Chris Robshaw: Tilbakeslagene Hurt

Innholdsfortegnelse:

Chris Robshaw: Tilbakeslagene Hurt - øVELSER 2023
Chris Robshaw: Tilbakeslagene Hurt - øVELSER 2023
Anonim

Hvis du skulle velge ett ord for å beskrive Chris Robshaw, ville det være "stoisk". Den 1,88m, 110kg flanken ble tvunget til å spille venter spillet for en stor del av sin karriere. Når han ble påkalt, var han imidlertid fullt forberedt på å bære vekten av nasjonale forventninger på skuldrene. Suksessen fulgte - men uunngåelig gikk ting ikke alltid etter planen. Og da det skjedde, var Robshaw ikke fazed.

Harlequins-mannen vant sin første England-cap i 2009 mot Argentina som nettopp er blitt 24, men måtte vente til januar 2012 for en annen. Hans tålmodighet betalte seg og han startet bare sitt andre kamp for nasjonal side som kaptein. Han beholdt kapteinskapet i fire år, og ble Englands mest erfarne skipper i profesjonell tid med 42 caps.

Men den enormt skuffende verdenskampen i 2015, da England tapte for Wales og Australia for å bli eliminert på gruppespillet, viste seg å være dyrt for Robshaw. Mens utnevnelsen av den nye lederen, Eddie Jones, har slått lagets formuer rundt - i skrivende stund er England ubeseiret i 2016, og vinner Six Nations Grand Slam etterfulgt av en uovertruffen 3-0-serie vinner i Australia - det har vært bittersøt for den to-time Premier League Player of the Year da han var pålagt å overføre armbåndet til Dylan Hartley.

I stedet for å kaste en tantrum valgte Robshaw å fokusere på hvordan han kunne forbedre sitt spill for å bedre hjelpe klubben og landet til å oppnå suksess. Det var ikke en overraskelse for lagkamerater eller rugbyfans - men som han innrømmer, har det ikke vært lett.

Image
Image

Hvordan fant du ut at du hadde mistet kapteinen etter fire år? Og hvordan reagerte du på den tiden?

Jeg møtte Eddie og vi hadde en god prat i en time eller så om kapteinen. Vi ble kjent med hverandre litt. Han bestemte seg for å gå med noen andre [som kaptein], som jeg fullstendig respekterte og støttet. Han fortalte meg at jeg fortsatt skulle være en viktig del av laget, og det var flott å høre.

Hvordan vurderer du de siste 12 månedene av karrieren din?

Det har vært en berg-og dalbane. Det var stor skuffelse etter VM, men det har vært noen store høyder siden da. Sport er som livet, ved at det er lave poeng, men alt som betyr noe er hvordan du plukker deg opp og støv deg selv og gå videre. Du trenger støtte fra menneskene rundt deg: familie, venner, trenere og lagkamerater. Du kan ikke gjøre det helt alene.

Hva har det året lært deg?

Det kommer ikke alltid til å være glatt. Men da gjør de gode tider så søte. Jeg tror at når du har et tilbakeslag, må du tillate deg selv den tiden å sulke eller mope og ta alt i - fordi det gjør vondt og det er en tøff tid - men når du kommer ut av det, kan du bevise at folk er feil. Og det var det jeg ønsket å gjøre: gå ut der hver uke og utfør bedre enn jeg noensinne har gjort før. Jeg vil fortsatt forbedre og bli bedre denne uken enn jeg var i forrige uke.

Hvordan setter du den mentaliteten i praksis?

Det er ingen hemmelighet. Hvis du vil gå langt eller nå toppen i yrket ditt, så handler det om hardt arbeid. Du kommer ikke hvor som helst ved å bare anta at ting vil skje. Du må sette i timene og alltid være villig til å lære og å prøve å bli bedre. Du må bare gå ut der og være det beste du muligens kan være.

Hva er det viktigste som Eddie Jones har gjort for laget?

Tilliten han har gitt oss alle til å gå ut der og utføre og gjøre det bra. Han jobber oss ganske hardt - han vil ikke bry meg om å fortelle deg det! - men lar oss alle få nedetid på riktig tidspunkt, og det gjør at vi alle kan forbedre.

Hvor vanskelig er det - mentalt og fysisk - når du er under press for å utføre?

Det kan være ganske smertefullt og ganske utmattende til tider, men vil du være fyren som lar resten av laget sitt nede? Laget for øyeblikket har en slik enhet - gutta alle sammen ønsker å jobbe for hverandre, og jeg tror det viser. Vi ønsker alle å gå ut der og utføre. Vi vet at vi forbedrer spillet etter spill, og det krever at alle legger innsatsen og gjør det som ingen noen gang snakker om, som å komme raskt opp igjen fra gulvet. Det er lett å kjøre ti meter når du skal skåre et forsøk, men hvem kjører hardest på det kick-chase, eller å gjøre en takle eller å lage en dummy løp? Laget akkurat nå er enestående.

Etter Six Nations Grand Slam, hvordan nærmet du turen til Australia, hvor laget har historisk slitt?

Jeg tror at en del av oss hadde gått kort noen ganger - og det var en sult å sette inn så mye arbeid som mulig. Vi dro dit med en intens tankegang og vi ønsket å ta spillet til dem. Vi var en latter i Australia da vi kom opp, spotte på hver TV-kanal og annonser, så vi hadde noen poeng å bevise.

Du vant din 50th cap i den andre Test mot Australia, en 23-7 seier i Melbourne, og ble utnevnt som mann av kampen. Hvordan har det følt seg å vinne den landemerkede hetten og slå en serie seier?

Det var en utrolig test. Hele uken var ganske spesiell for meg. Så snart jeg visste at jeg spilte, fortalte jeg hele familien og vennene mine, og jeg fikk meldinger om støtte fra så mange mennesker.Teamet hadde en snakk og presentasjon natten før kampen - vi hadde innrømmet ganske mange forsøk i den første Testen [en 39-28 seier i Brisbane] - så vi snakket om å kunne se oss selv i speilet etterpå og det virkelig rørt alle.

Og så så alle hvordan vi gikk der ute og forsvarte. Hver eneste fyr var på den og gjorde jobben sin. Og i omstillingsrommet etterpå ble min 50-hette, min sølvhett, gitt til meg av Jason Leonard, Englands mest kappede spiller [Leonard vant 114 caps mellom 1990 og 2004] som var president for den engelske Rugbyunionen på den tiden. Han er en person jeg alltid har sett opp til, så det var ekstremt spesielt.

Hva innebærer uken som fører opp til en testkamp?

Mye av det nå - siden Eddie kom inn - er gjenoppbyggingsbasert. Vi trener veldig hardt, men utvinning er ekstremt viktig. Etter hver økt strekker jeg eller går i bassenget, ser fysio eller har kryoterapi. Det avhenger litt av hva som passer deg - ikke hver fyr må gjøre det samme. Jeg personlig liker et isbad, og en massasje fungerer veldig bra for meg, men noen av gutta prøvde et isbad og det fungerte ikke for dem! Den er veldig individualisert og spesifikk for hver person.

Image
Image

Hvor mye trener du i løpet av uken?

Mandag, tirsdag og torsdag før en testkamp jobber vi svært hardt. Onsdag er våre ferdigheter, opptaks- og gjenopprettingsdag. Fredag er den siste dagen for forberedelse og sørger for at vi alle er satt. For meg handler det om å komme til lørdag å vite at jeg har gjort arbeidet, og være trygg på meg selv. Jeg er sikker på at det er det samme for de fleste spillere rundt om i verden i klubben og internasjonalt. Å være trygg på at du har satt inn timene og at du har bedret seg fra hvor du var i forrige uke - det er det som er viktig.

Hva fokuserer treningsøktene på?

Tirsdag er vår tunge dag. Vi gjør ben om morgenen, så tunge knebøy, dødløfter og underbenk. Fremover går du og gjør en enhetssesjon: scrums og mauls og breakdown work. På ettermiddagen er det forsvar, som du kan forestille deg, er ganske velsmakende! Eddie vil alltid ha oss til å jobbe hardt, hardere enn vi gjør i et spill, så når vi kommer til spillet, vet vi intensiteten som vi må jobbe med slik at vi kan konkurrere. Gutta kjemper for sine steder og må imponere, men vi jobber sammen. Etter trening gutta ikke i 23 vil jobbe med dem som skal hjelpe oss alle, slik at vi alle blir bedre og sterkere som en enhet.

Hva skjer etter en stor kamp?

På mandag og tirsdag er du fortsatt litt sår fra det siste spillet, spesielt hvis det har vært en intens en. Det er mange forberedelser og lagmøter, og du må lære av dine feil i uken før. Hvis jeg har gått glipp av en takling, ser jeg på hvordan og hvorfor jeg har savnet det, så snakk med trenerne og få et par av gutta til å tilbringe en time med meg på treningsbanen som går over det og korrigere det. Du slutter aldri å lære. Jeg vil snakke med trenerne mye og prøve å hjelpe andre spillere, om det hjelper noen av de unge gutta å gjøre noe eller noen av de eldre gutta. Det vil alltid være områder der du kan forbedre.

Hva med rett etter den endelige fløyten?

Jeg vil ha et isbadekar i ti minutter etter et spill, deretter et protein shake og et par liter vann. Jeg prøver hovedsakelig bare å få pusten min tilbake! Natten i et spill noen gutter vil ikke sove veldig bra på grunn av adrenalin og koffein, og omtanke viktige øyeblikk av spillet.

Så ingen øl i stuen eller spillerens salong?

Vi kan ha et par øl på stuen mens vi har litt snakk om kampen. Men det avhenger av spillet, eller scenen i en turnering. På slutten av en turnering kan du slippe håret litt mer enn i starten.

Hvor mye har vitenskapen om trening endret siden du ble pro?

Det endrer seg alltid. Da jeg først var involvert i treningsgruppen i England, pleide vi å ha 90 minutters treningsøkter. Nå med GPS og annen teknologi som måler hastighet og innflytelse og mange andre aspekter, trener vi i 45 minutter, men mye mer intensivt. Så det ligner mer på å være i et spill.

ANBEFALT: Sean Maitland - New Tech har forandret Rugby for alltid

Ernæring er viktigere enn noen gang i profesjonell sport. Hva er din tilnærming?

Dagen før kampen er den viktige dagen, og det er da jeg primært prøver å spise mye. Whey protein, egg, smørbrød. Jeg vil være lys på føttene mine, men har nok i tanken til å utføre i løpet av kampen.

Hva med like før kick-off?

Vi har noen jaffakaker, bananer og noen søtsaker som banker om stuen før et spill. De fleste ønsker ikke å trene eller spille på full mage, og jeg er enig med det. Du må ha nok drivstoff i systemet til å utføre, men trenger fortsatt å bevege seg og betjene uten å føle seg tøft eller tungt.

Så hva er din kampvekt?

Det er mellom 108 kg og 110 kg - så snart jeg går over det jeg har spist for mye, og hvis jeg går under, føler jeg meg for lys. Midt sesong Jeg ønsker å spise 3000 til 3500 kalorier om dagen, men det handler om å spise nok av de riktige matene ofte nok. Så på tunge treningsdager må jeg øke karbinntaket mitt.

Hvilken rolle spiller kosttilskudd i din ernæringsmessige tilnærming?

Om morgenen har jeg fiskeolje. Så snart jeg er ferdig med trening, har jeg myseprotein. Som mange mennesker vil jeg ikke spise et stort måltid etter trening, men jeg vil hjelpe musklene mine til å gjenopprette seg.På tirsdag, vår tunge treningsdag, vil jeg også ha litt kasein klokka 9.00, fordi det er et sakte frigjøringsprotein [for å hjelpe musklene mine til å komme seg over natten].

I løpet av året får jeg knocks og niggles, og jeg kan ikke alltid kunne spise så bra, så det handler om å opprettholde vekten min gjennom sesongen. Jeg trenger å få gode kalorier i, så jeg kan alltid utføre.

Image
Image

Hva foretrekker du: Styrketrening eller kardioarbeid?

Da jeg var yngre, hadde jeg noen beinskader, noe som medførte at jeg brukte mer tid i vekterommet for å sette på noen av de størrelsene jeg trengte, i stedet for å bare spille rugby hele tiden. Nå er jeg alltid ute etter å bli bedre og bedre, og alt avhenger av å finne det som fungerer for deg.

I et helt år, etter trening, vil jeg komme på roveren for 150m og sikte på under 27 sekunder, hvile 30 sekunder, og gjenta det ti ganger. Det var flott anaerobt arbeid som relaterer seg til rugby, og det tok ikke mye tid eller involverer å drepe deg for mye.

Så ulikt mange spillere, har du ikke noe imot det intense kardioarbeidet?

Jeg liker å jobbe på min aerob base. Hvis jeg har det da faller alt annet på plass. På en mandag kommer jeg på en Wattbike på et nivå fire motstand i ca 15 minutter, noe som gir meg en god økt, men tar ikke for mye ut av meg for rugby på ettermiddagen. Det er også bra for utvinning fordi motstanden ikke er for mye på beina mine, men gir meg en god svette.

Du har anerkjent de siste 12 månedene var vanskelig. Hva har neste år i butikken for Chris Robshaw?

Jeg prøver ikke å se for langt framover. Mye kan skje i sport om en uke, enn si et år! Jeg vil bare være en bedre spiller i morgen enn jeg var i forrige uke. Jeg vil fortsette å forbedre, slik at jeg kan gå der ute og hjelpe mine medspillere så mye som mulig, og å være på et vinnende lag for å hente sølvtøy til både klubb og land.

Chris Robshaw er en ambassadør for Maximuscle og snakket etter lanseringen av Maximuscle's nye rå ingredienspulver, nå tilgjengelig på maximuscle.com.

Populært emne