Chris Froome: "Jeg ville ikke lyst på å komme på en Boris-sykkel"

Innholdsfortegnelse:

Chris Froome: "Jeg ville ikke lyst på å komme på en Boris-sykkel" - øVELSER 2023
Chris Froome: "Jeg ville ikke lyst på å komme på en Boris-sykkel" - øVELSER 2023
Anonim

Hvem inspirerte deg til å bli syklist?

Jeg gikk videre til en veldedighetsarrangement i Nairobi, hvor jeg vokste opp, og en av de kenyanske nasjonale syklistene, en fyr som heter David Kinjah, sa nettopp: "Hvorfor kommer du ikke på tur med oss?" Jeg ville bare virkelig rides en terrengsykel rundt bushen før, så jeg ble overrasket over at folk av den standarden ville la meg sykle med dem. Det var en enkel handling av generøsitet som inspirerte meg til å begynne å trene riktig.

Hvem var din helt?

Jeg føler meg som om jeg ble brent litt i den forbindelse. Jeg var tenåring da jeg begynte å følge Tour de France tett på tv, den store duellen mellom Ivan Basso og Lance Armstrong i 2004. Jeg støttet Ivan fordi han var underdog, men et år senere testet han positivt for narkotika, og det drepte min oppfatning av å se på folk som helter. Fra det øyeblikket tenkte jeg bare, jeg gjør det på vei.

Hvem ga deg det beste råd?

Bobby Julich var flott da jeg først ble med i Team Sky. Han ga meg mange tips om å overleve i pelotonet, hvordan du sparer energi, hvordan du ikke "tar vinden" for folk som gjemmer seg bak deg. Han var en ex-pro selv, og lærte meg hvordan sykling handler om mye mer enn bare å trene - det handler om din livsstil utenfor sykkelen, og betydningen av gjenoppretting. Han fortalte meg at jeg aldri skulle bruke tid på beina etter en hard økt, og det er derfor min sofa hjemme får mye bruk.

Hva er det beste med sykkelfans?

En av de vakre tingene om vår sport er at det ikke koster noe å se på. Alle kan leir ut ved siden av veien, ha en grill og være bokstavelig talt føttene unna de beste konkurrentene i verden. Når det er sagt, kan det bli litt hårete. Det er OK når fans løper bak deg, men det er mye mer skremmende når de løper foran. Spesielt etter noen øl, fordi de ikke kjører i en veldig rett linje, eller skjønner hvor raskt du kommer opp bak dem. Det kan bli ganske sketchy.

Vil du noen gang "høflig" be dem om å komme seg ut av veien?

Jeg tenkte sikkert på det når en mann kastet en kopp urin på meg en gang, men jeg gikk på 40mph og hadde den gule trøyen for å beskytte. Heldig at det var gul gitt omstendighetene …

Hva er den vakreste scenen i Tour de France?

Det er virkelig ingen tid å sette pris på det alpinske landskapet. Du fokuserer på hver meter av veien, og prøver å velge din linje. Så for meg er det beste scenen den siste i Paris. Du kan se Eiffeltårnet når du nærmer deg byen, og det er utrolig å kunne suge følelsen av å ha fullført tre uker og 3000 km racing. Du får en overveldende følelse av prestasjon.

Hva er det beste troféet?

Når du vinner en scene, gir de deg en haug med blomster og en utstoppet leke leve som en bamse. De er verdt deres vekt i gull. Alle dine venner med barn må få en av dem. De små smårollene vet aldri hvor mye svette og innsats gikk inn i å tjene sin nye leke - og så ser du dem på teppet som tauer øret!

Hvem er din beste supporter?

Jeg må si to personer, min trener Tim Kerrison og min kone. Hun hjelper mye bak kulissene, forenkler alt hjemme, og planlegger livet mitt bort fra laget. Det er en stor hjelp. Jeg er forferdelig å holde på toppen av e-post og komme gjennom admin.

Får norske sykler clunky til deg?

Ja, jeg vil ikke ha lyst på å komme på Boris. Jeg har en sykkel for å gjøre handlekurven min, og det føles som å ri min mors gamle med en kurv på baksiden. La oss bare si at jeg foretrekker min Pinarello F8.

Hva er det beste med sykling?

Nylig var jeg i Southampton og jeg satte ut en tweet innbydende folk til å bli med meg på tur. Innen et par timer hadde jeg 300 personer med meg, som blåste meg bort. Det er testament til hvor mye sykling har vokst i Storbritannia i løpet av de siste tiårene, og det er utrolig å være en del av den veksten.

Fikk noen av dem deg?

Ha! Jeg får alltid folk som kjører forbi meg når jeg er ute og trener, og de ser ut til å være glade. De vet bare ikke at jeg faktisk er på min "enkle" gjenopprettingsdag når det skjer …

I år vil Sky feire sin millionste Sky Rider, og Team Sky vil konkurrere om sin fjerde Tour de France-tittel på fem år. Følg @SkyLovesCycling for sykling inspirasjon

Populært emne