Kontrollerende personer: 14 Vanlige egenskaper og måter å håndtere dem

Kanskje det er din overordnede, sjef eller signifikant andre. Men uansett hvem de er, kontrollerer folk er veldig farlige. Her er hva de er som.

Jeg har et par venner som var i voldelige forhold. Og du vet hva? Det sjokkert meg. Ikke bare følte jeg meg forferdelig for dem, aldri i en million år ville jeg ha forventet at de skulle ende opp i en ødeleggende situasjon som den.

Ingen liker å føle seg som et kattdyr og kontrolleres av en annen person. Men dessverre er det virkeligheten for mange mennesker i verden.

Den skummeste delen av det er imidlertid at noen av dem som er ofre for å kontrollere folk, ikke engang innser situasjonen de er i. De har blitt slått ned så mye at det er normalt for dem. Det er deres virkelighet, og så spør de ikke engang det. Men jeg er her for å fortelle deg ... det er ikke normalt.

10 største egenskaper ved å kontrollere mennesker

Interessant nok er kontrollerende mennesker svært dyktige på hva de gjør. Hva jeg mener med det er de sakte, men sikkert, opprør deres undertrykkende oppførsel. Når det skjer sakte, oppdager ofrene ikke endringen i atferd ganske enkelt.

Men hvis du lurer på om du har en av disse kontrollerende menneskene i ditt liv, fortsett å lese. Her er 10 egenskaper for å kontrollere folk. [Les: 15 spørsmål for å håndtere en kontrollerende personlighet umiddelbart]

# 1 Konstant kritikk. En stor egenskap for å kontrollere mennesker er at de stadig kritiserer andre mennesker. Hvorfor? Fordi de vil slå deg ned. Hvis du føler deg maktløs fra konstant kritikk, vil du ikke kunne kjempe tilbake. Det er bare det som kontrollerer folk vil ha.

# 2 Deres kjærlighet og aksept er betingede. Hvis du hører ting som, "Hvis du lager mat på meg og det er klart i tide ...", betyr personen at hvis du ikke overholder kravene, vil de ikke elske eller godta deg.

Men ironien er at selv når du overholder de, elsker de fortsatt ikke og godtar deg. Ikke på grunn av deg, men fordi de er bokstavelig talt ikke i stand til å elske en annen person * inkludert seg selv *. [Les: 25 tegn på skjult narcissisme - En spesiell type sinnspill]

# 3 De isolerer deg. En annen ting som kontrollerer folk gjør, er at de sørger for at du ikke knytter sammen med venner eller familie lenger * eller mye mindre ofte *. Igjen skjer dette sakte. Hvis det var plutselig, så ville du merke det og sannsynligvis slå tilbake.

Men når tiden går, vil kontrollerende folk bare ha deg til å være sammen med dem - og bare dem. Årsaken til dette er fordi hvis du fortalte dine kjære slik den personen oppfører seg mot deg, så kan det blåse dekselet. Det vil la andre få vite om deres kontrollerende måter. Og å kontrollere folk vil aldri ha det som skal skje. [Les: 15 subtile tegn på en kontrollerende kjæreste]

# 4 De holder poengsummen. Akkurat som det er et basketballspill, vil de mentalt legge merke til hver "fin" ting de noensinne har gjort for deg. Og de vil få deg til å betale for det. Selv om poengsummen din er mye høyere enn deres, vil de aldri innrømme det.

Det er fordi poengsummen er imaginær. Det er alt i hodet. Det er deres egen fantasi, slik at de kan gjøre opp med hva de ønsker. Og siden det ikke er skrevet ned, vil du sannsynligvis ikke utfordre dem på det. Det er en snygg taktikk som fungerer ganske bra for å kontrollere folk.

# 5 Skyld er deres primære redskap for motivasjon. Skyld er et av de kraftigste overbevisende verktøyene på jorden. Ingen liker å føle seg skyldig, så hvis og når vi gjør det, vil vi overholde andres ønsker bare slik at vi kan kvitte oss med å føle den forferdelige følelsen.

Den forferdelige delen er at kontrollerende folk vet dette. De kan ikke vite det bevisst, men de vet sikkert at skyld er en effektiv måte å kontrollere folk på. Det er derfor de gjør det. Så, hvis noen stadig gjør deg skyldig, så er det en strategi for å kontrollere deg. [Les: 10 skyldfrie måter å håndtere skyldtrikkere i livet ditt]

# 6 De bryter med ditt privatliv. Ser det ut som noen rykket gjennom vesken din? Eller kanskje du sverget at du hadde en ulest tekst eller e-post, men nå er det merket som lest? Hmmmm ... kanskje det er fordi noen allerede har sett på det.

