Chris Kamara: "Jeg blir bare spent i øyeblikket"

Hvilken fotballspiller var din helt?

Jeg ble født i Middlesbrough, og min favoritt Boro-spiller var en midtbanespiller kalt Eric McMordie. Men jeg pleide også å gå ned til Elland Road for å se Leeds, og nummer én der var Johnny Giles. To fantastiske fotballspillere. Du kan drømme om å være som dem.

Hva skylder du foreldrene dine?

Moren min var typen som da jeg fikk skolerapporten min, ville hun gjemme den fra min far. Jeg elsket henne for det. Fra min far lærte jeg dyden til hardt arbeid. Han fikk meg til å bli Royal Navy når jeg var 16. Han marsjerte meg ned til rekrutteringsbyrået og ventet mens jeg meldte meg på, fordi han ikke ville at jeg skulle være en layabout. Jeg kan ikke forestille meg å gjøre det til barna mine i disse dager, men det var slik det var.

Ønsket du å være en kjent sjømann, som Nelson?

Nei, jeg gikk aldri til sjøs. Jeg badgered lederen av Navy fotballag å la meg øve med laget. Han var bekymret for at et barn som meg ville bli sparket av parken, men det gjorde jeg godt nok til å bli valgt for spill. Ingen skrubbing av dekkene mer.

Hvem hjalp deg med å gjøre det som fotballspiller?

Jeg spilte i en kamp mot en Portsmouth, velg XI, og jeg scoret et par mål. Portsmouth kjøpte meg ut av Navy for £ 200 - og det går fortsatt ned som den verste avtale i klubbens historie! Ungdomsansvarlig, Ray Crawford, lærte meg mye, og da ble jeg trukket inn i første lag av gafferen, Ian St John. Fordi Portsmouth hadde ingen penger, ble han tvunget til å utvikle ungdommer, og jeg var på rett sted til rett tid. Fattigdom på en klubb kan være en positiv ting på noen måter.

Hvilken lagkammerat beundret du mest?

George Graham var i laget, og han var en ekte stjerne. Veldig sjenerøs av banen, også. Kulturen var da at du spilte et spill på lørdag ettermiddag og deretter gikk ut å drikke. Jeg var bare på £ 12 i uken, og George subsidierte mine ølpenger.

Hvem er den beste klubbens eier?

En av mine beste venner, som jeg vokste opp med fra fem år, er Steve Gibson. Som barn pleide vi å løpe opp i åsene som ser ned på Middlesbrough. Han ville peke på Ayresome Park og si: "En dag vil jeg være leder av den klubben". Selvfølgelig scoffed jeg og lo. Han har lagt nesten 200 millioner pund av sine egne penger inn i fotballklubben, og han har gitt hver leder en skikkelig mulighet. Han har aldri falt noen på et innfall, som noen eiere synes å være.

Hvilken klubb har de beste fans?

Jeg må være nøytral fordi jeg blir behandlet fabelaktig av alle klubber. Men jeg vil si at England fans er beste. Den siste VM, brukte folk sine livsparasjoner for å komme til Costa Rica-spillet, og vi ble allerede slått ut. Jeg vet ikke mange fans som ville være fornøyd med det, men når det gjelder støtte til laget, viste de seg slik stolthet. Folk nevner alltid den lille minoriteten som ødelegger den, men sannheten er at det er det samme verden over, hver nasjon har sine idioter.

Hvem hjalp deg med å komme inn på TV?

Rob McCaffrey. Han var reporter for Sky som ville intervjue meg når jeg var manager i Bradford, og han satte inn et ord for meg på Soccer Saturday. Og selvfølgelig, Jeff Stelling. En fantastisk mann, som er så vittig av mansjetten.

Du er kjent for verbale gaffes som "Spurs kjemper som bever!"

Se, jeg blir bare spent i øyeblikket. Jeg er en fan. Jeg kunne prøve å dempe min naturlige entusiasme, men jeg foretrekker å være meg.

Du står foran One You-kampanjen. Hva er den viktigste helsespissen du har lært så langt?

Jeg er cavalier om helsen min, absolutt ikke bra å gå til legen. Jeg klatret Kilimanjaro og trengte en helsekontroll, så jeg dro til legen min som sa: "Jeg har ikke sett deg om 20 år, så jeg antar at du må være i form". Å gjøre det du test, og ikke score 10/10, har lært meg å ikke være så blasé. Vi må alle være oppmerksomme på treningen vår, fordi det kan spare så mange problemer i senere liv.

Chris Kamara støtter One You, som har gratis støtte og råd for å hjelpe deg med å gjøre små endringer for å forbedre helsen din nå og i fremtiden. Gå til nhs.uk/oneyou

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar