Kunne Glutenfri være dårlig for hjertet ditt?

Kunne Glutenfri være dårlig for hjertet ditt? - øVELSER 2023
Kunne Glutenfri være dårlig for hjertet ditt? - øVELSER 2023
Anonim

Folk som unngår gluten i et forsøk på å forbedre hjertets helse kan ende opp med å gjøre seg mer skade enn godt, ifølge forskningen som ble publisert i British Medical Journal.

Studien ble utformet for å ta hensyn til bekymringer for at friske mennesker - som ikke har blitt diagnostisert med kausiaki eller følsomhet for gluten av en medisinsk faglig - begrenser gluten for å redusere risikoen for helseproblemer som fedme, metabolsk syndrom (høyt blodtrykk eller kolesterol som øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og diabetes), psykiske problemer og kardiovaskulær sykdom.

Det er ikke fastslått at gluten gjør noe slikt, og likevel fortsetter salget av glutenfrie matvarer, og vokser med 12,6% fra år til år i 2016 til 3,5 milliarder dollar, ifølge forbrukerdatagruppe Euromonitor.

Den nye studien fokuserte på koblingen mellom gluteninntak og risikoen for kardiovaskulær sykdom, og analyserte data på 100.000 personer uten kronisk hjertesykdom som fullførte undersøkelser på matvaner mellom 1986 og 2010.

Ingen sammenheng mellom redusert gluteninntak og lavere risiko for hjertesykdom ble funnet. Dessuten foreslo studien at glutenfri i håp om å redusere risikoen for kardiovaskulære problemer kunne ha motsatt effekt, fordi begrensning av gluten betydde at folk spiste færre fullkorn.

Wholegrains er rike på fiber og andre næringsstoffer - faktisk kan de være opptil 75% mer næringsrike enn raffinerte korn, ifølge British Dietetic Association. Å spise dem ofte er forbundet med en 30% lavere risiko for å utvikle hjertesykdom eller lider av et slag.

ANBEFALT: Hvorfor bør du spise mer Wholegrains

Mangel på wholegrains er hovedproblemet med å gå glutenfri uten diagnose fra en medisinsk profesjonell. Tidligere i år viste en undersøkelse at personer som spiste minst gluten hadde en høyere risiko for å utvikle type 2-diabetes, sannsynligvis fordi de spiste færre fiberfylte fullkorn.

Hovedbudskapene til å ta fra denne undersøkelsen? Det er to: sørg for at dietten din inneholder mange fullkorn (og fiber), og bare personer med medisinsk tilstand vil dra nytte av å begrense deres gluteninntak.

ANBEFALT: High-Fiber Foods

Populært emne