Kaffens supermagter kan utvide til langsom aldring

Kaffens supermagter kan utvide til langsom aldring - øVELSER 2023
Kaffens supermagter kan utvide til langsom aldring - øVELSER 2023
Anonim

Hvor en gang folk skyllet kaffe i troen på at det var dårlig for deg, viser det seg nå vanskelig å holde tritt med de mange helsemessige fordelene knyttet til den koffeinrike drikken.

Den siste potensielle fordelen med kaffe kommer fra en studie fra Stanford University School of Medicine, og det er en absolutt doozy: resultatene indikerer koffein kan redusere betennelsen knyttet til mange aldersrelaterte kroniske sykdommer, inkludert kreft, kardiovaskulær sykdom og ulike typer demens . I hovedsak, mer dramatisk, og litt mindre nøyaktig, kan det sakte aldring.

Forskere analyserte blodet på 100 unge og gamle, i alderen 20-30 eller over 60 ved studiens start for ti år siden. I den eldre gruppen hadde de som hadde lavt nivå av betennelse en tendens til å drikke mer koffeinholdige drikker som kaffe.

Teamet bak studien tyder på at denne reduserte betennelsen kunne være årsaken til den etablerte forbindelsen mellom koffeininntak og lang levetid.

"Mer enn 90% av alle ikke-overførbare sykdommer i aldring er forbundet med kronisk betennelse," sier studiens leder forfatter, biokjemiker Dr. David Furman.

"Mer enn 1000 papirer har gitt bevis for at kronisk betennelse bidrar til mange kreftformer, Alzheimers sykdom og andre demens, kardiovaskulær sykdom, slitasjegikt og selv depresjon."

"Det er også kjent at koffeininntaket er forbundet med lang levetid. Mange studier har vist denne tilknytningen. Vi har funnet en mulig grunn til hvorfor dette kan være så. "

Videre synes fordelene å fortsette å komme mer koffein du drikker.

"Jo mer koffein folk bruker, jo mer beskyttet de var mot en kronisk tilstand av betennelse," sa Furman Tid, "Det var tilsynelatende ingen grense."

Mens betennelse er forbundet med mange kroniske sykdommer, er målet ikke å eliminere det helt. Betennelse er et viktig aspekt ved immunforsvaret og bidrar til å bekjempe infeksjon. Problemet er når folk blir eldre, er betennelsen ikke regulert like effektivt.

Dr Furman og hans team tar sikte på å undersøke emnet videre med en studie på 1000 mennesker. Inntil da, fortsett å drikke kaffe.

Populært emne