Ingenting er privat med å kontrollere folk. De føler seg berettiget til å kjenne alt, for når de gjør det, kan de bruke kunnskap og informasjon til å styre andre mennesker ytterligere. Så derfor snuser de alltid og du har ikke noe privatliv.

# 7 De anklager deg for å lyve. Du hører ting som, "Du lurer på meg!" Eller "Jeg vet du gjorde det ..." fordi de prøver å fange deg i en løgn. Og selv om de vet at du ikke lyver, vil de at du skal tro at de tror du er.

Se hva skjer her? Det er alt et tankespill. Når de kommer inn i tankene dine og begynner å manipulere det, begynner du å stille spørsmål - og virkelighet. De skaper enorm selvtillit i deg. Og når det skjer, vinner de.

# 8 De vil ikke la deg være alene. Alle liker sin egen tid en gang imellom, men kontrollerende folk vil ikke la deg få det.Visst, de vil ikke la deg være med andre mennesker heller, men de vil tillate deg å være med dem, og bare dem.

Dette er en kraftflyt - det er ikke fordi de verdsetter din bedrift. Denne strategien for manipulering er nært knyttet til å isolere deg fra familie og venner. De vil at du bare skal være rundt dem, og ikke ha noen morsomme "meg-tid". [Les: Hvordan slutte å bli manipulert i et forhold]

# 9 De sier at du er verdiløs uten dem. Kontrollerende folk vil få deg til å tro at du trenger dem. De må gjøre det, fordi hvis du tror du kan leve uten dem, så vil du gå. Og det er absolutt ikke det som kontrollerer folk ønsker.

For å holde deg rundt, må de kutte deg videre ved å si at du ikke er noe uten dem. Og gjett hva? Det er hjernevasking på sitt beste. Etter å ha hørt det så lenge begynner du faktisk å tro det.

# 10 De har ingen empati. Følelser? Hvilke følelser? Kontrollerende mennesker anerkjenner ikke at andre har følelser. Vet du hvorfor? Fordi hvis de gjorde det, da måtte de møte realiteten av smerten som de påfører dem.

Overstyrende mennesker lever i sin egen fantasiverden. Og i det imaginære stedet har deres ofre ingen følelser. Derfor blir de derfor behandlet som gjenstander. [Les: Hvordan håndtere kontrollerende atferd i et forhold]

Hva du kan gjøre hvis du er et offer

Hvis du har en kontrollerende person i livet ditt, trenger du ikke å klare det. Det er skritt du kan ta for å gjøre livet ditt bedre. Her er noen ting du kan gjøre.

# 1 Vær ærlig mot deg selv. Bekreft det faktum at du er i en situasjon der du blir kontrollert. Du kan ikke endre det du ikke gjenkjenner, så det første trinnet er å innrømme at det skjer.

Akkurat som en alkoholiker ikke kan få hjelp hvis de ikke skjønner at de har et problem, kan du ikke hjelpe deg selv hvis du ikke innrømmer det heller. [Les: Hvordan gjenkjenne og stoppe egoistiske mennesker fra å skade deg]

# 2 Stå opp for deg selv. Dette er vanskelig hvis den kontrollerende personen også er fysisk fornærmende * som aldri er akseptabel *. Men å stå opp til noen som prøver å manipulere, vil du kaste dem av. De vet ikke hva de skal gjøre. Elsk deg selv nok til å ringe dem på deres mentale spill.

# 3 Kom deg vekk fra dem. Hvis det er mulig, fjern deg selv fra forholdet. Dette er vanskeligere hvis det er et familiemedlem, men hvis det er noen som du kan avstå fra, så gjør du det. Du må komme så langt unna dem som mulig. [Les: Emosjonell manipulasjon - 14 måter folk søl med tankene dine]

# 4 Få hjelp. Det er mange mennesker og organisasjoner som kan hjelpe deg. Enten det er en god venn, familiemedlem, terapeut eller et ly, må du finne folk for å hjelpe deg. Noen ganger blir det så ille at du ikke kan gjøre det alene. Så ikke nøl med å nå ut. Det er alltid kjærlig folk der for å hjelpe deg.

[Les: 12 subtile tegn du blir manipulert av din elsker]

Som du kan se, kan kontrollerende mennesker være ødeleggende i livet ditt. Noen kontroll er subtil, mens andre er mer åpenbare. Men uansett, gjenkjenne disse tegnene og elsk deg selv nok til å stoppe det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar