Avstandsrunning: Hvordan smadre ditt personlige beste

Ideen

For ditt neste løp, ta en avstand du ikke har kjørt før, og er ikke en vanlig rase lengde, som 10K eller halv maraton. Dette handler ikke om å være en slags løpende hipster, men det er psykologiske og fysiologiske fordeler å løpe en uvanlig avstand.

Logikken

Innovasjon er et stort løft mot motivasjonen. Hvis du har kjørt mye halvmaraton og 10K, vet du det tempoet du vil holde fast på, og hvordan avstanden føles i beina dine. Men hvis du flytter vekk fra det og endrer avstanden, er du i ferd med å kjøre en første gangs løp - du trenger en helt annen strategi. Dette vil skape din tenkning og kan være ganske frigjørende. En treningspartner av meg sa en gang at hver gang han trener prøver han å gjøre minst en ny ting, så han er garantert å sette et personlig beste.

Fordeler ved å mikse opp avstander

  • Ikke å ha dine tidligere tider truende over hodet ditt.
  • Dine venner er mindre tilbøyelige til å sammenligne sine egne personlige bursdager med deg. Så snart du nevner en halv maraton eller en maraton, er det første svaret, "Ooh, hvilken tid gjorde du det i?" Du får mye mindre av det hvis du kunngjør at du kjører en 28K.
  • Du kan fortsatt kjøre i rase tempo uten belastningen av å kjøre hele avstanden.

Det er ingen god hemmelighet å trene for uortodokse avstander. Du kan enkelt tilpasse de fleste standardløpsprogrammer. De fleste planene gir deg mulighet til å kjøre for en bestemt tid, i stedet for en bestemt avstand, så velg treningsplanen for løpslengden nærmest din, og juster løpstakten i henhold til målet ditt. Det bør bare ta en eller to uvanlige hendelser for deg å forbedre dine tider i de tradisjonelle løpene - så prøv en 39K eller en 45K, og en ny maraton PB kan være bare uker unna ...

Prøv disse uortodokse distanseavstandene

Horney Five Mile, Cambridgeshire

En fem kilometer lang kjøretur er bare 2km sjenert av en 10K, så det er ideelt for å teste ut rasefrekvensen - spesielt på dette raske og raske lukkede banen.

thorneyrunningclub.co.uk

Kålpatch 10, Southwest London

Dette kjempeflott 16 km lange kjøreturen starter i Twickenham og løkker rundt Kingston og Richmond. Det tar en pause i 2015, men kommer tilbake neste år.

cabbagepatch10.com

Finchley 20, Northwest London

Gentle oppturer og nedturer kjennetegner denne 20 kilometer lange raseen - arrangert i Ruislip, til tross for navnet - som kan brukes til å teste ditt tempo for en maraton eller utholdenhet for en halv.

hillingdonac.co.uk/f20/

For mer informasjon om vår løpebane George Anderson, besøk runbygeorge.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar