Kan stress påvirke fruktbarheten din?

Kan stress påvirke fruktbarheten din? Hvis du prøver for en baby, er det en naturlig stressende tid, men å bli stresset kan påvirke sjansene dine for å bli gravid.

Les våre råd under og våre topp 5 tips for å stresse og slappe av.

"Arbeid, penger bekymringer, omsorg for en eldre eller syke slektning eller død av en elsket kan alle være utrolig stressende og vanskelig å håndtere," sier Tim Child, medisinsk direktør for Oxford Fertility, en del av Fertility Partnership (www. oxfordfertilityunit.com).

"Hvordan det stresset påvirker en mann eller kvinnes evne til å lage en baby er en vanskelig. Det har vært mange studier - noen ganske upålitelige fordi stress er så vanskelig å måle - som har sett på dette. "

Bevis, sier han, foreslår at for de parene som bare begynner å prøve en baby, er stress på jobben eller i hjemmet ikke en stor faktor i deres evne til å bli gravid. Men jo lengre prøver de jo mer opprørt og engstelig at de kan bli på ikke å bli gravid, og dette kan føre til at stressnivået raketter.

>> LES: 8 MATSER TIL Å BOOST HANS SPERM COUNT

"Følelser av tap, sorg, sinne og tristhet ved å ikke bli gravid, kan føre til langvarige følelser av angst og til og med depresjon. Det kan føre til en forverring av parets forhold, deres kjønnsliv svindler - noe som tydeligvis påvirker unnfangelsen - og selv i sjeldne tilfeller, en kvinne mangler en periode fordi stresskemikalier som slippes ut i hjernen, forstyrrer hormonene som fører til eggløsning og menstruasjon, "forklarer hr. Child.

Faktisk er disse stresskemikaliene - nemlig kortisol og adrenalin - gjenstand for nye fertilitetsstudier på oksidativ stress - kroppens reaksjon på stress.

>> BRUK VÅR OVULERINGSKALKULATOR

"Det ser ut til at disse stresskemikaliene ikke påvirker spermaproduksjon, men de kan påvirke sædfunksjonen - hvor godt sperm flytter og reiser. Og de kunne påvirke livmorens liv og hvordan en kvinnes kropp aksepterer embryoimplantasjon. "

Det er viktig å huske at det er helt normalt at mange par tar opp til et år å bli gravide, men hvis du sliter - spesielt hvis du har startet fertilitetsbehandling - snakker om hva stresser du er under og hvordan du føler med hverandre eller en profesjonell rådgiver kan være nøkkelen.

Tidligere i år rapporterte British Medical Journal en studie av par som går gjennom fruktbarhetsbehandling. De som fikk en bestemt type rådgivning kalt kognitiv atferdsterapi (CBT) stod en mye større sjanse til å bli gravid. Så snakk det ut!

Relaterte artikler:

  • Hvor snart du kommer fra pillen, kan du bli gravid
  • 6 faktorer som øker sjansene for å ha tvillinger
  • 14 superfoods verdt tucking inn hvis du prøver å bli gravid

5 tips for å stresse og slappe av

  • Prøv å holde kommunikasjonslinjene åpne, og hvis du trenger hjelp til å gjøre det, vær ikke redd for å spørre. Den britiske foreningen for rådgivning og psykoterapi (www.bacp.co.uk) kan hjelpe deg med å finne en profesjonell til å snakke med. Hvis du gjennomgår fertilitetsbehandling, får du tilgang til en rådgiver ved enheten du er registrert under
  • Bin eggløsning prediksjonssett. De kan faktisk øke stressnivået, ta spontaniteten ut av elskov og sette press på et forhold - og er ikke alltid nøyaktig uansett. I stedet har du sex to ganger i uken. Sperm og egg forblir aktive i 2-3 dager, og gir god tid til unnfangelse
  • Vurder alternative terapier. Noen mennesker finner akupunktur, homøopati eller massasje veldig avslappende
  • Hvis det er en hobby du har ment å komme tilbake til / prøve ut gjør det nå! Å ha et annet fokus tar trykket av
  • Sikt å ha minst en dag eller en kveld i uken hvor du gjør tid for hverandre og forby alle baby snakk. Konsentrere deg om hva som er viktig - deg og din partner, hvorfor du liker hverandres selskap og hva som førte deg sammen i utgangspunktet.
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar