Vanlige sykkelfitting feil som kan forårsake smerte

Innholdsfortegnelse:

Vanlige sykkelfitting feil som kan forårsake smerte - øVELSER 2023
Vanlige sykkelfitting feil som kan forårsake smerte - øVELSER 2023
Anonim

Etter en lang hard dag i salen forventer du ømme muskler, men hvis de smerter og smerter strekker seg utover musklene som brukes til sykling - som nakke, knær eller noe annet - kan det være fordi sykkelen ikke er satt opp til passer deg riktig.

Fysioterapeut Bryan McCullough kjører Pure Sports Medicine sykkelmonteringstjeneste, som kan sortere ut eventuelle problemer for å sikre at du kjører smertefri. Trener snakket med McCullough for råd om de vanligste problemene som kan kaste seg opp.

Hva er de vanligste tingene folk får feil når man setter opp sykkelen?

Det måtte være høyden på salen. Dette er i stor grad ned til det faktum at det er den mest åpenbare, brukerjusterbare variabelen.

Noen mennesker har salen for lav på grunn av et ønske om å kunne komme til bakken med føttene mens de fortsatt er på sadel. Folk gjør ofte dette for å føle seg mer trygge på sykkelen eller å gjøre styringen enklere.

Når salen er for høy, vil rytteren ha en tendens til å bevege seg for mye for å nå pedalene i bunnposisjonen og finne at armene og bena strekker seg for mye.

Hva er de første skrittene noen bør ta for å sette opp sykkelen riktig?

Det første trinnet er sykkelstrekning - hvis du kjøper fra en butikk, bør de sikkert være i stand til å sikre at rammen du kjøper er i riktig ballpark for din høyde og beregnet bruk.

ANBEFALT: Hva du trenger å vite før du kjøper en roadbike

Et godt utgangspunkt for sadlehøyden er å se om du kan sitte på salen og nå pedalen med hælen din på bunnen av pedalslaget. Hvis det fortsatt er en bemerkelsesverdig bøy i kneet, løft du opp sadlen til beinet er nesten rett. Hvis hælen din ikke når pedalen, må du senke sadeln litt. På denne måten, når du legger midten eller foten på foten når du sykler, bør du ha en komfortabel og effektiv kneløve. Den samme regelen kan brukes hvis du bruker sykkelsko med klapper.

Dette er imidlertid en veldig enkel måte å justere bare ett av kontaktpunktene på. Du kan finne at du har gjort dette at styrene eller kontrollen din på sykkelen har endret seg. Hvis du fortsatt har problemer, er det verdt å ha en økt med en kvalifisert sykkelfitter.

Hvilke problemer kan utvikle seg fra å sette opp sykkelen din feil?

De vanligste klager vi håndterer er smerte på forsiden eller sidene av kneet, smerter i nedre rygg og nakke, og smerte eller til og med prikker og nummenhet i hendene.

De fleste problemer fra feil oppsett vil skje gradvis ettersom kroppen sliter med å tilpasse seg posisjonen jo mer du rir. Problemer kan forverres av plutselige økninger i turenes varighet eller frekvens, men det meste av tiden oppstår smerte på grunn av en fortsatt stilling eller belastning som kroppen ikke klarer seg med.

Alle disse problemene kan løses med riktig sykkeloppsett og ved å overvåke aktivitetsnivå. Hvis problemene har vedvaret i noen tid, er det ofte nyttig å ha en tidsperiode fra sykkelen og å følge et rehabiliteringsprogram for å styrke områder som har blitt svake eller strekker seg stramme områder.

Hvor ofte må noen sykle for feil konfigurering for å forårsake problemer?

Dessverre kan en dårlig sykkeloppsett påvirke alle som sykler. Jeg tilpasser økter for alle fra pendlere sykkelturavstander helt opp til ivrige syklister som dekker øyenvennlige avstander hver uke.

Mens den økte intensiteten av trening, kjørelengde og tid brukt på sykkelen til en konkurransedyktig syklist ofte vil presentere problemer raskere, ser vi ofte de samme problemene med mer uformelle syklister.

Når du ser på deg selv på sykkelen, er det noen tydelige tegn på at du kjører i feil posisjon for å se etter?

Jeg ber vanligvis ryttere å tenke på sine kontaktpunkter på sykkelen først - sadlen, pedalene, styrene - og om de føler seg tyngre fordeler seg jevnt eller hvis de føler seg overtrykk på et tidspunkt. Dette kan være et nyttig utgangspunkt. Jeg prøver så å få en ide om hva den rytter føler når de sykler. Føler de kontroll over sykkelen deres? Føler de seg over eller strekt ut? Hva er det første området som begynner å føle seg trøtt eller sårt?

Sykkeltur bør være hyggelig og komfortabelt, og hvis dette ikke er hvordan kjøreren beskriver deres erfaring med å sykle, vet vi at vi må gjøre noen endringer - med det åpenbare forutsetning at det å ri hardt alltid kommer til å skade litt, men forhåpentligvis bare i musklene!

Fungerer monteringstjenesten med alle typer sykler?

Ja, vi gjør passende økter på pendler hybrid sykkel, sykler, terrengsykkel og selv sporadisk terrengsykkel. Hver sykkel og ridestil presenterer sine egne krav og utfordringer, og krever dermed en unik løsning.

På toppen av det, varierer hver syklist sterkt fra den neste i styrke, fleksibilitet og mål. Som sådan er prosessen individuell i stedet for en one-size-fits-all tilnærming.

Pure Sports Medicine sykkelmontering er tilgjengelig for øyeblikket på Canary Wharf, Chancery Lane, Raynes Park og Threadneedle Street klinikker, med flere steder å følge i 2018. En sykkelfitting med fysioterapeut og kiropraktor starter på £ 150.

Populært emne