Kunne denne kollisjonspute for syklister erstatte tradisjonelle hjelmer?

Innhold

Årets tilbehør for sikkerhetsbevisst syklist kan være en airbag, med en Stanford University-studie som oppdager at oppblåsbare livreddere reduserer påvirkningen på hodet med så mye som seks ganger sammenlignet med skumhjelmer.

Kollisjonshjelmene som ble testet i studien er laget av svenske firmaet Hövding. De kommer i en myk lomme som er slitt rundt halsen, som en krage, og er i stand til å kjenne en kollisjon og automatisk oppblåses innen en brøkdel av et sekund for å konvolutt syklistens hode før støt.

Den signifikant større størrelsen på airbaggen (når den er oppblåst) sammenlignet med en vanlig hjelm, som gjør det mulig å gi mer pute, er nøkkelen til suksess, spesielt når det gjelder å redusere sannsynligheten for å lindre hjernerystelse. Tradisjonelle skumhjelmer testes for å beskytte mot bruddsbrudd og andre hjerneskauser, men er ikke designet for å hindre hjernerystelse.

Hövding airbag ble opprinnelig designet som en måte for ryttere å bevare ulastelig frisyrer mens du sykler, med mindre de kom inn i en ulykke, selvfølgelig, selv om du nok ville slutte å bry deg om selv den mest imponerende quiffen på det tidspunktet. Det er i stand til å skille mellom normale bevegelser og ulykker, og det vil ikke gi deg frykten for livet ditt ved oppblåsning når du bøyer seg for å hente nøkler. Hövding nettside advarer imidlertid om at i tilfelle av en ulykke hvor syklisten selv ikke beveger seg mye - for eksempel når noe faller på hodet - vil ikke airbagen kunne gi beskyttelse. Hold øynene oppe.

Hövding Airbag

Hvis du er overbevist av sikkerhets- og stilargumentene fra en airbag-hjelm, kan du finne en liste over britiske forhandlere som lager Hövding på deres hjemmeside hovding.com. Det vil sette deg tilbake en kul £ 220.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar