Alt du trenger å vite for å begynne å sykle å jobbe

Ifølge National Travel Survey sykler to tredjedeler av personer i Storbritannia over fem år aldri eller sykler mindre enn en gang i året i gjennomsnitt, og en undersøkelse fra EU-kommisjonen viste at bare 4% av befolkningen i Storbritannia sykler daglig. Dette er ikke imponerende tall - i EU har bare Kypros (2%) og Malta (1%) en lavere prosentandel av syklister.

Hvis tallene økte til nærmere 43% av befolkningen i Nederland som sykler daglig, ville fordelene være utrolig, både individuelt og for samfunnet som helhet - tenk redusert luftforurensning og en sunnere befolkning som reduserer presset på helsetjenester. Og etter hvert som flere mennesker begynner å sykle, vil infrastrukturen fortsette å forbedre, noe som igjen fører til at flere syklister sykler i sikrere miljøer.

Så spør deg selv, hvorfor sykler du ikke på jobb? Og forhåpentligvis uansett grunner du kommer opp med, vil bli dekket nedenfor. Med mindre grunnen er at du jobber hjemme. Du er av kroken.

Hvorfor skal du sykle til jobb?

"Sykling til jobb er en fin måte å inkludere trening i din ukentlige rutine, uten behov for dyre treningsmedlemskap eller personlige trenere," sier Luke Harper, leder av British Cycling Partnership på HSBC UK. "Du kommer til å føle deg forfriskende, endorfiner flyter rundt kroppen din, og du starter dagen med en naturlig høyde.

"En sykkel er også billig å kjøpe sammenlignet med en bil, spesielt med sos mange arbeidsgivere som deltar i Cycle to Work-ordningen, og det er mye billigere å kjøre. I mange britiske byer er det også sykkel deling ordninger som gjør bruk av en sykkel lett og rimelig.

"Det er mange fordeler med å sykle, men kanskje mest av alt er sykling morsomt. De fleste av oss lærte å sykle som barn når det var en aktivitet som ga en følelse av frihet. "

Så du får fitter, sparer penger og har en blast. Det kan også bidra til bærekraftig langsiktig vekttap. Ifølge forskning fra University of East Anglia, kan du miste syv kilo i løpet av to år ved å kaste bilen til sykkel hvis din daglige pendling varer lenger enn 30 minutter.

Pendling under egen damp kan også forbedre konsentrasjonen og redusere stressnivået, ifølge en analyse av 18.000 britiske pendlere som er publisert i tidsskriftet Forebyggende medisin. Forskningen fant også at "jo lenger folk bruker pendling i biler, jo verre er deres psykiske velvære".

Vi vil også foreslå at for de fleste i byene vil sykkelen til arbeidet være minst like fort som å ta kollektivtransport, selv om du potterer sammen med et lett tempo, fordi du kan velge en mer direkte rute og den eneste uventede forsinkelsen du kan oppleve er et flatt dekk.

Er sykling å jobbe farlig?

En vanlig frykt, spesielt i London, men farene med sykling er overplayet. Ta det sakte og din selvtillit vil raskt bygge.

"Våre oppfatninger av farene for å sykle langt overgår virkeligheten. For mange av oss er det mentale barrierer som hindrer oss i å komme på to hjul, sier Harper.

"Du trenger ikke å være syklist for å sykle. Hvis du er nervøs for å ri på jobb, er det måter å bygge din selvtillit, inkludert å gjøre øvelser kjører i helgene når det vanligvis er mindre trafikk, noe som vil hjelpe deg å gjøre deg kjent med ruten. Vi tenker ofte på sykling som et pendlingsmiddel, men faktisk kan du sykle rekreasjonelt rundt din lokale park eller på nasjonale sykkelruter, slik at du kan lære om ferdighetene eller teknikkene som kan være rustne etter at du ikke har vært på sykkel for en samtidig, og bidra til å øke tilliten din før du bruker veiene. "

Disse tre tipsene for trygg pendling i bytrafikk fra Chris Sidwells, forfatter av Den komplette sykkelboken, bør også hjelpe.

"Ved tung, langsiktig trafikk, bli med i bilstrømmen og ri lenger fra kanten av veien, sier Sidwells. "Dette vil stoppe bilister fra å klemme deg til siden av veien, og du vil unngå fotgjengere."

"Når du svinger til venstre, går du ut i lane litt, slik at kjøretøy ikke tvinge deg til siden av veien, noe som gjør svingen skarpere og farligere, sier Sidwells.

"Når en varebil har ingen bakre vinduer, har den en blind flekk på baksiden, sier Sidwells." Hold avstanden og vær spesielt forsiktig. Hvis du ikke kan se vingespeglene, kan sjåføren ikke se deg. "

Noen få statistikker fra Cycling UK driver hjem poenget med at sykling er trygt. Bare en syklist blir drept for hver 29 millioner kilometer dekket av sykkel på britiske veier, og kilometer for kilometer er risikoen for død omtrent den samme som å gå. Videre er sykling så bra for helsen din at det statistisk sett har oppnådd årene livet oppover årene tapt gjennom skader med rundt 20: 1.

Må syklistene bekymre seg for luftforurensning?

Bare i ekstremt sjeldne anledninger. I London vil TfL utgive varsler når luftforurensningen er veldig høy og det er verdt å vurdere å ikke sykle utendørs (du kan registrere deg for tekstvarsler eller laste ned en app via airText). Imidlertid overveier de helsemessige fordelene ved sykling generelt langt, langt fra de mulige farene ved luftforurensning. Og jo flere mennesker ri, jo mindre risiko vil det være.

"Sykling kan være en løsning på mange av problemene som står overfor byer og byer over hele Storbritannia, enten det er fedme, depresjon eller forurensning," sier Harper."I siste omgang kan flere syklister redusere antall biler på veien, redusere forurensning og hjelpe til en grønnere, mer sunnere, sunnere Storbritannia."

Hvor passer skal jeg være?

Dette avhenger av hvor langt du bor fra arbeidet ditt og om det er massive åser underveis, men vi gir deg en liten hemmelighet - ikke det passer i det hele tatt. Bysykling har en tendens til å involvere korte utbrudd av mild innsats som er forkortet av trafikklys ofte nok til at du ikke får alt det som puster ut. Du kan selvfølgelig sette hammeren ned og opp intensiteten i treningen mens du sykler, men hvis du ønsker å krysse av 30 minutters daglig moderat aktivitet, er sykling ideell.

Du trenger heller ikke å sykle til jobb hver dag - hvis du blir sliten først, gjør alternative dager til treningen din øker, og du har lyst til å gjøre mer. Og hvis du bor for langt fra arbeidet ditt for å sykle hele veien, kan en folding sykkel være en fin løsning for en del av reisen, og de er lettere å stash hjemme eller på jobb enn vanlige sykler.

Skal jeg bli svett?

Ta det lett på turen, og du trenger ikke dusjen når du kommer på jobb. Og hvis du blir svett, kan du kjøpe deg en sykkelstopp, fordi lett, svette-wicking materialer virkelig gjør en forskjell. Du trenger ikke å gå til Lycra overalt - en topp og en jakke til vinter vil se deg riktig, og de er vanligvis luktresistente, slik at du kan bruke dem hele uken uten å vaske dem. Det er også rikelig med stilige sykkelutstyr som har de tekniske detaljene du trenger for å holde deg kald og svettefri, mens du er fasjonabel nok til å ha på seg sykkelen.

Hvis du virkelig ikke vil bli svett på pendelen din, er det alltid muligheten for en e-sykkel. Riding med litt assistanse er fortsatt god mosjon, men det er bare på intensiteten med å gå, så du vil ikke svette. Hvis e-sykler er helt nye for deg, ta en titt på vår e-sykkelkjøpsguide for all den informasjonen du trenger.

Trenger du å ha på hjelm?

Det er ingen lov som sier at du må ha en hjelm i Storbritannia, og sykkelkampanjegrupper er veldig aktive i å motsette seg ethvert forsøk på å innføre en slik lov. Argumentet er enkelt - håndhevet hjelm med fører til færre folk sykling, og den beste måten å gjøre sykling tryggere er å få flere mennesker til å gjøre det.

Uansett de juridiske kravene kan du vel velge å ha en hjelm - de kan redde livet ditt i en bestemt type ulykke, selv om du ikke bør forvente at de skal gjøre mye hvis du blir rammet av et kjøretøy. Hvis du er interessert i å slepe en hjelm med deg på slutten av turen, kan en bretthjelm du glide i en pose, være det du trenger.

Hvilke lys trenger jeg?

Minstekravet i britisk lov er at du har ett frontlys, ett baklys, en bakre reflektor og reflektor på pedaler. Lysene kan blinke, men må blinke mellom 60 og 240 ganger i minuttet. Det er noen mer detaljerte regler om hvor mye lys som sendes ut, men i praksis trenger du ikke å bekymre deg for det. Bare kjøp litt lys, og legg dem på sykkelen din fra solnedgang til soloppgang.

Hvis du vil gå utover med sykkellysene dine, er det mange gode alternativer. Lys som projiserer laserbilder på bakken flere meter foran sykkelen, hjullysene, reflekterende klær og ankelsbånd er alle ting å prøve hvis du vil være helt sikker på at du er synlig på veien.

Trenger du noe spesielt utstyr?

Kort sagt, nei. Bortsett fra sykkellys og en sykkel, er det ikke noe viktig du må kjøpe, selv om du sannsynligvis vil ha en hjelm og en sykkeltopp også. Utover det er det neste kjøpet du kan vurdere, at det er mudderbeskytter hvis sykkelen ikke følger med dem - hvis du sykler i arbeidsklærne, vil du ikke at de skal sprute på vei inn på kontoret. Også folkene som sykler rundt deg, vil heller ikke bli sprutet.

Når du kommer inn i swing av pendling, vil du kanskje også kjøpe en sykkelsykkelbake. Dette vil være lett og ha en slags luftstrømssystem for å unngå at ryggen din blir for svett mens du rir. Eller, hvis du ikke vil ha slike bekymringer, kan du investere i panniers og stash alt ditt utstyr av hjulene dine.

Annet utstyr du kanskje vil få, er en slags ruteplanlegger. Dette kan være en sykkelapp som plotter de beste rutene - enten du vil ha den raskeste eller stille veiene - eller en full sykkelcomputer som festes til styrene dine, og sporer din tur, så vel som å lede deg.

Hvor mye skal jeg bruke på en pendelbuss?

Den gode nyheten er at det er noe der ute for hvert budsjett. Ollie Glover, ekspert på voksne sykler på Halfords, sier "Generelt vil £ 300 - £ 700 få deg noe pålitelig, solid og forhåpentligvis mindre av et mål for tyver hvis du låser det utenfor."

Når du skal finne ut hvor mye du vil bruke, tenk på hvor mye du vil bruke på reparasjoner. "Enkelt sagt, jo mer du bruker, desto bedre blir turen, men jo dyrere reparasjonsarbeidet," sier Glover. "En £ 100- £ 200 sykkel vil være bra for pendling en eller to dager i uken, og reparasjonsarbeid over et år vil ikke legge til noe mer enn kostnaden av sykkelen. Sykler som koster opptil £ 1000 vil være raske, lette og designet perfekt for terrenget, men reparasjonsarbeidet vil bli kostbart, og du kan finne dem mer av et mål for tyver. "

Hva er de skjulte kostnadene?

Vi ser at ingenting kommer forbi deg, og vi liker det.På toppen av kostnaden av en sykkel vil det være prisen på utstyr, vedlikehold, nye deler og potensielt ting som forsikring.

Merlin Cycles har gjort en imponerende bit ølmatte matematikk, jobber ut kostnadene ved å gjøre en 30km, to-timers pendle over et år med bil og sykkel. Den elektroniske sykkelbutikken og produsenten har tømt ting som kostnaden for en sykkel i løpet av sin levetid (som de antok å være litt over fire år), samt en gjennomsnittlig kostnad for å legge til turen til din hjemmeforsikring og en klesvaskliste av statister - hvorav mange ikke har plaget oss å investere i.

Folkene på Merlin slo det hele inn i en kalkulator, og det spyttet ut £ 4,011 for gleden av å sitte i en bil i trafikkork i et år mot £ 268 cruising sammen med vinden i håret ditt. De trukket ikke engang kostnadene ved et treningsmedlemskap som du ikke virkelig trenger å bry deg med nå.

Etter vår erfaring har kostnaden for en årlig tjeneste satt oss over det tallet, men da gjorde vi noen noob feil. For eksempel, ikke bare anta at du vet hva trykket i ditt dekk vil være - det kan føre til problemer som kan være ... er kostbare.

Likevel, hatter av til Merlin for å knase tallene. Her er økonomien til sykkelen til jobb hvis du vil sjekke arbeidet.

Hvor mye vedlikehold trenger en sykkel? Hva er det absolutte minimumet noen kan komme unna med?

"Hold sykkelen ren og smurt, og du vil finne at delene varer lenger," sier Glover. "Som absolutt minimum, reparer ting når de går i stykker, men reparasjoner er dyrere når du bytter ut deler i stedet for å betjene dem. Hvis du pendler omtrent 30 miles i uken, hver sjette måned (eller når noe ikke føles eller høres riktig), få ​​sykkelen sjekket ut. Regelmessig vurdering av sykkelen kan bidra til å oppdage et problem før det skjer. Hjulene og drivbanen kan slå på hver dag, og vedlikehold eller bytte av deler før de går i stykker hindrer ytterligere skade.

Vil ikke sykkelen min bli stjålet?

Et rettferdig spørsmål. Til slutt er det ingen surefire måte å sikre at sykkelen din aldri blir nicked, men du kan massivt redusere sjansene. Den mest effektive strategien er å gjøre sykkelen mer sykkel enn det er verdt, eller i det minste mer stress enn sykkelen parkert ved siden av den. Med nesten 400 000 sykler stjålet i Storbritannia hvert år, er det hver syklist for seg selv der ute.

Før du drar ut døren, registrerer du din tur på bikeregister.com, registrer rammenummeret ditt og andre viktige detaljer som sykkelmagasinet, fargen og eventuelle unike identifikatorer. Du kan også feste en kodet etikett på sykkelen din for å identifisere den og avskrekke tyver - politiet har ofte hendelser der de vil gjøre dette gratis for deg. Prøv å søke på din lokale styrke nettsted.

Når det gjelder lås, ikke skimp. Å låse en £ 1000 sykkel med en lås på £ 10 er ikke et kunnskapsrikt trekk. I en ideell verden har du alltid en sikker innendørs plassering for å parkere sykkelen, i hvert fall på jobben og hjemme, men du trenger også minst en lås når du må lagre den utenfor.

Sold Secure, et ikke-for-profit selskap som drives av Master Locksmiths Association, priser låser som gull, sølv eller bronse, med standardene for hvor lenge de vil stoppe en tyv for - gull er fem minutter, sølv tre og bronse en. Det kan høres deprimerende at selv de beste låsene bare kjøper deg fem minutter, men hvis du parkerer i et godt opplyst, vil det bli fem tyveri som forhindrer at det blir tyver. Å få to gullklassede låser av forskjellige typer - en kjede og en D-lås - gir deg det beste sikkerhetsnivået, fordi en tyv vil trenge forskjellige verktøy for å takle hverandre.

Pass alltid på at du låser sykkelen til noe solid og fast - og sørg for at det ikke er en kort stolpe som en tyv kan løfte sykkelen, låse og alt over, og bære den bort! Lås rammen som førsteprioritet (det er den dyreste delen av sykkelen din), så bakhjulet (ideelt sett kan rammen og bakhjulet låses på en gang), og deretter på forhjulet. Hvis du har quick-release hjul, er det nødvendig med en lås for hverandre, ettersom tyver kan skyte av hjulet om noen sekunder. Jo mindre plass mellom lås og sykkel er jo bedre, fordi det betyr at det er mindre plass for tyver å manøvrere mot låsen.

Jeg er ikke sikker på at jeg fortsatt kan sykle

Hvis du noen gang har kjørt en sykkel, vil det nok bare ta deg en kort tur for å komme tilbake i svingen av den. Hvis du er bekymret for det, gjør ikke pendelen din første gang du rir - gå ut på stiene i Sustrans 'National Cycle Network, som for eksempel de korte turene som anbefales for folk som bor i London, Manchester og Newcastle.

Hvis du vil ha formell coaching, kan du godt få det gratis. Cycle Confident setter på økter i de fleste London-bydeler - sjekk nettsiden eller ditt lokale råd for mer informasjon. Syklus Trygt levevis utenfor London for økter, så det er verdt å sjekke ditt lokale råds nettsted for muligheter til å lære å sykle igjen med Cycle Confident, eller en annen organisasjon.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar