Colin Jackson: "Ingen har noensinne lykkes å gjøre noe de hatet"

Innholdsfortegnelse:

Colin Jackson: "Ingen har noensinne lykkes å gjøre noe de hatet" - øVELSER 2023
Colin Jackson: "Ingen har noensinne lykkes å gjøre noe de hatet" - øVELSER 2023
Anonim

Hvem bidro til å gjøre deg til en mester?

En stor del av det var uflaks, slags. Mine to beste vennene i skolen, som jeg alltid pleide å banke med, forlot plutselig Cardiff og flyttet til London. Jeg ble sittende fast og kjedelig, så jeg kastet min energi i friidrett - sport var min nye beste venn. Hvis de fortsatt hadde vært rundt, hadde jeg sannsynligvis gått sammen med dem i stedet for å trene.

Var du en naturlig?

Vel, Malcolm Arnold som trente meg for det meste av karrieren min, sier at han egentlig ikke så noe potensial i meg først. Han har passet mye krem - hans første olympiske finalist var tilbake i 1968, så han er en god dommer. Men han visste også at det ikke bare handler om medfødt talent, men det handler om hvorvidt familien din er stor, om du vil kunne fokusere. Inntil du blir kjent med en idrettsutøver, kan du ikke si om de skal gjøre det hele veien gjennom eller ikke.

Var familien din støttende?

De jobbet folk. Faren min ville få meg til å trene, men han ville aldri spørre hva trenerne gjorde når jeg kom dit. Tilsvarende, da jeg trengte å være klar for et løp, ville moren få meg opp og få meg frokost. Jeg er så glad at de ikke overdrev deres engasjement. Du ser noen forstyrrende foreldre som vil dele æren og leve gjennom barna sine, og det kan være så ødeleggende. Barnet deres kommer alltid til å se over skuldertankene sine, "Å nei, hva skal mor si om jeg knuser meg?"

Hvilken idrettsutøver respekterte du mest?

Daley Thompson. Jeg var heldig nok til å trene med ham ved mange anledninger. Han brukte så mye tid på å hjelpe meg. Og han lærte meg en utrolig verdifull leksjon for alle som ønsker å lykkes: "En unnskyldning er ikke en grunn."

Hvilke feil har du gjort?

Den viktigste var min diett. Jeg trodde det var viktig at jeg ikke hadde overvekt, og jeg brukte for mye tid på å se i speilet å bekymre seg for fett. Det kan lett tippe inn negativt. Når du trener, må du brenne kroppen din, men hvis du er besatt av hvordan du ser, vil du begrense kaloriinntaket ditt.

Hva er den beste dietten da?

En viktig lære å lære er at du faktisk ikke trenger mye variasjon. Vi har for mange valg i supermarkedet. Bare finn noen ting du liker som gir deg fullstendig ernæring og holder deg til dem.

Da du vant et stort løp, tenkte du, "Ja! Jeg er den beste"?

Da jeg brøt verdensrekordet [for 60m forhindringer], sa treneren min: «Hva skjedde med å hindre seks, du falt litt av det?» Og når jeg vant en medalje, ville jeg tenke: "Å nei, det er ferdig, nå må jeg re-engasjere meg for den neste utfordringen ". Jeg ville gå fra å være på toppen for å komme tilbake på bunnen av bakken i en nasjonalsang.

Du var kjent for dine raske starter. Hva var hemmeligheten din?

Jeg pleide å spille det spillet når du stakker mynter på albuen din og deretter prøver å fange dem. Jeg gjorde ikke det for å hjelpe med å løpe, men jeg antar at det trente meg ubevisst å gå med B av "BANG!"

Du står foran Go Dad Run-kampanjen for å få menn til å snakke om prostatakreft …

Ja, vi vil få menn til å vite viktigheten av å få en kontroll. Som en idrettsutøver var det lett å se en lege, som de var på trykk. Men så mange menn legger sin helse på bakbrenneren, fordi de er flau eller fordi det tar tid å sette opp avtaler. Kvinner er strålende på det, de er mye lykkeligere å snakke om helsen deres. Tanken er at vi får menn til å snakke, vi redder liv - enkelt faktum.

Hvis du var en pappa, hvilken leksjon ville du passere på barna dine?

Moro er den ultimate tingen. Hvis du liker noe, vil du jobbe hardt med det, og jo mer moro du finner det, jo mer sjanse vil du ha for å bli den beste i verden på den. Ingen har lykkes å gjøre noe de hatet.

Colin Jackson er en ambassadør for Go Dad Run, hvorav Coach er stolt av å være en veldedighetspartner. Det gir penger til prostatakreft i Storbritannia for å bekjempe prostatakreft gjennom en serie på 5 km og 10 km løp.

Populært emne