Coping With Money Problemer

En av de største ytre påvirkningene på helse, lykke og velvære er penger. Så Trener har avrundet noen eksperter for å gi praktiske råd om hvordan å identifisere og kutte ned på unødvendige utgifter, tjene litt penger på siden, håndtere bekymringspengene, og hvis du kommer inn i dype problemer, hvor du kan vende deg til hjelp. Men først, penger og angst eksperter Andy Webb og Dr Ian Drever snakke om de fem stadiene av pengene bekymringer. Hvor er du på denne skalaen?

De fem trinnene i morgendagens bekymringer

1. stadie Svake daglige problemer med å administrere penger; sporadisk angst om det (veldig mild psykisk lidelse). Du er ikke i gjeld, men noen ganger er du slått i slutten av måneden - så kom lønningsdag, du er igjen på toppen.

Scene 2 Noen gjeld som kryper opp litt - kredittkort, for det meste - men håndterlig. Bare et par uforutsette nødsituasjoner, skjønt (ødelagt vaskemaskin, måtte flytte hus osv.), Og du kunne være i trøbbel.

Scene 3 Du er i en gjeldspiral, bygge gjeld på gjeld [savnet kredittkort tilbakebetaling koster deg avgifter, for eksempel, samt et banklån]. Bekymringen bygger nå - du begynner å unngå å kontrollere bankbalansen din.

Scene 4 Dette er dire. Du låner penger til å betale for regninger og mat; enten fra venner, et kredittkort eller renter med høy rente. Du bor i din kassekreditt, kan knapt gjøre leien og mister både søvn og vekt.

Scene 5 Frøken? Konkurser? Fengsel? Dette er noen problemer du står overfor - med store konsekvenser for din fremtid. Du kan ikke fungere og trenger hjelp, ikke bare fra en finansekspert, men også en lege og en advokat.

Hvordan håndtere pengerproblemer

Å håndtere boliglån

John Foster har jobbet i gjeldsforvaltning ved NatWest i 14 år

Min jobb er å ta vare på folks boliglån - hovedsakelig taket over hodet - og derfor ser jeg en alvorlig bekymring hos folk når ting går galt.

Når du handler om et boliglån, husk at du ikke trenger å låne maksimalt beløp: store boliglån kan være en kilde til stor angst.

Det kan være veldig skummelt når boliglån eller leiebetalinger blir et problem, fordi det egentlig handler om taket over hodet ditt. Mange kunder har inntrykk av at de i økonomiske vanskeligheter vil bli jaget av banker og organisasjoner for penger, men faktisk er vi tvunget - etter regelverk og ønske - å forstå situasjonen og jobbe med kunden for å finne en passende løsning , så det er best å kontakte oss straks og la oss hjelpe. En av de første tingene vi anbefaler er at de som er i trøbbel, kontakter gratis uavhengige penger rådgivende veldedige organisasjoner som StepChange og Citizens Advice Bureau.

Disse veldedighetsorganisasjonene kan fremheve fordeler som ikke tas opp eller kontakt kreditorer på vegne av kunden. Den andre tingen jeg forteller folk er å regelmessig vurdere inntektene dine - en gang hver tredje måned, for eksempel - og vær oppmerksom på hvor de kanskje trenger å unødvendigvis bruke penger.

Praktiske skritt å ta hvis du sliter med penger

Andy Webb jobber på gratis og upartisk Money Advice Service

Hvis du sliter med penger, er det første å gjøre et håndtak på hva du faktisk bruker og hvilke penger du har kommet inn.

Å gjøre en "livsrevisjon" kan være nyttig - trenger du virkelig alle disse tingene du bruker penger på? Er du bøyd for peer press og går ut for arbeidsdrikker hver fredag, og spiser £ 50? Hva med mobiltelefonen din? Trenger du virkelig ubegrenset data? Hvis du har et gym medlemskap du sjelden bruker, tenk på alternative måter å komme i form, for eksempel å inkludere det i pendelen din (dermed spare litt på transport også). Det er ofte enkelt å lage raske husholdningsbesparelser uten mye fratagelse. Disse inkluderer midlertidig å stoppe kabel- eller satellitt-tv-kontrakter og bytte energileverandør. Folk tror at sistnevnte vil ta aldre, men hvis du har regningene dine foran deg, er det ikke mer enn en halv time, og du kan spare £ 300 per år. Hvis du har et boliglån, kan du se etter en bedre avtale - ikke gå direkte til standardvariabelrenten, for akkurat nå er det noen svært lave boliglån tilgjengelige (selv om det kan være avgifter knyttet til flyttende leverandører).

Dra nytte av sesongbillettlånsordninger som drives av arbeidsgivere, som gjør at du kan kjøpe årlige billetter og betale dem hver måned - dette kan spare deg hundrevis årlig. Foreldre kan ofte ikke unngå barnehageavgifter i ferier, men det er i det minste mulig å finne gratis aktiviteter hvis du gjør din forskning. Organiser også julen din: Folk føler seg ofte presset til å bruke mye på dette tidspunktet, men hvis du planlegger å finne ut hva du har råd til først og deretter holder deg til budsjettet, kan det spare mye hodepine når kredittkortet ditt regninger ankommer i januar.

The Money Advice Service har en gratis online budsjettplanlegger og tilbyr gratis, selvstendig gjeldsrådgivning via vår nettside, som kobler deg til noen til å møte eller snakke med over telefonen for om dine pengerproblemer, slik at du kan prioritere og takle gjeld.

Jasmine Birtles er en finansekspert og forretningskommentator

Hvis du bruker mye tid på å bekymre deg for penger, hvorfor ikke bruke denne gangen til små sideinntekter?

Det er mange ting du kan gjøre, inkludert hundeløp for £ 15 per hund per time. Eller det er barnevakt, bilstartsalg, feste ting og leie ut huset ditt på Airbnb. Når det er begynnelsen av angst - det er for mye penger for pengene - start med å bruke et online budsjettverktøy eller spør en fornuftig venn å sitte med deg mens du går gjennom regninger og utsagn og utarbeider en handlingsplan. Det er ofte ikke så ille som du kan forestille deg. Sett tigeren - jo tidligere du håndterer det, jo mindre penger vil du kaste bort og jo lettere blir det å håndtere kreditorer.

Ta ut pengene du har for uken i kontanter i begynnelsen av uken, og bruk bare det. Forsøk å etablere et "beredskapsfond" for sykdom, tap av jobb eller dødsfall, ideelt å bygge opp seks måneders penger. En måte å gjøre dette på er å betale et beløp via stående ordre til en sparekonto til deg selv ved begynnelsen av måneden. Hvis du kommer til krisepunkt, og til slutt ikke svarer på døren eller åpner posten fordi du er bekymret for bailiffs, er det på tide å be om profesjonell hjelp fra gratis veldedige organisasjoner som Christians Against Poverty eller StepChange.

James Mayer er finansdirektør på hendelsesplanleggerne The Stag Company

Når folk er under økonomisk stress, har de en tendens til å kutte budsjetter fra de bare nødvendighetene. Dette kan inkludere å bruke mye mindre på mat - men hvis du ikke har de riktige næringsstoffene for å bekjempe stresshormoner, kan du gå i en dårligere stilling. Å takle livet er enda vanskeligere når det er sulten. I stedet for å lette din angst, opprett en journal over alt du bruker i løpet av en uke. Du blir overrasket over hvor pengene lekker fra. Stopp å bestille mat på £ 25, når du kan kjøpe nesten hele ukesbutikken for det!

Hvis du lærer å lage mat, kan du lage mat natten før. Bruk kupong nettsteder for å spare penger der det er mulig, fra Hot UK Deals til Kuponger. Uansett hva du gjør, ikke gå for høye renter akutt lån (få gratis profesjonelt råd i stedet). Og ikke låne folk penger. "

Å håndtere angst om penger

Nick Peters er en psykoterapeut som arbeider i sørvest London

Selvfølgelig må de som ikke kan få endene til å ta vare på ting praktisk, for eksempel å søke profesjonell hjelp med gjeld og utgifter, men ofte er det ikke så mye om pengene som det representerer.

Det er andre som kan være veldig komfortabelt av, men er nevrotiske og engstelige for penger på grunn av hva det representerer. For eksempel kan penger være knyttet til status: folk tror de har pengerproblemer, men egentlig det de er bekymret for, er ikke i stand til å gå på samme flashferie som vennene sine. Dette betyr ofte at penger bekymringer egentlig handler om et skjøre ego og ubevisste usikkerhet. Angst kan også bli projisert på ens bankbalanse; mange ser etter i penger det de virkelig søker i andre: kjærlighet, vedlegg og tilkobling.

Penger kan få oss til å føle seg kraftig og i kontroll - slik at den kan bli en måte å motvirke sårbarhet på. Når kundene mine er bekymret for deres bonus eller en bedre betalt jobb, er det de føler seg sårbare å bekymre seg for. Det er derfor, for de som ikke er i dire straits med penger, men er bekymret for det, vil jeg anbefale å søke litt terapi. Det jeg ofte ser er at når folk begynner å utvikle sterkere, mer intime nærende relasjoner med andre hvor de kan være deres virkelige, reduserer pengene sine.

Ian Drever er psykiater ved The Priory Hospital, Guildford

På Priory ser vi mange velfungerende personer med penger bekymringer knyttet til karriere og identitetsproblemer, noe som gjør penger problemer enda vanskeligere.

Når økonomien er stram, forårsaker det en rekke andre symptomer, som virker som advarselslys - som på bilens dashbord - for å fortelle oss at vi er under psykisk stress. Disse inkluderer søvnproblemer (sliter med å sove eller våkne veldig tidlig), en forandring i appetitten, reduksjon i energi, fokus og evne til å sosialisere, samt å bli mer irritabel og miste interessen for hobbyer og tidsfordriv. Disse kan virke uskyldige, men det er viktig å være oppmerksom på disse tidlige tegnene. Kroppen din forteller deg at noe er oppe.

Ofte bygger pengerproblemer ganske lumsk og folkesoldater på, som bærer flere og flere økonomiske og relaterte bekymringer før en endelig liten ting fører til en sammenbrudd av slag. Perioder med kronisk og fortsatt stress kan føre til en angstlidelse som generell angstlidelse (preget av fritt flytende angst om mange ting).

Folk bør imidlertid være forsikret om at angst er en behandlingsbar tilstand på samme måte som høyt blodtrykk eller astma. Behandlingen kan inkludere medisinering, som for de fleste bare er 20% til 30% av svaret, og snakke terapi - spesielt med en klinisk psykolog som spesialiserer seg på angst og kan forstå og bidra til å forandre tankeprosessene som støtter angst.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar