enhet som beroligende trøster etter horror på toppen av abseilen, selv om det er 500 meter frisk luft under det før, sier en tapt telefon ville gjenopprette kontakt med noe solidt. Herfra er utsikten ryggraden, med den lille byen som går om sin mikroskopiske virksomhet en kilometer under, sjøen i all sin glassrike ro og fjellene som mørkner motsatt.

Neste morgen ville jeg ta en elektrisk "velo" sykkel rundt den andre siden av "lac" og nyte en spektakulær tur, følelsen av at alt var bra med verden. Faktisk, hvis du griper med foruroligende og vanskelig å ignorere mistanke om at du kan være "utendørs", er dette et utmerket sted å teste omfanget av din fornektelse. På samme måte er Annecy også en ypperlig beliggenhet for å bryte slike potensielle weekend-endringer forsiktig til din partner.

Men hva med natten på Portaledge? Dangling i mørket over det store ingenting? Waking til en slags daybreak elsket Cat Stevens å trille om? Dessverre tok trusselen om tordenbyen vår natt til en for tidlig slutt. "Å være på fjellet i regnet er ikke morsomt," sa Philippe. "Men å være på fjellet med lynet, er skremmende." Da vi tidligere hadde sammenlignet våre respektive definisjoner av "skremmende", var jeg villig til å tro på ham, og så klokka 11.00, skuffet over å ikke ha forsøkt å sove i verdens skummeleste seng, kom vi ned . Det betyr at når de åpner igjen for virksomheten neste vår, den første Trener leseren for å fullføre utfordringen og rapportere tilbake vinner en premie: et fonduesett.

Tilbring en natt på kanten

  • Natten på en Portaledge er organisert av inax-aventure.com
  • Prisene starter på € 255, inkludert alt utstyr og guide + € 35 til middag og frokost
  • For mer informasjon om aktiviteter i området, se savoie-mont-blanc.com/no og en.lac-annecy.com
  • Trener bodde på hotel L'Atipik Alexandra, hotelannecy-alexandra.fr
  • Philippe Batoux bok Mont Blanc: Den fineste ruten, £ 35, er publisert på engelsk av Vertebrate Publishing
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar