Her kan du gjøre hvis du ikke fikk den fødslen du ønsket

"Jeg føler meg skuffet over min fødsel": Hvorfor er denne setningen så vanskelig å si høyt ?! Det er nesten tabu, ikke det, å innrømme at ikke bare fikk du ikke den fødselen du håpet på, men det verre er fortsatt, dette betyr noe for deg, og at følelsen av tristhet, angre og skuffelse bare nekter å gå vekk.

Kanskje det er på tide å åpne samtalen om dette, for som noen som snakker til gravide og nye mødre hele tiden, kan jeg fortelle deg at disse følelsene er helt normale, og mye mer vanlig enn du tror!

Her er mine tips og råd hvis du er en av de mange kvinnene som - kanskje i hemmelighet - ønsker at deres fødsel hadde vært annerledes.

Ære dine følelser

Det er så lett å avvise eller ignorere disse følelsene av skuffelse etter at fødselen din ikke har gått slik du ville. Dette er delvis fordi de ofte ofte får deg til å føle deg skyldig eller til og med utakknemlig for den vakre babyen du holder i armene dine. Når vi ser på dem, og er fylt av kjærlighet, kan det virke som noen negative følelser om deres inngang til verden kan bety at vi ikke elsker dem nok, eller til og med gjør oss til en "dårlig mor".

Det er veldig viktig å vite at dette ikke er sant. Det er bare menneskelig å føle seg trist eller la ned hvis vi ikke får det vi vil ha i livet. Hvis det regner på bryllupsdagen, eller drømjobben faller inn, kan du føle seg berettiget til å være litt sliten. Fødsel er en enormt viktig livserfaring, og det er ok å ha hatt håp og drømmer om hvordan det skulle bli, og å føle seg tåtefull eller til og med sint at det ikke var slik som helst. Dine følelser om dette er normale, gyldige og viktige.

Ikke klandre deg selv

Fødsel selv synes å ha blitt belastet med skyld og skyld i de siste tiårene, og ingen synes å få bære boksen mer enn kvinnene selv, som ofte tilbringer dager, uker (eller enda en levetid) etter fødselen, lurer på hva de kunne ha gjort annerledes. Det er noen ganger meldingen om at de ikke burde ha håpet, og fordi de var klare på hva slags fødsel de ønsket og til og med laget en plan for det, ble de på en eller annen måte satt opp for å mislykkes.

Det er definitivt tid for oss å slutte å skylde på kvinner som dette! Å ha en klar ide om hva du vil i ethvert område av livet er aldri en feil, og fødsel er ikke annerledes. Det var helt riktig for deg å drømme om en bestemt form for fødsel, og ingenting som du gjorde eller ikke gjorde, forårsaket hendelser å avvike fra banen du håpet på. På samme måte har ingenting du gjorde eller ikke gjort, forårsaket disse vanskelige følelsene om din fødsel som du har nå - de er bare en normal, menneskelig respons på livet, ikke som du håpet.

Snakk om fødselen din

Prøv å finne noen til å snakke om fødselen din med. Du vil kanskje snakke med partneren din, selv om de kan bli skuffet, opprørt eller traumatisert også, og du kan trenge noen med litt mer avstand fra situasjonen til å være en balansert lytter. Dette kan være en nær slektning eller venn, eller du kan gjerne søke rådgiver eller terapeut. Hvis du tror du kan lide av postnatal depresjon (PND) eller fødselstrauma (noen ganger referert til som posttraumatisk stressstøt eller PTSD), bør du henvises til rådgivning fra legen din. De fleste moderskapsenheter vil også tilby å gå over fødselen din og notatene dine med deg, noe som kan bidra til å svare på noen av dine spørsmål om hva som skjedde og hvorfor, og det kan også bidra til å snakke med andre mødre i nettgrupper som Positive Birthers.

Klage

Du har også rett til å gi en formell klage om fødselspleie du mottok. Hvis du tror du vil gjøre dette, er det en god idé å skrive ned så mye du kan huske om fødselen din så snart du kan, og også for å be om en kopi av fødselsbrevene dine. Du vil kanskje også rapportere en enkelt utøver til sin faglige kropp, eller ta rettslige skritt. For mer informasjon om dette, se dette faktaark fra Birthrights for å gjøre en klage.

Husk at du har betydning

Som gravide og ofte som nye mødre, blir vi ofte fortalt at "en sunn baby er alt som betyr noe". Det kan være vanskelig å snakke om noen negative følelser om fødsel mot bakgrunnen av denne kraftige meldingen. Men vent litt! Selvfølgelig er vår sunne baby den tingen som sannsynligvis betyr mest - men er det alt som betyr noe? Må ikke kvinner, og hvordan de føler seg under og etter fødselen, også? Selvfølgelig gjør de det. Du er en person, og du har noe å si enormt. I tillegg til dette, må følelsene dine om fødselen ikke ha noen tilknytning til dine følelser om babyen din. Du kan være helt koblet til din lille og samtidig føle deg lav og opprørt over fødselen din. På samme måte kan du ha en "drøm fødsel" og fortsette å virkelig slite med følelsene til det nye moderskapet.

Å ha og føle et smorgasbord av komplekse, varierende og til og med motstridende følelser er en vanlig del av å være menneske. Gi deg selv tillatelse til å føle dette komplekse spekteret av følelser akkurat nå, og søk hjelp hvis du trenger det. Din fødsel er viktig, babyen din betyr noe, og du spiller også.

Skrevet av Milli Hill

Milli satt opp Den positive fødselsrøret (PBM), et globalt nettverk av gratis antenatalgrupper, med sikte på å forbedre fødsel og gi kvinner bedre tilgang til støtte og informasjon.Hennes fantastiske bok 'The Positive Birth Book' er ute nå, og er perfekt for alle som trenger en lykkelig, oppløftende lesing på alle ting.

Les nå:

Hva fødsel virkelig føles som for din baby

De 6 vanligste fødselsrytelsene (og hvordan de skal slå dem)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar