Dan Lacey intervju

Innholdsfortegnelse:

Dan Lacey intervju - øVELSER 2023
Dan Lacey intervju - øVELSER 2023
Anonim

Hvor gammel var du da du startet BMXing og hvordan har scenen endret seg siden da?

Jeg var omtrent 12 år gammel, og det var bare en av de tingene jeg falt inn i. Jeg vokste opp i ganske flittig område for BMX-scenen. Det var mange konkurranser, som The Backyard Jam, som finner sted rundt tidlig og sent på 90-tallet. Så å kunne vokse opp i det miljøet inspirerte meg til å bli pro.

Tror du det har blitt litt mer bedriftens de siste årene, eller har det klart å beholde sine relativt underjordiske røtter?

Jeg tror det går tilbake til sine røtter enda mer. Mange av de større selskapene, Monster spesielt, har virkelig klart å forstå hva BMX egentlig er, og det ble tydelig for meg når ideen om dette prosjektet (Over nedenfor) kom fram. Med konkurranser blir de et ganske spektakulært show for publikum, men med denne videoen blir det til kjerne i BMXing igjen. Det er veldig beroligende å se større selskaper se den siden av det vi gjør.

Du konkurrerte i X Games igjen denne sommeren. Hvordan forbereder du på dem?

Det er veldig rart. Det er definitivt mer av en mental ting enn noe annet fordi du blir satt under mye press. Du får en viss tid, et bestemt område å ri, mens med gaten ridning og filming tur deler du kan utforske og bruke din kreativitet. Jeg vil ikke lyve, til denne dagen, jeg rister hver gang jeg konkurrerer; Det er noe du bare aldri vant til.

Image
Image

Er det noen spesiell trening som du gjør for å forberede?

Jeg gjør egentlig ikke mye forberedelser så langt som konkurranser går. Jeg går bare, nyt øvelsen og se alle vennene mine. Så kommer jeg til punktet hvor jeg er, 'Høyre, det er 10 minutter før du går inn' og hele mitt humør endres fra å være avslappet til helt forstenet.

Over Nedenfor ser dere at de tar noen harde slag. Hva gjør du for å gjøre deg skadelig?

Jeg pleier å gjøre mye strekker. Jeg vokste opp i en kampsportbakgrunn siden 5 år og gjorde karate til jeg var rundt 16. Jeg kom også inn i kickboxing og Thai boksing også, så når det gjelder å forhindre skader, vet jeg at strekking er viktig. Du må gjøre det riktig, slik at hvis du gjør en dårlig slam, kan du komme tilbake sterkere og lære av det fordi den måten blir mer givende.

Hva har vært din verste skade til dato?

Den som sannsynligvis skremte meg mest var mens jeg filmet for denne videoen. Det skjedde på vår første tur til Cape Town, Sør-Afrika, og jeg brøt en av lungene mine og knuste ribbenene mine. Jeg klarte å lande på armen min, som pusset ribbeina mine fra å bryte, men lungen min svulmet opp og jeg kunne ikke puste. Det føltes som en brannkule eksploderte inne i venstre side, og det neste jeg husker jeg ble kjørt til sykehuset. Jeg kunne ikke huske noe etter den dagen.

Image
Image

Du må få en enorm adrenalinhastighet på X Games. Finner du at du blir større med triksene dine?

Du blir fanget i øyeblikket fordi du setter deg selv en bar, spesielt når det gjelder konkurranser. Noen ganger er ridningsnivået helt opphisset, så du finner at du må tenke utenfor boksen fordi den vanlige posen med triks ikke kommer til å kutte den. Men jeg føler meg ikke presset til å gjøre det. Det beste er å gjøre det du er komfortabel med og gjøre det på din måte. Hvis du går med et positivt tenkemåte, får du positive resultater.

Hvilket triks eller linje i ovenfor under tok du den lengste å spike og hvorfor?

Det var på siste øyeblikk tur til Berlin, og jeg fløy der bort for å utføre et siste triks, et triks jeg hadde ønsket å filme en stund. Vi ble fanget opp med sikkerhet en dag og han ba oss om å forlate lokalene. Vi kom tilbake dagen etter og sikkerhet fortalte oss å forlate igjen så vi ventet rundt hjørnet i stedet. Jeg tenkte bare på meg selv "Jeg kan ikke mentalt ta dette, det driver meg sint." Men heldigvis så vi en åpning på baksiden av bygningen, og vi fikk filmen ferdig. Det var så mye opp mot oss og vi triumferte over det. Det tok 6 og en halv time å filme og i videoen er det bare et 4 sekunders klipp, men i det minste virket det på slutten.

Hvis du ikke var en profesjonell BMX-rytter, hva ville du gjøre nå?

Det er en gal, jeg har aldri tenkt på det. Jeg har alltid hatt en kjærlighet til kampsport; karate og kickboxing, og min bestefar var virkelig støttende for meg å gjøre det gjennom hele min barndom. Men med Karate må du følge dette og det, men med BMX kan jeg gå i min egen retning. Så jeg antar om det ville være kickboxing. Med BMXing føler jeg seg ganske hjemme og kreativiteten jeg legger inn i det, er så mye mer givende.

Over Nedenfor er utgitt 14. desember. Bestill det her.

Populært emne