Kyllingkopper eller varmeneslag? Hvordan fortelle forskjellen mellom utslett

Mørtel, varmeutslett eller vannkopper?

Som foreldre kan det være vanskelig å identifisere selv de vanligste barnautslett og flekker. Hva er forskjellen, og hvordan kan du se dem?

Vannkopper kopper~~POS=HEADCOMP

Nine av 10 barn i Storbritannia vil få fangstkopper, de fleste av dem før fire år, ifølge forskningen.

Kyllingkopper forårsaker kløende utslett, flekker og væskefylte blærer, blant andre symptomer, og er spesielt utbredt mellom mars og mai.

Skraping kan føre til ytterligere infeksjoner, søvnløse netter og permanent ardannelse.

Før utslett ser ut, er det vanlig å oppleve milde influensalignende symptomer, inkludert følelsesvansker, høy temperatur på 38oC eller over, smertefulle muskler og hodepine.

"Kyllingkopper er en mild og vanlig virussykdom som synes å slå de fleste barn på et tidspunkt, spesielt hvis de er i nærheten av andre spedbarn," sier dr. Sarah Jarvis.

"Se opp for klynger med røde flekker, som blir til små, væskefylte kløende blærer som går i stykker og skurer over."

Hvor kan vannkopper oppstå?

Overalt på kroppen. Flere grupper av flekker kan utvikles i løpet av noen få dager. Noen barn har bare noen få flekker mens andre kan være helt dekket fra hode til fot.

Hvem får vannkopper?

Kyllingkopper er mest vanlige hos barn under 10 år, men alle som ikke har hatt vannkopper, kan få det.

Behandling av vannkopper

Barnet ditt er smittsomt fra to dager før utslaget kommer fram til alle flekkene er krysset over.

For å unngå at infeksjonen sprer seg videre, hold barn i barnehage eller skole og vekk fra sårbare grupper av mennesker, inkludert gravide, eldre og personer med nedsatt immunforsvar.

Oppmuntre barnet ditt til ikke å skrape flekkene for å unngå arrdannelse og lindrer kløe med produkter som Care ViraSoothe Chickenpox Relief Cooling Gel og Spray Gel.

Paracetamol kan hjelpe med feber og ubehag, men unngå ibuprofen hvis barnet ditt har vannkopper.

For mer råd om chickenpox-behandling, besøk Care YouTube-kanalen for å se Dr Sarah Jarvis, diskuter de beste måtene å behandle sykdommen på: https://www.youtube.com/watch?v=qQ5hMIxVz64

Varmeutslett (stikkende varme)

Dr Sarah sier: "Varmeutslett, også kjent som miliaria eller stikkende varme, vises som små, små røde støt eller blærer på huden, og det skjer når barna blir for varme. Utslippet stikker ofte eller føles stikkende. "

Hvor kan det forekomme utslag?

Det kan oppstå hvor som helst på kroppen, men vises ofte på steder dekket av klær.

Hvem får varmeneslag?

Alle kan få det, selv veldig små babyer. Det skjer når barn overopphetes vanligvis i varmt vær, men kan forekomme når som helst på året.

Bumpene dannes når svettekjertlene blir blokkert og svetten blir fanget under huden og forårsaker utslett.

Behandling av varmeneslag

Varmeutslett er et tegn på at barnet ditt er for varmt, så hold dem kjølige og sørg for at de ikke er dehydrert. Det går vanligvis bort alene, men du kan lette symptomene med et kjølig bad.

Hvis barnet ditt er utsatt for varmeutslett, er det noen ting du kan gjøre for å forhindre at de får det slik som å kle dem i løs, bomullsklær i varmen. Dette stoffet absorberer fuktighet, i stedet for å fange det som noen syntetiske fibre.

Meslinger

"Measles er en type virus som kalles" paramyxovirus "som kan bli kontrahert av en infisert persons salvia - så hvis de hoster eller nyser i nærheten av et barn som ikke er vaksinert, kan de puste inn små dråper og plukke opp viruset, sier Sarah .

"Pass på små hvite flekker med en rød omriss inne i munnen, fulgte noen dager senere med et fint rødt utslett som begynner lite og blir flekkete.

"Dette utslettet oppstår etter innledende kulde-lignende symptomer, for eksempel røde øyne, følsomhet overfor lys, feber og gråhvit flekker i munnen eller halsen."

Hvor kan meslinger forekomme?

Plettene utvikler seg i munnen og på kinnene, mens utslettene vanligvis starter bak ørene og sprer seg til kroppen.

Hvem får meslinger?

Det er vanligst hos barn i alderen mellom ett og fire år.

Behandling av meslinger

Se din lege umiddelbart hvis du mistenker meslinger.

En salvia-test vil bli utført, og hvis et positivt resultat er bekreftet, vil den lokale helsevernsenheten bli informert.

Barnet ditt bør ikke gå tilbake til skolen før meslinger er under kontroll.

Selv om det ikke er noen spesifikk behandling for meslinger, kan du gi smertelindring for å avlaste feber, vondt og smerter. Du kan prøve å pleie Ibuprofen for barn oral suspensjon.

Barn bør også drikke rikelig med vann for å forhindre dehydrering.

eksem

"Eksem kan ofte identifiseres av et tørt, rødt flett av hud som kan være ødelagt eller sprukket," sier Sarah.

Den vanligste formen hos barn er atopisk eksem, som presenterer så små områder av tørr hud som noen ganger kløende. I noen alvorlige tilfeller kan atopisk eksem forårsake utbredt tørr hud, konstant kløe og oserende sår.

Hvor kan eksem oppstå?

Eksem kan oppstå hvor som helst på kroppen, men hos spedbarn er det mest sannsynlig at du ser det på ansikt, armer og ben og i barn på hendene rundt deres ledd, for eksempel foran på albuene eller på knærne.

Hvem får eksem?

Eksem kjører ofte i familier. Hvis du har en slektshistorie av "atopiske" forhold som eksem, høysnue eller astma, er barnet ditt mer sannsynlig å få eksem. Men noen barn kan få det.

Behandling av eksem

Hvis barnet ditt har atopisk eksem, kan tilstanden deres forbedres over tid, men de vanligste behandlingene inkluderer fuktighetsgivende produkter som Care Squeous Cream Cream (SLS Free) som kan kjøpes fra ditt lokale apotek.

Aktuelle kortikosteroider kan også foreskrives for å redusere hevelse i berørte områder.

Flare-ups av eksem skyldes ofte en utløser, f.eks. visse stoffer eller duftende såper eller badeprodukter. Vaske vaskemidler kan gjøre ting verre, spesielt hvis de ikke skylles ut riktig.

Lett bomullsklær er å foretrekke når det oppstår hudblussopptak, da det blir varmt og svett kan gjøre symptomene verre.

Meningitt utslett

Sarah sier, "Meningitt er en infeksjon av de beskyttende membranene som omgir hjernen og ryggmargen.

"Hinnebetennelse utslett oppstår når septikemi (blodforgiftning) har tatt tak i.

"Det er et flekkete mørkt rødt utslett som ikke forsvinner under en glasstumbler når det trykkes fast.

"Det vil være andre symptomer for å se etter høy feber, kalde hender og føtter (selv med høy feber) og en blek, mørk eller blå farging rundt leppene. Andre symptomer inkluderer spenstig eller bulende myk flekk på babyens skaller, dårlig fôring, døsighet eller irritabilitet, og et høyt skrik.

"Hos eldre barn, se opp for stivhet i nakken, hodepine, rask pust, benproblemer og misliker med lyse lys."

Hvor kan meningitt oppstå?

Utslett kan dukke opp overalt på kroppen og skyldes lekkasje av kapillærene som resulterer i at blodet akkumuleres direkte under huden.

Hvem får meningitt?

Alle aldre, men babyer har større risiko fordi de har nedsatt immunitet.

Behandling av meningitt

Hvis du mistenker hjernebetennelse, ta barnet ditt til sykehuset umiddelbart. Dette er en absolutt medisinsk nødsituasjon, og det er alltid bedre å være trygg enn beklager.

Brennkopper

Sarah sier: "Det er to typer impetigo: bullous impetigo og ikke-bullous impetigo.

"Non-bullous impetigo er svært vanlig, spesielt hos barn og spesielt i varmt, fuktig vær.

"Det begynner vanligvis med små blærer som brister raskt for å forlate skurvete flekker på huden. Disse kan se ut som cornflakes fast i huden, men huden under er rød og betent. Disse crusty patches er små først, rundt en halv centimeter over, men sakte vokse. "

Hvor kan impetigo oppstå?

Det er vanligvis funnet i ansikt og hender som det oftest skjer på regelmessig utsatt hud, men det kan dukke opp overalt på kroppen.

Hvem får impetigo?

Impetigo er svært smittsom og er forårsaket av bakterier kalt 'stafylokokker aureus'.

Symptomene vises omtrent fire til ti dager etter at smitten kommer inn i huden, så det er veldig lett å spre seg. Det er mer vanlig hos barn fordi deres immunsystem ikke er fullt utviklet, så de er mer utsatt for infeksjoner.

Behandling av impetigo

Impetigo kan rydde opp uten behandling innen 2 til 3 uker, men du bør besøke legen din for å forsikre deg om at barnet ditt ikke har en annen, mer alvorlig infeksjon.

Da det er så smittsom, vil legen din vanligvis anbefale behandling med antibiotika, enten foreskrevet som krem ​​eller tabletter. Etter behandling bør symptomene rydde opp innen 7 til 10 dager.

Barn bør holdes utenfor skolen eller barnehagen til blæren og crusting har gått eller til de har tatt antibiotika i 48 timer.

Hånd, munn og munn

Sarah sier: "Sykdommen forårsaker ujevn rødt utslett, og lider får ofte magesår. Symptomene vises 3-5 dager etter å ha vært i kontakt med noen som er berørt.

"Utslett på hender og føtter starter som små røde flekker, men kan noen ganger da utvikle seg til ubehagelige blærer. Det er svært vanlig hos barn under 10 år.

"Hånd, munn og munn starter ofte med feber på rundt 38-39 ° C, ondt i halsen og noen ganger tap av appetitt, fulgt raskt etter utseendet av magesår og andre steder."

Hvor kan hånd, fot og munn oppstå?

Som navnet antyder, vises hånd, munn og munn på hender, føtter og i munnen, men det er ikke uvanlig å få flekker på rumpa, ben og kjønnsområde også.

Hvem får hånd, fot og munn?

Alle kan få hånd, fot og munn. Det er forårsaket av en gruppe virus kjent som "enterovirus".

Håndfottøy og munn er svært smittsom til en uke etter at symptomene begynner og er mest vanlig hos barn i alderen 2-10 år. Det har en tendens til å spre seg raskt i barnehager eller skoler.

Behandling av hånd, munn og munn

Det blir bedre alene uten behandling, vanligvis innen syv dager.

Hvis barnet ditt har en moderat høy temperatur, sørg for å gi dem rikelig med væsker og hold dem fra skolen eller barnehagen til de føler seg bedre.

Skarlet feber

Sarah sier: "Dette er en ekstremt smittsom bakteriell sykdom som hovedsakelig rammer barn, selv om det er mindre vanlig enn for noen år siden.

"Skarlet feber er forårsaket av en bakterie kalt streptokokker, det gir opphav til et karakteristisk rosa-rødt utslett, som føles som sandpapir for å berøre og ser ut som solbrenthet."

Hvor kan skarlagensfeber oppstå?

Skarlagensfeber starter vanligvis med ondt i halsen og høy temperatur, fulgt innen 12-48 timer ved utslett. Dette starter vanligvis på bryst og nakke før du sprer seg til andre områder av kroppen, for eksempel ørene og magen, hender og føtter.

Utsløpet vaner vanligvis etter 5 eller 6 dager, men som det kan huden, skreller spesielt på hender og føtter.

Hvem får skarlagensfeber?

Det påvirker vanligvis barn under 10 år, med en toppalder for infeksjon på omtrent fire år.

Behandling av scarlet feber

Se legen din så snart som mulig dersom du mistenker at barnet ditt har skarlagensfeber. Det kan vanligvis behandles med en 10-dagers antibiotikabehandling (det er veldig viktig å fullføre kurset) og det er lite sannsynlig at det er flere problemer.

Courtesy of Care, nummer ett helse merkevare solgt til UK apotek, og BBC Health Correspondent og familie GP Dr Sarah Jarvis

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar