Barnehelse A-Z: Voksende smerter

Hvis den lille er våknet om natten og klager på sår, øyne, kan det være et tegn han har økende smerter

Hva er økende smerter?

Til tross for navnet, er de ikke nødvendigvis et symptom på at barnet ditt vokser. "Det skjer bare at smertene kan oppstå under en aldersgruppe når barn har en tendens til å vokse mye," sier dr. Rahul Chodhari, konsulentpediatør ved Royal Free London og talsmann for Royal College of Pediatrics and Child Health. 'Barnet ditt kan begynne å oppleve smerter mellom 3 og 12 år.'Ingen vet faktisk sikkert hva som forårsaker økende smerter. 'Det ser ut til å være vanligere hos barn med hypermobile ledd,' sier dr. Chodhari. "Dette er når arm- og kneleddene kan bøye seg utover det normale bevegelsesområdet (ca. 180o). '

Hva er symptomene på økende smerter?

Barnet ditt vil føle en achey, kramper i begge sine kalver, skinner og noen ganger lårene. «Det skjer vanligvis om kvelden eller om natten og har en tendens til å skje mer hvis barnet ditt har en spesielt aktiv dag,» sier dr. Chodhari.Faktisk, mens leger gjenkjenner voksende smerter som en egentlig medisinsk tilstand, foretrekker de å kalle dem "tilbakevendende nattlig lemmer smerte hos barn" - ikke helt like fengende - fordi de ikke er egentlig knyttet til voksende og pleier å påvirke barn om natten .Din lille kan oppleve et par kvelder og så forsvinner de, bare for å komme tilbake noen måneder senere.

Hvordan kan du behandle dem?

Den beste behandlingen er spedbarn eller barnsiktig paracetamol eller ibuprofen for å lindre smerten.«Hvis barnet ditt er spesielt utsatt for økende smerter, kan du kanskje gi ham noen smertestillende midler før han går i dvale, så han er mindre sannsynlig å våkne om natten,» sier dr. Chodhari.Hvis han lider regelmessig, og du foretrekker å ikke dosere ham, kan du massere barnets muskler og ledd eller bruke en varm varmtvannsflaske til bena. Det kan også bidra til å lindre smerte.

Når skal du se legen din?

Mens økende smerter er ubehagelige, forårsaker de ikke langvarig skade. "Men du bør se en lege hvis barnet ditt alltid har smerte i samme ben, eller smerten påvirker også armene eller ryggen, sier Dr. Chodhari. "Hovne ledd, feber, kramper, motvilje mot å gå, tap av appetitt og når smerten fortsetter i løpet av dagen, er alle symptomer som betyr at du bør ta barnet til en lege."Din lege vil utelukke andre sykdommer, for eksempel leddgikt, vitamin D-mangel (rickets) eller til og med leukemi hvis barnet ditt virker uvel, og kan henvise barnet ditt til sykehus for videre vurdering.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar