Å telle spark vil hjelpe deg med å bli kjent med babyen din

Bli kjent med babyens mønster av spark, og du vil kunne overvåke hans velvære, vite om han er våken eller sover, og til og med finne ut om han liker Corrie ...

Møt ekspert: Anna Nella er jordemor og arbeider for veldedighet Tommy, som finansierer forskning i svangerskapsproblemer (tommys.org).

Hvis du er i andre trimester, kan den fizzing, boblende følelsen i magen din være babyens første spark.

Å føle at babyen din flytter for første gang, er et øyeblikk som du aldri vil glemme. I tillegg til å være en følelsesmessig opplevelse som knytter deg til din baby, kan hans spark hjelpe deg med å overvåke hvordan han gjør - og til og med hvordan han føler.

Det dyrebare første sparket

Når du føler det første sparket avhenger av om du er en første gang mamma eller hvis du har hatt en baby før.

"Hvis dette er din første baby, tyder forskningen på at det er mellom 15-22 uker med graviditet," sier jordmor Anna Nella. 'The Royal College of Obstetricians sier at de fleste kvinner er klar over bevegelse med 18-20 uker.

"Men hvis dette er din andre baby, så kan du føle bevegelsen litt tidligere."

Med et så bredt vindu kan det være lett å savne de første sparkene, spesielt hvis du ikke er sikker på hva du kan forvente. Og ikke glem at babyen din fortsatt er bare rundt 12 cm lang på dette stadiet.

«Det er en flyktig intern fizz som er borte før du kan til og med erkjenne det,» sier Anna. "Det er som bobler eller følelsen du får før du skal passere vind. Det er normalt å ikke føle sensasjonen igjen i flere dager eller en uke eller to. '

Bli kjent med mønsteret til babyens spark

Etter hvert som hans spark blir sterkere, vil denne følelsen forandre seg fra litt fizz til fullblåst champagnekorkpopping.

Og snart begynner du å legge merke til bestemte tider når babyen din er spesielt aktiv. Så etter en travel dag på jobb, når du er på reise hjem, kan du finne at babyen din har en fest i magen.

Ifølge forskning er toppetiden for babyens bevegelse om ettermiddagen og kvelden.

"Når du slapper av, vil du ikke bruke opp så mye av oksygenet ditt, og babyen din vil sannsynligvis ha en kick-over da," sier Anna.

Det kan imidlertid være at babyen din er en tidlig fugl og sparker mest første i morgen.

Det viktigste er at du blir kjent med babyens bevegelsesmønster gjennom dagen.

Hvor mange ganger skal barnet ditt sparke?

Mens mamma pleide å bli fortalt at rundt 10 spark i løpet av en to-timers periode var "normal", flytter medisinske eksperter nå bort fra dette rådet.

'Ikke fokus på et bestemt antall spark i timen,' sier Anna. 'Fokus i stedet på hva som er det normale mønsteret for babyen din.' Hold orden på hvordan dette mønsteret utvikler seg. Hvis det endres, kontakt din jordmor.

Ikke sammenlign antall spark du føler med dine gravide, skjønt.

"Det er litt som bumpens størrelse," sier Anna, "det er bare ikke noe poeng å sammenligne med andre gravide." Nå er det ikke på tide å bli konkurransedyktig!

Hvor er barnet ditt sparket?

Du vil føle hans spark mest når de er rettet mot forsiden eller siden av magen din.

"Hvis din mage er på forsiden av magen din, kan det påvirke oppfatningen av bevegelsene," sier Anna.

"Morkaken vil pute hans spark, og du kan føle dem mindre. Din 20-ukers skanning vil vise posisjonen til moderkaken din, og hvis dette er tilfelle, må du justere babyens individuelle mønster og fokusere på å føle sparken på sidene eller underdelen av magen.

Fra 32 uker begynner du å finne ut babyens mønster for å sove fra hans mønster av spark.

Og hans søvnmønster vil ikke matche deg, sier Anna. "Når du går i seng, kan dette være tiden din baby våkner og begynner å sparke."

Og hvis han regelmessig våkner deg om tre om morgenen ved å gjøre litt disco dans, betyr det at han kommer til å være en nattugle når han er født?

'Anecdotally har jeg hørt at det er en sammenheng mellom den tiden babyen vanligvis sparker, og tiden han er våken når han er født,' sier Anna. "Noen av hans mønstre fra å være i magen din, tar tid til å forandre seg eller utvikle seg etter at han er født."

Overvåk babyens bevegelser

Nå vet du når han vanligvis er travleste, kan du bruke dette til å holde seg på toppen av hvordan han kommer på.

'Alle babyer er veldig aktive og energiske, og de beveger seg mye i svangerskapet,' sier Anna. "Det er et tegn på at de får mye oksygen og at morkaken fungerer veldig bra.

'Og en endring i mønsteret til denne bevegelsen kan bidra til å varsle deg om et mulig problem. Hvis du tror babyen din ikke har flyttet når han normalt ville ha, eller det er en reduksjon i antall eller intensitet av spark, så er det lurt å sjekke at han er OK.

'På forsiden av jordemorens notater blir navnet på din maternity assessment unit. Gi dem en samtale umiddelbart.

"Det er mange grunner til at babyen din kanskje sparker mindre.Det kan være noe så enkelt som stressnivået ditt, noe som kan gjøre deg mindre klar over hvor mye babyen din beveger seg.

«Vi ville mye heller kvinner kom inn og så oss med en gang, så vi kan gi dem en full antenatskontroll og forsikre dem om at alt er bra. Og hvis det er et problem, så kan vi hjelpe. '

La din jordmor vite det også hvis du oppdager en plutselig økning i antallet eller intensiteten til babyens spark.

«Barnet ditt kan bevege deg mer enn normalt etter et måltid, takket være økningen i blodsukkeret ditt,» sier Anna. «Sex og kaffe kan også få ham til å sparke mer, men hvis han plutselig er veldig aktiv uten grunn, så ring maternity-enheten. '

Gjør dette til en bindingstid

Få din partner involvert i å hjelpe deg med å holde oversikt over babyens spark også.

Øyeblikket som en fot eller albuebeskrivelse vises på magen din er ofte første gang svangerskapet føles veldig sant til pappa.

Babyen din vil gjenkjenne partnerenes stemme og svare på den, så få ham til å legge hendene på bump mens han snakker til ham.

Kicks Telle veldedighet

Vil du vite enda mer om babyens spark og hva de kan fortelle deg? Hodet på nettet til kickscount.org.uk, nettsiden til en veldedighet som tar sikte på å styrke mødre med kunnskap og selvtillit gjennom hele graviditeten.

Last ned Kicks Count-appen gratis på kickscount.org.uk/app

Denne smarte appen hjelper deg med å holde oversikt over babyens spark. Logg på sparken hans med den brukervennlige kickerknappen, og grafikken viser mønsteret av bevegelsene sine.

Den beste posisjonen til å føle babyen din

Den beste måten å føle babyen på, er å ligge på venstre side. Denne posisjonen gjør at kroppen din har maksimal sirkulasjon, noe som kan føre til at babyen din blir mer aktiv.

Har babyen din som TV?

Fra 32 uker kan babyen din sparke mer som svar på kjent musikk. "Hvis du ser på et TV-program hver dag, kan du merke at det også er babyens favoritt, og han vil sparke mer fordi han gjenkjenner lydene som kommer fra TV-en," sier Anna.

Tre måter å oppmuntre sparken på

  • Drikk en halvliter iskoldt kaldt vann. Kulden skal våkne barnet ditt, og det ekstra trykket i blæren gjør det lettere å føle ham.
  • Masser massevis av bumpen din - eller få partneren din til å gjøre det. Barnet ditt vil reagere på berøring fra 28 uker, så han kan til og med trykke igjen!
  • Ha et langt, avslappende bad for å få deg mer i tråd med babyens bevegelser. Det er morsomt å se ripples babyens spark gjør også.

Hvordan babyens spark endrer seg

Fra de første flippene utvikler babyen sin spark til kraftige bevegelser som ganske enkelt bokstavelig talt kan ta pusten fra deg.

"Ved den første 12 ukers skanning er det utrolig å se at barnet ditt gjør summervurderinger og hopper av livets vegger, mens du ikke føler noe, sier Anna.

Men da han blir større, og hans muskler utvikler seg og hans myke skjelett blir til bein, blir disse bevegelsene mer konkrete. Han vil slå, skyve, sparke og slå som en liten astronaut. '

14 -24 uker gravid

De fleste kvinner føler seg babyens første bevegelse mellom 14 og 22 uker, selv om det blir svak først. Hvis du ikke har følt ditt babyslag ved 24 uker, må din jordmor vite.

28 uker gravid

Babyen din reagerer nå for å berøre, og hjertefrekvensen øker når han hører en støy. "Hans hørsel utvikler seg, så du kan legge merke til at han reagerer på høy lyd og kanskje hopper," sier Anna.

29 uker gravid

Du begynner å se hans lemmer fra utsiden - kanskje en hæl eller en fot som skyver opp på magen din. Dette hjelper deg og din partner med ham. Hvert så ofte vil du føle et mini jordskjelv når han bytter posisjon.

32 uker gravid

Hans bevegelser vil ha økt opp til dette stadiet, men fra nå vil de forbli omtrent samme nivå. I motsetning til hva du kanskje har hørt, vil de ikke redusere i det hele tatt fra nå av.

36 uker gravid

Plassen blir stadig mer begrenset, og musklene i livmor og mage vil bidra til å holde babyen din på ett sted, men du vil føle like mange spark. «Han burde ha plukket sin stilling av hodet oppe eller hodet ned nå, og sparkene hans kan fortelle deg,» sier Anna.

"Hvis han er breech med bunnen i bekkenet ditt, kan du føle skarpe headbutts i stedet for spark." Da han ikke ruller over så ofte, kan du merke et vedvarende spark under ribbenene på den ene siden eller den andre.

40 uker gravid

Din baby vil fortsette å bevege seg og sparke mens du er i arbeidskraft.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar