Dan Atherton #CantStop trail blazing | En besettelse - Oakley

Innholdsfortegnelse:

Dan Atherton #CantStop trail blazing | En besettelse - Oakley - øVELSER 2023
Dan Atherton #CantStop trail blazing | En besettelse - Oakley - øVELSER 2023
Anonim

Dypt blant de tredekkede bakkene og steinete daler i Dyfi Forest i Wales, er den britiske terrengsykkelpionisten Dan Atherton vanskelig på jobb i sin motoriserte gravemaskin. Den 35 år gamle rytteren er en av de kjente trioene av Atherton søsken, sammen med Gee, 32, en to-time Downhill World Champion og Rachel, 29, en fire-time Downhill World Champion.

Dan selv har vært vellykket i nesten alle disipliner av terrengsykling, fra fire-kryss og nedoverbakke til enduro - med bemerkelsesverdige seire i 2008-kors-nasjonale mesterskapet i 2008 og beinskjelvingen 2012 Maxi Avalanche.

Likevel har senior Atherton alltid vært mest lidenskapelig om den kreative siden av sporten, for alltid å skyve grenser og søke etter noe nytt.

«Jeg har alltid elsket følelsen av å lage originale stier og deretter ri dem og teste dem,» forklarer Atherton, som bor i Machynlleth, nær Dyfi Forest, hvor han har bygget et nettverk av spennende nye stier.

"Da jeg løp regelmessig, var det annerledes fordi du pytter deg selv mot sporet og de andre gutta, men jeg har alltid foretrukket den kreative prosessen med å bygge noe nytt.

'Racen var nesten et biprodukt som gjorde det mulig for meg å leve dette kreative livet.'

Atherton bodde tidligere sammen med sin bror og søster i nærliggende Llanrhaeadr, der han pleide å bygge mindre stier på et lappeland som ble leid fra en lokal bonde.

Men siden han flyttet til området - et ærverdig lokalt terrengsykling-hub - har han funnet det perfekte miljøet for å frigjøre sine mer ambisiøse, spredte ideer.

"Jeg ønsket å finne et sted fjernt og stille, så jeg hadde et helt rent lerret å jobbe med," sier han.

Nå trykker jeg hardt hver dag, går opp klokken 6 og jobber til og med til 8 pm for å gjøre fremgang. Jeg har et flott lag med fem eller seks gutter som er en stor hjelp, men livet ditt går til gryte og du har ikke tid til noe annet - du trenger mye lidenskap for å være ute på bygningsstier i regnet.

«Jeg kjører fortsatt mye i helvete, tester alt vi bygger og skyver det til sine grenser. Det er stort potensial for oss å åpne opp dette området til et større publikum. Det er en uendelig jobb. Selv når vi er ferdig med en sti, kan vi alltid legge til det. '

Hans unikt utfordrende stier i Dyfi Valley ble en umiddelbar global hit med lanseringen av Red Bull Hardline-arrangementet der i 2014.

En invitasjonstidlig utfordring for verdens raskeste ryttere, kurset - bygget av Atherton - har blitt kalt den tøffeste nedoverbakken på planeten, med gaphopp, gigantiske skiveruller og tett skogkledde seksjoner.

En ombordvideo av 2016-nedstigningen har samlet nesten 4 millioner visninger på YouTube.

«Jeg har brukt så mange år på å se på fjell og tenke på spor ned dem '

'Hardline ble opprettet for å presse utviklingen av vår sport,' sier Atherton. 'Det er gal hvordan en video får så mange treff og en annen kanskje ikke, men jeg tror folk er veldig kunnskapsrike til sosiale medier; de vet hva som er legit og hva som er falskt og har hele personlig historie bak Hardline, med så mye hardt arbeid satt i det, legger til sin ekthet.

«Når du ser dette sporet du har redd dag i, dag ut, få alt glatt opp og vist til verden, gir det deg en enorm følelse av prestasjon. '

Athertons rikdom av raseopplevelse har formet sin visjon for kurset. "Jeg har brukt så mange år på å se på fjell og forestille seg spor nedover dem. Når du først kommer opp på et sted eller et løpested, blir du naturlig trukket til de beste linjene.

«Du vet hva du skal se etter, som fjellformasjoner som er skjult under bakken, eller en naturlig ås eller hvordan vannet strømmer. Alt kommer i kraft når du skal lage et spor. '

«Som barn ga våre sykler oss frihet og gjorde oss uavhengige av foreldrenes

Mens Gee og Rachel har vært sterkt fokusert på downhill racing, konkurrerte Dan i et bredt spekter av discipliner og høster nå belønningene.

'Jeg tror at alle er ridende karakter stammer fra deres personlige karakter. Jeg pleier å flytte mye og jeg liker å finne den neste utfordringen hele tiden.

"Med en bakgrunn i BMX, ridning av skitt, hopper på skøyter og ridning motocross og enduro, kan jeg trekke fra alle disse disiplene, så jeg sannsynligvis ser ting på en annen måte enn de fleste andre ryttere."

Denne kreative energien er hvorfor han også samarbeider om videoprosjekter. 'Jeg har noen filmprosjekter lined opp i år, så jeg får ting bygget for dem også,' sier han.

Å se ting som vokser fra et tomt lerret er det som motiverer meg. Jeg liker prosessen med å lage filmer fordi jeg liker å lage noe polert og høy kvalitet. '

Han sporer sin kreative ånd tilbake til barndommen i Somerset hvor han ville bygge kurs med sine søsken. 'Våre sykler ga oss frihet og gjorde oss uavhengige av våre foreldre.
Han sporer sin kreative ånd tilbake til barndommen i Somerset hvor han ville bygge kurs med sine søsken. 'Våre sykler ga oss frihet og gjorde oss uavhengige av våre foreldre.

"Vi kunne hoppe på en BMX og hodet inn i skogen og bygge hopp. Vi bodde i en liten landsby 32 og gjorde vår egen moro. Det har hatt stor innflytelse rett vei gjennom karrieren min. Jeg ser alltid ut til å finne det neste nivået i alt jeg gjør. '

"Fra år med racing World Cups blir du bare vant til det livet hvor alt må være perfekt"

En følelse av presisjon og en detaljert oppmerksomhet var begge signaturegenskaper av Athertons yrkeskarriere. "Fra mange år med verdensmesterskap, blir du vant til det livet hvor alt må være perfekt, sier han. 'Sykkelen må være perfekt. Kitet må også være perfekt. Det er det jeg elsker om Oakley Prizm ™ Trail linser. Når du kjører på stier i fart, i varmen eller i kulde, i gjørme og kaos, må du være i stand til å utarbeide hver eneste detalj. "Når jeg ser klart, kan jeg reagere raskt. Det betyr at jeg kan skyve grenser, ta risiko, gjøre noe annerledes. '

Dan Atherton har på seg: Oakley Crossrange XL-briller med Prizm ™ -briller, Oakley Jawbreaker-briller med Prizm ™ -linser, Oakley Icon Short-Sleeve Top, Oakley Icon Full-hette, alle tilgjengelige på oakley.com

Skole av harde slag

I løpet av sin eklektiske karriere har Atherton hatt flere skader, hvorav den alvorligste kom fra en livstruende smusshoppkrasj i 2010 som forlot ham med ødelagte kveghvirvler.

"Det høres rart ut, men det var en så dårlig skade, det var faktisk lettere å håndtere enn en mindre skade," sier han.

Fordi jeg var heldig å være i live, tenkte jeg ikke på å komme tilbake til racing, så jeg kunne bare fokusere på å ta små skritt i stedet. Så lærte jeg å gå på toalettet. Så gikk jeg utenfor. Så gikk jeg til slutten av stasjonen.

«I det lange løp gjør det deg tøffere fordi du kan håndtere de store tidsforløpene.» Det er en leksjon han har trukket på i sine lange måneder med stien i skogen.

"Det er ikke lett når du er der med en spade eller i gravemaskinen i regnet, dekket av olje og fett, med graverens spor som faller av. Finessen du har i racing er ikke der i den verden.

«Det kan være veldig vanskelig når fjellet er dekket av trær og mos, og du kan ikke se hva som er der, men du holder bare det større bildet i tankene dine. Kanskje ikke alle andre kan se det, men du vet hva du jobber med. '

Å leve et obsessivt liv kan være utmattende, men Atherton ville ikke ha det på en annen måte: 'Jeg bor i en skog midt i ingensteds, og jeg har ikke en TV, så jeg slår bare av til verden.

«Vi har bygget en badstue her, så jeg liker å slappe av der inne, eller kanskje høre på musikk. Men jeg tror dette er den eneste måten jeg noen gang kunne være. Rach og Gee forteller meg alltid å ha et mer variert liv, men jeg er så fokusert på hva jeg gjør.

"Jeg sier alltid at du skal kaste deg i ting 100%. For å oppnå noe godt, må du sette hjertet og sjelen inn i det ellers vil noen andre gjøre det bedre.

For å oppnå noe stort, må du sette ditt hjerte og sjelen inn i det

Se relaterte Ed Clancy #CantStop hans jakten på perfeksjon | En besettelse - OakleyRudy Melo #CantStop på byens grenser | En besettelse - Oakley

Populært emne