Vanlige løpskader og hva de skal gjøre om dem

Løping er en fin måte å holde både sinn og kropp i uhøflig helse, men det er også et dobbeltkantet sverd fordi det ekstra presset det legger på kroppen, kan føre til skader. Risikoen for skade er på ingen måte en grunn til å unngå å løpe helt, men det er verdt å være klar over de vanligste knocks og niggles som kan kutte opp slik at du kan ta skritt for å forhindre dem.

To viktige måter å unngå problemer på er å øke kjørelengden du kjører hver uke sakte og hvile når det kreves - men hvis du har blitt rammet av en av disse skader, forklarer vi også hva du trenger å vite om å fikse det.

Achilles Tendinitt

Achillessenen forbinder kalvemuskulaturen til hælen, så det tar mye straff under kjøring. Hvis du legger det under for mye stress, kan det bli smertefullt under og etter løpene dine.

Forebygging: Sterke kalvemuskler er nøkkelen til å unngå achillespesproblemer, i tillegg til at du gradvis oppbygger arbeidsbelastningen. Regelmessig kalvløft og en maksimal økning i total kjørelengde på 2 miles (ca. 3 km) i uken bør holde akilles tendinopati i sjakk.

Fixen: Hvis du blir slått av med achillespesproblemer, er fristelsen å hvile seg helt og isen, men fysioterapeut Seth O'Neill sier dette er ofte det motsatte av det som kreves fordi det ikke er en typisk betennelsesskade. Du må styrke senen i stedet for å la den kaste bort, så fortsett å jogge om mulig - om enn med en betydelig redusert arbeidsbelastning - og begynn å jobbe med kalvemuskulaturen.

ANBEFALT: Achilles tendinitt i dybden

Runner's Knee

La oss starte med klassikken. Runner's kne (patellofemoral smertsyndrom) påvirker nye og erfarne løpere likt og starter vanligvis som en nagende smerte på knæleddet. Dette kan oppstå under eller etter løp, og har en tendens til å bli verre jo mer du bruker kneet.

Forebygging: En god start er å få gangen din analysert og sørg for at du har de riktige skoene for å støtte din løpestil.

ANBEFALT: Hva er Gait-analyse?

Fixen: Runner kne er en paraply term for noen få skader som kan være forårsaket av et bredt spekter av faktorer, så ofte reparasjonen vil avhenge av en riktig diagnose av problemet ditt av en medisinsk faglig. Hvis du har knepine, hvil og gjør øvelser som styrker gluten, men unngå lunges, knekk eller øvelser som legger mer press på kneet.

ANBEFALT: Løperens knebunn

Plantar Fasciitis

Det vanligste fotspørsmålet blant løpere, plantar fasciitis er betennelse i det tykke båndet av vev som går under foten. Smerten er vanligvis verre etter en hvileperiode - hvis ditt første skritt ut av sengen om morgenen gir deg gisp, er det sannsynligvis plantar fasciitt.

Forebygging: ... er uendelig bedre enn kur for plantar fasciitt. Kontroller først føttene dine - hvis du har en høy bue med flat fot, kan du trenge en innersåle for å motvirke risikoen for plantar fasciitt.

Styrke og fleksibilitetstrening som retter seg mot bein og hofter, vil bidra til å forhindre at problemet utvikles også.

ANBEFALT: Styrketrening for løpere for å redusere skader

Fixen: Hvis du lider av plantar fasciitt, ​​ta en pause fra å løpe og strekke det berørte området ofte. Rulling foten over frossen flaske vann i fem minutter hver dag vil også hjelpe.

ANBEFALT: Plantar Fasciitis In-Depth

Shin Splinter

Enhver smerte på forsiden eller sidene av ditt skjelben - tibia - er dekket av de løse siktskinnene. Smerten vil ofte komme på eller bli verre under kjøring, og i alvorlige tilfeller kan det også oppstå problemer når du hviler. Skader på musklene, sener eller beinvev rundt skinnen kan forårsake smerte.

Forebygging: Den vanligste årsaken til shin splinter er en plutselig, betydelig økning i mengden løping du gjør, spesielt på harde overflater. Så unngå det for startere.

Fixen: Hvis du opplever smerte, vil hvile og ising området hjelpe. Hvile til du er smertefri, og øk deretter kjørelengde gradvis for å unngå at problemet kommer tilbake.

ANBEFALT: Shin Splints In-Depth

Hamstring Stamme

Hamstringene dine løper ned på baksiden av låret og er kraftpedalens muskler som kjører sprintene dine. Når man går, vet du om det. Smerten er alvorlig, og du må slutte å kjøre umiddelbart - du kan til og med høre en skremmende pop når det skjer.

Forebygging: Sørg for at du varmes opp grundig før du kjører med dynamisk strekking og litt jogging, spesielt før noen fartssessioner, og styr hamstringene med glutebroer og dødløfter.

ANBEFALT: Slik varmes opp for kjøre og kjøle ned etterpå

Fixen: Hvis du er uheldig nok til å lide en belastet hamstring, må du hvile i et par måneder og bygge opp kjøreavstand sakte etterpå.

Iliotibial Band Syndrome

IT-båndet er et ligament som løper langs låret fra hofte til kne. Når IT-båndet er stramt eller betent, vil du oppleve smerte og ofte hevelse på utsiden til kneet.

Forebygging: Dette er en annen vanlig skade som er relatert til overbruk, og hvis det er en ting du lærer fra denne listen, er det det som overdriver det bare vil hindre kjøringen din på lang sikt. Du kan kanskje forhindre at problemer utvikles ved å forkorte din skritt.

Fixen: IT-båndsyndrom starter ofte som en niggle som folk prøver å løpe gjennom, noe som bare resulterer i større problemer som kan sidelinje deg i flere måneder. Når du først opplever smerte, ta noen hviledager og reduser din totale kjørelengde. Skum rullende området før og etter løp kan hjelpe.

gnaging

Mild chafing, den typen som gir brystvorten øm eller litt blodig, er ikke et stort problem og vil helbrede seg raskt når du slutter å løpe. Men store chafing problemer kan forårsake alvorlig smerte og bringe din løp helt, spesielt hvis de oppstår i lyskeområdet.

Forebygging: Du kan gni spesialisert anti-friksjonskrem eller vaselin på følsomme områder forutløp og reapplying hvis det er et spesielt langt løp. Å ha det rette utstyret vil også hjelpe - tettsittende, svette-wicking klær som ikke gni bør nippe noen chafing problemer i knoppen.

Fixen: Tiden helbreder alt.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar