Vanlige treningsskader: En omfattende guide

Innholdsfortegnelse:

Vanlige treningsskader: En omfattende guide - øVELSER 2023
Vanlige treningsskader: En omfattende guide - øVELSER 2023
Anonim

Sårhet må forventes etter en intens trening, men det er en forskjell mellom smerten i en gjenopprettende muskel og smerten av å pådra seg alvorlig skade. Menns Fitness har parret seg med muskuloskeletisk fysioterapeut Simon Rice for å lage en kort guide til noen av de vanligste treningsskader.

Ankelskader

Image
Image

Forstuet ankel

Idrettsutøvere av alle idretter er utsatt for forstuinger, som er preget av en betent, hovent eller blåst ankel. Sprains er skader på ligamentet rundt leddene som holder bein sammen, vanligvis forårsaket av plutselig trekking eller strekking. Rice bemerker at "Forskning har vist kalvestyrke og balanseøvelse, kan redusere risikoen for disse skaderne. Å legge til en enkeltbalansøvelse som en del av oppvarming før trening kan bidra til å redusere skadefaren din '.

High Ankel forstuvning

Mens den vanlige ankelforstuingen oppstår når ligamentet som omgir ankelforbindelsen trekkes eller strekkes, oppstår høye ankelforstuinger når ligamentet over skjøten er skadet. Disse tar lengre tid å helbrede enn tradisjonelle ankelforstuinger og er oftest forbundet med sport som ski og fotball.

Plantar Faciitis

Overdreven strekking av det tykke båndet av vev på bunnen av foten er kjent som Plantar Fasciitis og kan forårsake helsmerter, spesielt under gangavstand. De med spesielt flate føtter eller høybuer er mer utsatt for skaden, så vel som de som bærer sko uten skikkelig bueunderstøttelse. Ris nevner at skaden er 'preget av smerte som er verre først i morgen og forbedrer etter de første trinnene'.

Egnet produkt:

Mueller HG80 Ankelstøtte

Mueller HG80 ankelstøtten er spesielt utviklet for å gi kompresjon og støtte for svake eller onde ankler. Gelpadsene gir utmerket tilleggsstøtte.

www.physioroom.com

Knærskader

Image
Image

Bruskskader

Knekbrosk fungerer som en barriere mellom de to primære beinene i beinet: lårbenet og tibiaen. Skader på brusk kan gjøre bevegelse smertefullt og skyldes plutselig vridning av kneet, vanligvis i tennis eller fotball.

Mild knelittritt

Mens kneskjerkskader pleier å være plutselig, leddgikt i kneet kjent som slitasjegikt er den gradvise slitasje av brusk. Dens symptomer ligner på kneskrokkskader, noe som forårsaker smerte og hevelse ved bevegelse.

Kollaterale ligamentskader

Ligamenter som MCL og LCL, er tykke bånd av vev som forbinder lårbenet og tibia sammen. Kollaterale leddskader oppstår når en eller flere av disse bandene rives, forårsaker knesmerter, hevelse eller låsing. Ifølge Rice er "Skader på MCL vanligere og vanligvis på grunn av påvirkning fra knærne som for eksempel fotballpakke".

Egnet produkt:

Stabiliserende knestøtte - RRP: £ 28.99

Den PhysioRoom.com stabiliserende knestøtten gir utmerket komfort og støtte. To laterale og mediale fleksible stålfjærer gir støtte til kneleddet, mens de stabiliserende øvre velcro stroppene gir en tilpasset passform for trygg passform og komfort. En ekstra myk patellapute beskytter og stabiliserer knelåsen.

www.physioroom.com

Lekeskade

Image
Image

Gilmore's Groin

Gilmore's Groin er en vanlig skade blant idrettsutøvere fra alle idretter og oppstår når musklene som løper fra magen ned i låret, blir revet. En progressiv skade, Gilmore's Groin har vanligvis en mild start, men blir verre uten behandling.

Adductor stamme

Adductor-musklene er muskler i det indre låret, noe som hjelper til aktiviteter som løping eller sparking. Når en av disse musklene plutselig blir inngått, kan det oppstå brudd eller tårer, noe som forårsaker det som kalles en adduktorforstuing. Ris merker at en adductor stamme "tar ofte lengre tid å rehabilitere enn andre muskelforstuinger og har stor skade på gjenoppretting".

Hip Flexor Stamme

Hip flexor gjør at vi kan bevege knærne mot brystet og er anstrengt når spenningen forårsaket av rask bevegelse forlater muskelen revet. Disse skader er mest vanlige i sprint og fotball.

Egnet produkt:

Gilmore Support Shorts-RRP: £ 99.00

Gilmore støtte shorts er ideelle for idrettsutøvere som lider av lunger, nedre rygg og hamstring skader. Gilmore støtte shorts har blitt vitenskapelig designet for å hjelpe kjernestabilitet og gi støtte til de områdene hvor de fleste skader av denne typen oppstår.

www.physioroom.com

Skulderskader

Image
Image

Shoulder Impingement Syndrome

Ifølge Rice, "Rotator mansjett er en gruppe med fire muskler som har rollen å holde armen sentralisert i midten av skulderkontakten under bevegelse. Hvis det er ubalanse mellom muskelen i skulderen eller en liten tåre i rotatorkuffen, forblir armbenet ikke sentralisert i leddet under bevegelse, og kan påvirke følsomme strukturer i området, noe som resulterer i impingementsyndrom. Dette er svært vanlig hos svømmere, tennisspillere og folk som er sterkere i musklene på forsiden av kroppen sammenlignet med ryggen.

AC-forankring

AC-skjøten gjør skulderbevegelsen mulig ved å koble skulderbladet og kragebenet. Når for mye kraft er plassert på vekselstrømmen og det blir tvunget utover det normale bevegelsesområdet, kan det oppstå en vekselstrømforsterkning. Smerte på stedet er umiddelbart ved skade, men kan intensivere under tung løfting eller vanlig armbevegelse.

Rotator mansjettskader

Rotator mansjetten består av fire sener som jobber sammen for å gjøre skulderbevegelsen mulig.Rotator mansjettskader oppstår når disse senene blir betent, noe som resulterer i smerte ved bevegelse, oftest i svømmere og tunge løftere.

Egnet produkt:

Neopren skulderstøtte RRP: £ 28.99

Neopren Shoulder Support av Ultimate Performance er designet for å inkludere en skadet skulder med så mye støtte som mulig, samtidig som det fungerer som kompresjonshjelp under gjenoppretting. Å gi stabilitet og sikkerhet gjennom rehabilitering.

www.physioroom.com

Håndledd og albue skader

Image
Image

Leddgikt

Reumatoid artritt er en tilstand der kroppens immunsystem angriper cellene som omgir leddene, noe som resulterer i hevelse og redusert bevegelsesområde. De vanligste symptomene er stivhet i ledd og smerte under normal bevegelse.

sene~~POS=TRUNC

Tendons er ansvarlig for å knytte muskel til bein og hjelp i bevegelse som muskler kontrakt. Tendonitt oppstår når fôret rundt senen blir revet på grunn av overforbruk eller overflødig belastning, noe som fører til hevelse, smerte og svakhet.

bursitt

Bursas er sacs som fungerer som en barriere mellom sener og bein under bevegelse. Når disse bursas blir betent på grunn av skade eller gjentatt bevegelse, oppstår bursitt og forårsaker hevelse og smerte i det skadede området (vanligvis skuldre, albuer, knær eller hofter).

Egnet produkt:

Brannbeskyttet håndledd £ 29.95, Elbow £ 34.95

FireActiv er en sikker ledd- og muskelstøtte som leveres med dypvarmeputer. Spesielle bio-keramiske varmereflekterende partikler smeltes i fibrene i varmeputer som, når de plasseres på huden, utstråler varmen tilbake i kroppen.

www.fireactiv.com

Populært emne